Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Próba] postawienia serwera na LocalHost

Desant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, już od jakiegoś czasu, można wręcz powiedzieć dostaje kur*** męcząc się z postawieniem serwera.

Robię wszystko jak na poradnikach EN lecz dostaje ciągle ten sam błąd ;/

Server stawiam na localu, pliki serverowe EP8 (RePack), serwer próbuje włączyć tak jak na poradniku czyli VM i system CentOS.

No więc teraz do rzeczy....

Zrobiłem wszystko jak na poradniku pewnym z Rag****Zon** wyłączyłem Firewalla, dodałem do routera porty i nadal nic...

ChatNode_01 is stopped
EventMgrSvr is stopped
AgentShop_01 is stopped
LoginSvr_01 is stopped
WorldSvr_01_01 is stopped

Jeśli będą potrzebne logi to je wrzucę.

No lecimy dalej z moim problemem.

A więc... jak widać serwer nie startuje, blokuje mi porty jakiś firewall, no super, a teraz pytanie, jaki firewall ?

Doczytałem gdzieś się na forum, aby dla tak zwanego FIX'u wyłączyć iptables i sprawdzić czy się serwer włączy, no więc tak zrobiłem, dzięki wyłączeniu iptables w systemie CentOS normalnie serwer się włączył... no i co z tego ? jeżeli nawet na niego wejść nie można bo połączenia nie ma ;p tak więc włączyłem iptables z powrotem, i automatycznie serwer wrócił do błędu powyższego.

Wiem, że badziewnie i nie zrozumiale napisane pewnie jest, no ale ja już kompletnie nie wiem co jest grane i jak to naprawić.

Jeśli ktoś miał podobny problem i go naprawił jakoś były proszony o napisanie jak to naprawić. Za pomoc będę naprawdę niezmiernie wdzięczny.

Dziękuje i pozdrawiam, liczę na waszą pomoc, jest teraz naprawdę potrzebna.

@Edit....

Tak się wkur** przez ten błąd, że z tego wszystkiego zapomniałem dodać prefix do tematu, tak więc moderatora tego działu proszę o dodanie prefix'u [Pomoc], przepraszam za mój błąd.

Opublikowano

Wersja CentOS 5.8 64bit

Wersja bazy ? chodzi Ci o pliki serwerowe tak ?? jak tak to mam bazę EP8

Serwer stawiam na Windows 7 64bit i na SQL Server 2008 R2 mam bazę ep8

Opublikowano

Sorry że tak późno ale ostatnio czasu mało xD

Can't open lib '/usr/lib/libtdsodbc.so.0' : /usr/lib/libtdsodbc.so.0: cannot open shared object file: No such file or director

Użyj komendy

yum install freetds.x86_64

A jak nie pomoże będziemy się głowić nadal :D

Opublikowano

Package freetds-0.64-11.el5.centos.x86_64 already installed and latest version
Nothing to do

Co dalej ?

Opublikowano

Hmmm... Spróbuj od nowa CentOSa zainstalować ;x

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówiłeś, od nowa zainstalowałem system, najpierw przed update wpisałem tą komendę co podałeś, wszystko się zainstalowało, zrobiłem update tak jak pisze na tutorialu i nadal to samo ;/ nic nie działa :/

Opublikowano

@up Mało kto tutaj zna się na zakładaniu serwerów do Cabala. Polecił bym Ci inne forum.. Sam nie potrafię zakładać serwerów.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...