Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry internet na wsi

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym wreszcie zmienić swój beznadziejny internet na coś lepszego, ale... mieszkam na wsi. A dokładniej to we wsi o nazwie Strzyżewo. Jeśli nie wiecie gdzie to, to wejdźcie w Mapy Google i wpiszcie "Strzyżewo"

Chciałbym mieć jakiś stabilny, dość tani, szybki internet bez limitu. Najlepiej by było gdyby upload wynosił ok. 1 mb/s a download było by fajnie gdyby wynosił ok. 10mb/s.

Teraz mam internet download 7mb/s, upload 0,2mb/s z limitem miesięcznym 40GB, co jest problemem, bo w domu mamy 3 komputery i jeszcze smartfony, każde urządzenie jest używane do przeglądania internetu więc ten miesięczny limit 40GB dość szybko się wyczerupuje :<

Proszę o pomoc tutaj, gdyż sam nie wiem gdzie szukać internetu, który będzie dostępny w mojej miejscowości. Proszę o pomoc :(

37496916.png

Opublikowano

Haha, wiesniak...

Spam, posty mało, lub nic nie wnoszące do tematu. Kara = 5%. Tego typu komentarze zostaw dla siebie. // RS.

Opublikowano

Na wsi to chyba tylko neo.

PS: Wsie są zajebiste, sam bym chętnie na jakieś zamieszkał.

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Ja też jestem ze wsi i szczerze się cieszę, ze nie jestem z miasta bo jak widzę co wypisuje taki:

Haha, wiesniak...

Spam, posty mało, lub nic nie wnoszące do tematu. Kara = 5%. Tego typu komentarze zostaw dla siebie. // RS.

to...

Co do tematu to ja mam internet stały radiówka 1mb/s. Szlak mnie trafia z nim, ale już od sześciu lat z niego korzystałem a więc człowiek się przyzwyczaja i szczerze internet się nie tnie. Na pewno nie bierz internetu bezprzewodowego typu Play, T-mobile etc. bo po prostu nie będzie Ci dobrze dział ze względu na zasięg. Na chwilę obecną najszybszymi internetami są LTE, czy jakoś tak i drogą telefoniczną (UPS, Neostrada).

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ja mam limit 25GB miesięcznie i przy 4 komputerach i 4 smartfonach spokojnie wystarcza. Tylko trzeba umieć i wiedzieć jak oszczędzać. Ale jest za to 50GB w nocy. A ogólna prędkość wynosi 60Mb/s downloadu i 20Mb/s uploadu. Ping w CS'ie 15 - 20, w innych ok. 50 ms.
Internet to LTE od Polsatu.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Ja też jestem ze wsi i szczerze się cieszę, ze nie jestem z miasta bo jak widzę co wypisuje taki:

to...

Co do tematu to ja mam internet stały radiówka 1mb/s. Szlak mnie trafia z nim, ale już od sześciu lat z niego korzystałem a więc człowiek się przyzwyczaja i szczerze internet się nie tnie. Na pewno nie bierz internetu bezprzewodowego typu Play, T-mobile etc. bo po prostu nie będzie Ci dobrze dział ze względu na zasięg. Na chwilę obecną najszybszymi internetami są LTE, czy jakoś tak i drogą telefoniczną (UPS, Neostrada).

No niepowiedział bym że LTE jest taki szybki ^^, rozumiem że poza miastem jeśli komuś ciężko np o radiówkę powiedzmy że drzewa zasłaniają nadajnik to tu jest problem, ja nie mieszkam na wsi ani w mieście a mogę mieć na radiówce do 130mb/s wiec ten LTE Plus itp wymięka (transfer).

@top Polecam neo,netia mój znajomy ze wsi ma neo i powiem ci że śmiga :D

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

A może neostrada? Jest dobrą siecią, sygnał jest dobry. W dodatku nie droga.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Paryfek Wshu i kakashi

Na wsi to byscie sie zesrali miastuchy jedne...

Ale zeby nie bylo warna to wez neostrade lub LTE

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

Ja także mieszkam na wsi (raczej mała 200 mieszkańców - 5 lat temu było 98 mieszkańców :D). Teraz nam trochę łącze podnieśli i mam 10mb. Jest to neostrada, która chyba będzie dla ciebie najlepszym wyborem. Tylko nawet jeżeli jest generator to nie wiadomo czy akurat będziesz miał 10mb (to już zależy od położenia wioski). Możesz mieć np maks 5mb...o to zawsze się na początku pytaj. Inni dostawcy raczej nawet nie zaoferują Ci internetu, a nawet jeżeli to nieliczni i bardzo słaby.

@edit pozatematowy edit

1. Za takie komentarze o ludziach z miasta czy wsi powinny być warny 50%.

2. Mieszczuchy - na wsi po tygodniu byście mieli dość...to nie tak jak u was, że wbijacie po szkole do 2 pokojowego mieszkania z łazienką w kuchni i siedzicie przed kompem do wieczora.

3. Trochę szacunku.

@Legenda - popieram. Download zawsze jest szybszy. Powiedzmy ja mam neta do 10mb. Przykładowo na ten moment mam 5mb downloadu a uploadu mam 1,5 i mimo, że to się zwiększa i zmniejsza to nigdy nie zanotowałem większego uploadu. Zawsze o te kilka mb będzie mniejszy.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

To nie możliwe by upload był 10 Mb a download 1 Mb, bo pobieranie zawsze jest dużo szybsze. Co do tego, jaki internet wybrać - na wsi tylko i wyłącznie Neostrada TP.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Neo ; > Albo tego LTE i sprawdz sobie mapke zasiegu na stronie cyfrowego polsatu ;)

Też jestem ze wsi i mam jakiegos poyebanego neta lae ujdzie ;d

Tak jak kolega napisał

Yamper

Mieszczuchy - na wsi po tygodniu byście mieli dość...to nie tak jak u
was, że wbijacie po szkole do 2 pokojowego mieszkania z łazienką w
kuchni i siedzicie przed kompem do wieczora.

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Tak jak inni polecam Ci neostradę ponieważ zasięg nadajników telefonii komórkowej na wsi jest ograniczony a linie telefoniczne telekomunikacji polskiej isnieją w miastach nawet od 1994 roku, na wsiach nieco później, więc na pewno masz do czego się przyłączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...