Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows xp instalacja

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

mam teraz system ubuntu 12.10 lecz chciałbym zainstalować windows xp

pobrałem go z internetu mam plik ISO i teraz jakim programem (przypominam że mam ubuntu 12.10) wypalić to ISO na płytę (ma to być płyta CD czy DVD ?) tak żeby po włożeniu płytki i po restercie włączyło tą płytkę ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

każdym co znajdziesz albo masz do nagrywania, a masz brasero i musisz być niedowidzący jak nie widzisz go

po instalacji to linuxa raczej już nie uruchomisz jak nie potrafisz odzyskać bootloadera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

każdym co znajdziesz albo masz do nagrywania, a masz brasero i musisz być niedowidzący jak nie widzisz go

po instalacji to linuxa raczej już nie uruchomisz jak nie potrafisz odzyskać bootloadera

nagrałem już wczoraj jeden raz to ISO ale nie bootowało i myślałem że po prostu trzeba to jakimś specjalnym programem nagrywać na linux'ie

dobra a o co chodzi z tym bootloaderem domyśla się że pewnie podczas formatowanie się usuną albo coś w tym stylu

więc jak go przywrócić ?

Opublikowano

instalując albo odzyskując z instalki linuxa , opisy znajdziesz na polskim forum UBUBTU

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ja tego dalej nie ogarniam :D

sytuacja jest następująca:

mam zainstalowanego ubuntu 12.10 i gdy wkładam płytkę z ISO dokładnie z windows'em xp

przestawiam na cd-rom czekam chwile i ... zamiast żeby włączyła się "instalka" włącza się normalnie system

wiem że @up już mi dożo powiedział (jak dla kogo) ale ja dalej nie wiem jak to naprawić jak by ktoś podrzucił jakiś link to bym był wdzięczny

zapomniałem dodać wszystkim którzy się udzielą daje + a najlepszej wypowiedzi 5 gwiazdek w profilu

Opublikowano

system nie ma tu nic do tego że nie potrafisz nagrać dobrego obrazu płyty na CD ( pewnie nie masz botowalnego iso tylko KOPIOWANE ) albo ustawić jak należy botowanie systemu w biosie z CDROM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

wszystko chyba robię dobrze klikam na plik ISO ppm i tam jest "nagraj na płytę" klikam to a później daje utwórz obraz i się nagrywa lecz dalej nie bootuje tej płytki tylko normalnie uruchamia ubuntu (zmieniam bootowanie na cd-rom)

jeszcze jakieś sugestie jak to naprawić ?

Opublikowano

ty to chyba NAGRYWASZ plik iso na płytkę jak zwykły plik ty masz NAGRAĆ iso na płytkę

opcja , nagraj obraz

wskazać ISO i nagrywa

brasero18.png

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dobra udało się moim sposobem okazało się że miałem uszkodzoną płyte

tak jak obiecałem robem dostaje + i 5 w profilu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...