Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NOWY PAPIEŻ !

gokanDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Papież !!!

Nasz nowy papież nazywa Się Jorge Bergoglio teraz Franciszek I urodzony w 1936 roku w Buenos Aries (Argentyna)

Co o nim myślicie?

Opublikowano

Chudy. Widać, że go głodzili za czasów seminarium !

Mnie tam za bardzo nie jarają wybory nowego papieża.. zwłaszcza, że za pare lat będzie znowu nowy i tak w kółko.. ciekawe ile jeszcze lat muszę poczekać by ujrzeć czarnoskórego papieża :C

photo261314.png

Opublikowano

No spoko, tylko po co znowu takiego starego papieża wybierać, za 5lat będzie to samo ^^

Do wygrania serwer dedykowany na miesiąc o wartości 70zł!

Weź udział już teraz. :-) 100% pewniak!

Opublikowano

Chudy. Widać, że go głodzili za czasów seminarium !

Mnie tam za bardzo nie jarają wybory nowego papieża.. zwłaszcza, że za pare lat będzie znowu nowy i tak w kółko.. ciekawe ile jeszcze lat muszę poczekać by ujrzeć czarnoskórego papieża :C

Powiedział ten co zajmuje na forum 4 konta.

No spoko, tylko po co znowu takiego starego papieża wybierać, za 5lat będzie to samo ^^

Możliwe, że w ten sposób sprawdzają cierpliwość i wiare.

Opublikowano

Jak dla mnie to głupie że wybierają Papieży którzy mają 60-70 lat i żyją kilka lat a później narzekają...

Mogli by wybrać młodego Papieża chociaż te 40 lat , który został by na dłużej ...

Opublikowano

Papieżem może być każdy dorosły mężczyzna, który przyjął chrzest.

Co do papieża:

Grubiutki jakiś i śmiesznie mówi.

Wcale nie, papieżem może zostać każdy kto ma doktorat z tegologi czy jakoś tak.

Opublikowano

Taki sobie,widac ze to mily staruszek.Fajnie by bylo gdyby mial ten sam dobry kontakt z mlodzieza jak nasz polski papiez :).Zycze mu powodzenia

sstwc.jpg

Opublikowano

Co o nim myślicie?

Mam na niego wyjebane

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Ilu jest tutaj wierzących, zagorzałych katolików? :P Czy jaracie się tym, żeby się jarać? :D

Btw. stary troszkę. :) Niebawem opadnie z sił i kolejne konklawe.

Opublikowano

jak dobrze że nie obstawiałem czarnego na bukmaherce

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Świat się nie skończył...

Brakuje Papieża który jak JPII jeździłby do ludzi, wątpię że ten będzie to robił, ale nie chcę oceniać go zbyt pochopnie...

A co mnie kurwa jakiś papież... kolejny pedofil do kolekcji.

Chyba ci się coś w główce powaliło, nie obrażaj wierzących.

Opublikowano

Co o nim myślę - za stary :D młodszego powinni wybrać żeby miał więcej siła nie jakiegoś starca co za parę lat zrezygnuje.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Co o nim myślę - za stary :D młodszego powinni wybrać żeby miał więcej siła nie jakiegoś starca co za parę lat zrezygnuje.

Właśnie dobrze ,że starszy ,bo bardziej zna życie jest bardziej doświadczony.I moim zdaniem dobrze się on trzyma jak na jego wiek.

Podobno został on też księdzem 13 ale grudnia a papieżem też 13 ale marca ;D jemu 13 jest szczęśliwa ;D

Opublikowano

Szczerze to moim zdaniem nie ma sensu.

Co kilka lat wybierają papieża który i tak g.... robi.

Co do papieża to mogli by młodszego.

Opublikowano

Troche stary jest ...(77 lat)

Moim zdaniem to troche głupie ba za jakiś czas będą nowego wybierac.

Mogli by jakiś młodszych wybierac.

Takich po 60 lub starsi.

320551442138510845087.png
Opublikowano

Ja pierdole 77 lat ma i znów zdechnie za kilka lat następnie tydzień żałoby i nowy papież stary i tak ciągle ...

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...