Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie ram dla minecraft

DBZ123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóz żwiekszyłem ram na 4096 według poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/481266-minecraft-darmowy-launchergra/

.I Mówiąc troche lipa fps około :21 chunk uptades: około 20

Used memory: 5% (około 200) of 3640

Allocated memory: 8% (około 300)

I jak zwiększyć tą wydajnośc minecrafta dodam że robiłem porządki przez tym na komputerze i usunąłem 75 plików zostały gdzieś 3 gierki jakieś foldery +muza .Głównie chodzi mi o to aby minecraft gdy robie serwer hamachi i gram z kolegom nie ciął się a tnie się bardzo.Proszę o pomoc .Z góry dziękuje

Opublikowano

Napisz może jaki masz procesor i kartę graficzną, oraz czy używasz paczki z modami (jeśli tak to jej nazwę) lub samych modów.

Jeśli ogólnie ci tak przycina, to usuń z kompa jave i zainstaluj na nowo, najlepiej te same wersje javy 32 jak i 64 bitowej.

RAM 4GB... rzadko kiedy tyle jest potrzebne, ja obecnie gram na DNS TechPack + kilka własnych modów (134 mody) i mam ustawione na 3GB i max miałem użyte max 70%, przy włączonych kilkunastu maszynach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...