Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Troche Pytań Od Początkującego Gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, jestem początkującym graczem Wowa, Gram sporo w Lola i mam kilka pytań.

1.Na jakim serwerze prywatnym zacząć grę aby nauczyć się sporo o tej grze (Mam już kupionego Wowa do dodatku Cataclysm , ale nie chce mi się zbytnio wydawać kasy na abonament więc wole poćwiczyć na privie)

2.Jaka Postać i Klasa są najlepsze dla początkujących ?

3.Oco chodzi z tymi buildami ? (Wiem co to buildy do lola ale tych do wowa jakoś nie czaje xD)

4.Macie jakieś poradniki tekstowe, vtuty lub coś w tym stylu aby ogarnąć tą gre ?

5.Jest ktoś może chętny do nauczenia grania mnie w tą grę ? (Mam 16 lat)

Edytowane przez BonieQ

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

1. Zależy czy TBC czy wotlk (dodatek) - Zapraszam - http://www.mpcforum.pl/topic/731845-dyskusjaprosby-o-serwery/

2. Może pomoże Ci ten temat - http://www.mpcforum.pl/topic/848667-dyskusja-pierwsza-postaklasa/ - zapraszam do lektury

3. Buildy, są to ustawienia talentów, jedne są na maksymalną przeżywalność, drugie na max dps itp itd. Jednym słowem jak rozdawać talenty.

4. http://www.mpcforum.pl/topic/843109-spis-poradnikw-i-cheatw/

5. Wszystkie pytania/problemy możesz zgłaszać na forum ;] co dwie(+) głowy to nie jedna ;]

1373369406-U138092.png

Opublikowano

1. Sporo się nie nauczysz na privach, ponieważ one mają stary system talentów, balansu itp. Ja nauczyłem się dopiero grać na globalu. Od siebie polecam serwer Defias Brotherhood EU. Gildie PL są (m.in. Raging Thunder, gdzie gra np. Nexos)

2. Tutaj to musisz sobie sam odpowiedzieć. Dla mnie hunter is the best, a dla innego lock/mage is the best.

3. Buildy na globcu nie mają praktycznie znaczenia. Dobierasz sobie jaki tobie pasuję.

4. Żeby ją ogarnąć trzeba grać.

5. j/w

Opublikowano

1.Na jakim serwerze prywatnym zacząć grę aby nauczyć się sporo o tej grze (Mam już kupionego Wowa do dodatku Cataclysm , ale nie chce mi się zbytnio wydawać kasy na abonament więc wole poćwiczyć na privie)

2.Jaka Postać i Klasa są najlepsze dla początkujących ?

3.Oco chodzi z tymi buildami ? (Wiem co to buildy do lola ale tych do wowa jakoś nie czaje )

4.Macie jakieś poradniki tekstowe, vtuty lub coś w tym stylu aby ogarnąć tą gre ?

5.Jest ktoś może chętny do nauczenia grania mnie w tą grę ? (Mam 16 lat)

1.Osobiscie polecam Molten-Wowa, sam gram, maja i wotlk i cata, wotlk dobrze dziala, cata srednio, ale da sie grac, pelno ludu (na wysokim rate wieczorami sa kolejki, wiec gram na srednich, a na wysokich jak cos to wczesniej), jak lubisz cos pod globala to sa i niskie rate.

2.Jak juz pisalem w temacie do klas - Druid i Hunter wg. mnie bardzo latwe do ogarniecia klasy. Dudu mozesz sie robic pod co chcesz, jestes hybryda i nie wymaga expienia nowej postaci, healing ma latwy do ogarniecia, healbot imho wystarczy (zawsze tak robilem), tank ma sporo hp, ale inne skladniki troche mniej, wiec trzeba troche zbalansowac, a bala latwy dmg w miare do ogarniecia, feral wg. mnie troche trudniejszy, ale na PvE dobra klasa, PvP to samo (jedynie misiek troche malo uzyteczny z transformacji). Hunter tez w miare dobry dmg, nie masz tez jakiejs super konkurencji w lootowaniu, jak to jest w przypadku 12434 warkow, 7567 pala, 3474 dk itp.

3.Sa one do drzewek talentow, jak grasz druidem tankiem to bierzesz feral pod miska (jedna z transformacji), palem healujesz to holy i tak dalej. Jak nie jestes wtajemniczony to polecam poszukac cos na necie.

4.Sa na MPCforum, na youtubie (cala masa) wystarczy poszukac;)

5.Najlepiej poszperac w internecie, a jak juz wbijesz ten 85 (cata) to poczytac taktyki na instancje, taktyki pod pvp (battlegroundy itp), popytac ludzi na czacie globalnym, poszukac gildii w miare wyrozumialej ktora nauczy Cie grac itp.

Opublikowano

ze wszystkim się zgadzam z wyjątkiem punktu 2. hunter to jedna z najtrudniejszych postaci do ogarnięcia

On miał na myśli prywatny serwer - molten cata, a wszystko zależy od serwera ^^

ale nie wiem co wy tak mówicie, że hunter - over trudny ;] dla mnie od początku TBC do teraz do części MoP'a hunter był łatwy - może dlatego, ze to był zawsze mój main... ale, ciii....

1373369406-U138092.png

Opublikowano

2. hunter to jedna z najtrudniejszych postaci do ogarnięcia

Rly? Na globcu aktualnie to jedna z najłatwiejszych do ogaru postaci -_-

Opublikowano

Ja nie mam z nim problemu, teraz ulatwili chociazby PvE nim, bo jest Focus zamiast Many i nie ma problemu z jej brakiem podczas bicia bossa. Na cata latwo sie expi, pet tankuje, a ty ladujesz tylko shoty i 1 stinga na poczatku.

Opublikowano (edytowane)

ale to chyba mówicie o graniu solo ,bez bg,arenek,raidów itp ja tu mówie o patchu 3.3.5a bo z innym nie mialem stycznosci

Edytowane przez AboVeAll

Feel the beat!