Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który komputer wybrać pod metka?

harry10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam obecnie 2 komputery stacjonarne, moze nie jakies kombajny, ale jak narazie na lepszy nie moge sobie pozwolic, i nie wiem ktory wybrac do gry w metina. Oba maja Win XP SP3

1) Procek 2.86 jeden rdzen, 1.5GB RAM, 128 MB Grafika.

2) Procek Intel Pentium D( ponoc 2 rdzenie, tak podają mi programy typu Everest, CPU-Z), 1GB RAM, 256 MB Grafika.

Wyczytalem, ze podobno dobrze miec duzo ram do metka, w 1szym komputerze mam 1,5GB, ale z kolei 2gi komp z reszta komponentow wydaje sie byc lepszy, prosze o odp, dzieki z gory.

Dodam, ze np. dolozenie RAM z jednego do drugiego nie wchodzi w gre, inne typy pamieci.

Ref w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Hmmmm metin nie wymaga tak dobrej grafiki jak np do skyrim więc polecam komp pierwszy .A na takim który miałem kiedyś mi szedł spokojnie metek gdzie miałem 1,2 rdzenia więc polecam 1 : )

Opublikowano

Oczywiscie ze na 2gim!!

Grafa 256 i 1gb ramu jest do zniesienia a zarazem lepsze od 1go pc'ta!

256 mb wlasnych bardziej uplynni ci gre a 1gb ramu w miare bedzie wczytywac reszte graczy.

No i jak ponoc masz tam 2 rdzenie to wiadomo ze lepiej, zalezy jeszcze ile tam masz GHz ale podejzewam ze wiecej wyjdzie.

A wiec polecam grac na 2gim z wieksza pamiecia karty graficznej i dwoma rdzeniami procka ;)

Opublikowano

Pewnie że 2-gim.

Metin nie wymaga jakiegoś pro komputera.

1 gb ramu wystarczy,sam mam tyle.

256 mb grafiki pozwoli Ci na płynną gre (ja mam 128mb i ledwo daje rade :D).

+ 2 rdzenie ;)

Par7494047.512.jpg

Opublikowano

Oczywiscie że drugi , co to za pytanie dla 500 mb ram zapewne ddr1 masz odlozyc lepszy procek i karte graficzna?

Opublikowano

Na drugim . Ram nie jest zbytnio potrzebny do metina , ale grafa tak bo jeżeli będą tłoki w m1 to przynajmniej jakoś będziesz funkcjonował tam , a na tym pierwszym nie da rady.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Weź 2'giego, bo jak będziesz grał na pierwszym to będziesz miał lagi w grze przez grafike.

Do wygrania serwer dedykowany na miesiąc o wartości 70zł!

Weź udział już teraz. :-) 100% pewniak!

Opublikowano

nr 2 wkoncu grafa lepsza ;d

//nieregulaminowa sygnatura - reklama innego forum-SPIERDALAJ :)

//BR3ND- ziutek1903 :)

ziutek1903\\Istny Diabel z****li c*e palcem

Istny Diabel/// tak a co

ziutek1903\\ nic poprostu jestes z*e*any

Opublikowano

Drugi, ma może mniej trochę ramu ale za to kartę graficzną o 2x lepszą. Może te kompy nie są zbyt dobre, lecz na tym drugim napewno będzie lepiej szło.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Metin nie jest wymagającą grą. Pójdzie ci nawet na starym komputerze. Lecz jeśli ja bym wybierał to ten drugi komputer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...