Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vexuss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanko:

mam komputer dell optiplex 745

ram:2gb

procek:2 rdzenie 2,8ghz

grafika zintegrowana 256 mb

i tu mam pytanie na ilu fps będzie mi działał minecraft jak dołoze taka kartę graficzną: Palit GF 9500GT 1GB DDR2 HDMI DVI

dodam że teraz mi dziala na okolo 13 fps

Opublikowano

możliwe że trochę się poprawią ale polecam też zoptymalizować minecraft'a

mam optifine i nie wiem co sie stało bo kiedyś minecraft chodził mi na około 25 fps bez optifine a teraz w lesie z optifinem ledwo 12 wyciągam

Opublikowano

@up2

Możliwe? Ech... To OCZYWISTE!

Z karty zintegrowanej na 1GB? Niebo a Ziemia! :P Nie no, przesadzam, ale chłopie, mógłbyś zainwestować w coś lepszego.. Może jakiś Radeon.. Bardzo dobre karty graficzne.. Jeżeli chciałbyś, aby MC chodził Ci porządnie to:

1. Kupno kostek ramu (2gb) [nie jest to konieczne, ale może wiele pomóc]

2. Kupno nowej karty graficznej [OBOWIĄZKOWO]

3. Optymalizacja systemu pod grę.. JAk to zrobić, to poszperaj na MPC, a znajdziesz wiele tutoriali jak zaradzić lagom w MC ;)

@edit

@up1

To pewnie komputer zawalony jakimiś procesami itd. Looknij temat optymalizacja komputera, czy tam inaczej.. np. lagi w minecraft.. Z pewnością pomoże..

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

mojemu koledzę podobnie minecraft bez optifina chodzi lepiej jeśli się nie mylę to są wersję light itd. trzeba ściągnąć tą dopasowującą

ale masz jeszcze game booster'y zwiększenie RAM'u znajdź poradnik z optymalizacją ^^

mi chodzi 25-35 fps i nie mam lagów ^^

Opublikowano

@up

Możliwe? Ech... To OCZYWISTE!

Z karty zintegrowanej na 1GB? Niebo a Ziemia! :P Nie no, przesadzam, ale chłopie, mógłbyś zainwestować w coś lepszego.. Może jakiś Radeon.. Bardzo dobre karty graficzne.. Jeżeli chciałbyś, aby MC chodził Ci porządnie to:

1. Kupno kostek ramu (2gb) [nie jest to konieczne, ale może wiele pomóc]

2. Kupno nowej karty graficznej [OBOWIĄZKOWO]

3. Optymalizacja systemu pod grę.. JAk to zrobić, to poszperaj na MPC, a znajdziesz wiele tutoriali jak zaradzić lagom w MC ;)

dzięki czyli z tą kartą by sie poprawiło?

Opublikowano

Powiem tak: Nie jestem pewien.. Bo to jeszcze karta z DDR2... Ale na 99,99999% pomoże ;) Zachęca mnie ten 1GB..

Jeżeli poprawnie zainstalujesz sterowniki itd, to masz pewność że wszystko będzie dobrze.. Tylko nie zapomnij o przeczytaniu tematu o optymalizacji Minecraft'a! ^^

Opublikowano

czyli tak.

jak bede miał 3,5 gb ram

i tą karte graficzną powininno sie znacznie polepszyc?

czy tylko troszke.

PS.mi wystarczy 40 fps wyciągne tyle?

yhy dzięki wielkie

czyli podsumowując do dobra inwestycja :)

aha i jeszcze jedno dołożenie lepszego procka coś da?

Opublikowano

Tak, jeżeli będzieszmiał 3,5gb ram, i tą kartę.. Polepszy się.. jeżeli nie zapomnisz o optymalizacji komputera!

Jeżeli jednak.. nie będzie zbyt dużych rezultatów, (w co szczerze wątpie) to możesz kupić inna kartę graficzną ;)

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz.. jaki procesor?

Opublikowano

Ech.. widze, że po najtańszym sprzęcie ciśniesz... Ech.. Z tym prockiem NIE powinno być problemów, ale też nie mam tej pewności... Polecam Ci zlecenie złożenia komputera... Taniej wyjdzie. A kontynuująć jaka pojemność dysku twardego?

Opublikowano

Ech.. widze, że po najtańszym sprzęcie ciśniesz... Ech.. Z tym prockiem NIE powinno być problemów, ale też nie mam tej pewności... Polecam Ci zlecenie złożenia komputera... Taniej wyjdzie. A kontynuująć jaka pojemność dysku twardego?

oj męczysz mnie ale ok.

dysk mam sata samsunga 160gb

nie lece po najtanszym tylko oferują ten procek za free to biore nie?

ale ok dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Nie no, zgadzam się z Tobą w zupełności! ;) Jeżeli dają to brać! Ale jezeli chodzi o komputer taki do gier, to minimum to.. Intel Core i3, dysk HDD +/- 500-600gb.. Bo abyś wiedział.. Pojemność dysku też wpływa na wydajność komputera..

Ale po zainstalowaniu tej karty, wszystko powinno być ok ;) Sprawdź tylko czy na płycie głównej masz wejście na karte graf. DDR2 :P

Polecam się na przyszłość ^^

--

Pozdrawiam,

Loczuch

Uczeń
Opublikowano

Jak chcesz zredukować ewentualne ścinki dodaj sobie RAM'u do minecraft'a. Robisz taki pliczek *.bat i w nim takie polecenie jak do odpalania Bukkit'a tylko tam wpisujesz ile RAM'u rozruchowego i maksymalnego. To na prawdę pomaga :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

MInecraft jak dam w optifine wszystko na najlepsze plus renderowanie far to mam 35-60 fps, ale to są bardzo wysokie detale, a na najniższych plus tiny mam ponad 230 fps

RAM 2GB

dual core 2.53 Ghz

Gigabyte Geforce 9500gt 512mb

Windows vista service pack 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...