Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Klasy i rasy

TPikaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie .

W dzisiejszym tutorialu omówienie klas i ras .

Na sam początek co to są klasy ?

Klasa - Klasą powszechnie nazywa się obiekt mający na celu usprawniający osobowość klasy .

Jednym słowem klasą możemy nazwać osobę postępującą , wyróżniającą się, na ogół typ .

A co to rasa ?

Rasa - Jest to coś . Czyli np. gramy człowiek i to jest rasa,w grach jest wiele ras , w tej grze możemy wyróżnić natomiast 3 rasy .

Na sam początek weźmy Feline .

Jak wygląda ?

unbenanntnvf.jpg

Jest to potężna postać która wyróżnia się walką , jakże i wielką siłą .

Są także wróżki jak wyglądają ?

tclient2010082708263287.jpg

Jest to postać wyróżniająca się wyglądem , ale także usposobieniem .

Na ogół wygląda nie pozornie, ale ma wielką siłę .

Są jeszcze ludzie, jak wyglądają ?

90881153.jpg

Jest to postać którą dobrze się gra, potrafi dobrze toczyć walki z graczami.

Są także klasy .

Jakie klasy są w 4story ?

Łucznik - Klasa która wyróżnia się siłą, potrafi oślepić osobę na pare sekund, wykorzystując to i używając skill do znikania . Wtedy przeciwnik nie ma szans, a przez ten czas Ty możesz zabić przeciwnika, w dość szybkim czasie .

Kapłan - Przeważnie kapłan ma na celu wspomaganie swoich rówieśników w grze, potrzebny jest On do pt , gdyż buffa swoich uczestników . Pomaga im, swoją magiczną siłą, a dzięki niemu każdy może dostać wzmocnienie klasy . Uwaga ! Nie powiedziane jest, że klasa jest słaba , jako jedyna potrafi zabrać najwięcej defa, a więc uważaj ! wink.png

Wojownik - Klasa którą szybko można wbić lvl , ale jednak nie ma też tak łatwo . Postać jest dość silna , ale musi podchodzić do swojego przeciwnika . Nie tylko to jest minusem danej klasy, gdy grasz już wojownikiem musisz się liczyć z tym, że nie wszystkie skille będą pasować pod broń , gdy masz broń dwuręczną połowa skilli nie będzie pasować do niej . A więc miej się na baczności ! smile.png

Rmc - Jedna z klas która potrafi wygrać w walce tylko swoimi stunami, owa klasa nie potrzebuje dobrego eq , lecz dobrych stunów,ma para naście takich skilli którymi blokuje przeciwnika i uderza w niego szybkimi ruchami . Potrafi być dobra w pvp jednak z mobami idzie jej trochę gorzej , gdyż nie ma skilli w typie aoe . smile.png

Zaklinacz - Jedna z najsłabszych klas , która nie ma tak silnych skilli jak inne ,i ma mało hp. Jedynym + postaci to to , że ma swojego towarzysza który mu pomaga , przywołuje swojego stwora, ale to też mała pomoc, postać jest dobra tylko na jakiś okres . Uwaga ! Po patchu 4.0 - 4.1 została znacznie ulepszona, uważaj ! Jest wiele, wiele lepsza niż wtedy i ma szanse na pokonanie wielu silnych przeciwników.

Czarodziej - Dość silna klasa , która potrafi tak samo szybko ubić para naście mobów na raz . Ma dość ciekawe skille, do tego rozbudowane , ma mało hp, ale jest silny w ataku . Potrafi zaskoczyć nie jednego z Nas . Aby nim zagrać musisz mieć jakie kolwiek doświadczenie w grze, bez tego nie poradzisz sobie z tą klasą .

Mam nadzieje, że TuT wam się przydał , pozdrawiam . smile.png

ZAKAZ KOPIOWANIA I WKLEJANIA TEGO NA INNE FORA I NADAWANIA SOBIE PEŁNOPRAWNEGO AUTORSTWA !

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Tut zdecydowanie słaby bo mówiąc ,że zaklinacz jest słaby rozśmieszyłeś mnie. Ta klasa wymaga dużego wkładu lecz gdy się ją ogarnie potrafi być lepszy od innych.

21.jpg

Opublikowano

@UP
Dany tut , był robiony jeszcze przed wprowadzeniem patcha 4.0 - 4.1
Teraz siła zaklinacza została zwiększona,

Zaklinacze:

• Zaklinacze potworów:
    Zmniejszono czas regeneracji i działania zaklęcia. Zamiast stałego towarzysza przywołane będą trzy potwory, nad którymi nie ma kontroli i które przez 5 sekund atakują dany cel.
    Czas trwania zaklęcia: 3 s >> 0.2 s
    Czas regeneracji: 24 s >> 12 s
  • Zmniejszono czas regeneracji i trwania zaklęcia następujących umiejętności:
    Przywołaj Oko Strażnika
    Mroczny Rytuał
    Przywołaj Oko Chaosu
    Przywołaj Boskiego Ducha

I tak to była najsłabsza postać , ale ja tu nie omawiam ogólnie :) . Jeżeli postać osiągnie powyżej 50 lvl, ma szanse pokonać wszystkich. Nie mówie , że nie. Bo sam nią grałem, po wbiciu 72lvl-a przestałem nią grać, jednak na samym początku jest Ona najsłabsza, potem potrafi bardzo dobrze się rozrastać, ale została Ona wiele, wiele bardziej ulepszona.

@Down

Nie zawsze jest tak jak u każdego. Ja osobiście powiem tyle, że to też potrzebna jest praca nad postacią oraz jej ogarnięcie. Jak nie wie się jak nią się gra, to rzeczywiście słabo idzie na początku. Ale dla mnie , lepiej jest teraz niż w tamtym patchu. To też każdy ma swoje przyzwyczajenia . Tut pisałem z własnych przeżyć oraz , paru lat ciężkiej pracy w grze. Próbowałem coś w danej chwili wynieść, ale to nie musi pasować każdemu.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Dla ciebie może to być dziwne bo dla mnie zaklinacz był lepszy przed tymi 4.0/4.1 Duszek teraz dostaje więcej dmg :/

21.jpg

Opublikowano

Zaklinacz zawsze był i będzie dobry tylko nie jest zbyt grywalną klasą

co do łucznika to charakteryzuje się zręcznością i może oślepić przeciwnika na kilka sekund a nie zestunować

Opublikowano

Może nie słowo w słowo ale chodzi o to samo i jest to samo opisane jedynie inaczej.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

• Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] Klasy i rasy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...