Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rodzaje serwerow

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka nigdy nie gralem na serwach a chcialem sobie zagrac -_- nozecievmi wytlumaczyc jakie sa typy serwerow i co sie na jakim typie robi na czym polega gra. z gory dzieki

ps.: jeszcze jak moglibyscie podac pare fajnych serwow nonpremium

Opublikowano

Freebuild - dostajesz zabezpieczony teren, na którym możesz budować. Na serwerze wyłączone jest pvp (walki między graczami) i spawnowanie się potworów. Gra polega głownie na budowaniu.

Survival - gra polega na przeżyciu. Włączone moby i pvp. Często z dodanym pluginem Factions (napiszę niżej). Brak zabezpieczenia terenu (ewentualnie claim z Factions).
Wojny Frakcji - głównym pluginem jest Factions. Gra polega na łączeniu się z klany i toczenie wojen między sobą. Frakcje mogą zabezpieczać teren przed griefem.
Creative - masz nieograniczony ekwipunek i budujesz co chcesz. Rzadko trafiają się serwery czysto creative. Częściej jako dodatkowa mapa.
Parkour - polega głownie na przechodzeniu parkourów.
Survival Games - typ powstał w oparciu o książkę Igrzyska Śmierci. Gracze walczą na arenie na śmierć i życie. Głównym pluginem jest SurvivalGames.

Serwer z modyfikacjami - serwer wymaga zmodyfikowanego klienta gry. Najczęściej modyfikacji wymagają od nas serwery RPG.
RPG - Role Playing Game - Na serwerze wcielasz się w swoją postać. Gra polega na wykonywaniu questów (zadań). Czasami na takich serwerach bywa ograniczony crafting.

SkyBlock - Podobnie do Fb (Freebuild), ale dostajesz nie cuboid na ziemi, tylko małą latającą wyspę.

Tekkit - serwer wymaga odpowiedniego klienta gry.

PvP - serwer na którym głównym celem jest zabijanie się nawzajem.

Jeszcze pewnie kilka pominęłam, ale więcej sobie nie przypominam. Pisane na szybko, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam.
Jeśli chodzi o "fajne serwery" to poszukaj w dziale "Publikacje Serwerów".

Mam nadzieję, że pomogłam.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Freebuild -FB - latasz na creative i budujesz budynki

Freebuild + Survival - Masz działkę na której budujesz domek , samemu musisz zebrać itemki , są sklepy itd,

Survival - Brak działek , Cuboidów , PVP na mapie

Jail - Więzienie jesteś w zamkniętym pomieszczeniu z innymi graczami , wydobywasz materiały , które później sprzedajesz

aby odblokować następne bloki więzienne ,

Hardcore - Serwer podobny do serwera survival tylko , że jak zginiesz dostajesz bana (serwery mogą mieć różne czasy zbanowanie)

mihcio15.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...