Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8B0ZRMW.gif

Jak pewnie zauważyliście, dużo osób pyta się o wybór pierwszej klasy. Chciałbym zachęcić was do dyskusji nt. którą klasę najlepiej wybrać i dlaczego. Jest to obszerny temat ;]

1373369406-U138092.png

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Warrior :). Ma bardzo łatwe do ogarnięcia skille, gdy już się go ogarnie będzie można być tankiem, tank to jak wiecie często poszukiwana postać na jakieś insty (niepamiętam czy tak to się pisze).

Edytowane przez ad777

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Hunter , Warrior . Chyba najłatwiejsze postacie do nabijania expa i do ogarniecia : ) Nie liczac Warrior'a pod tanka. To już wyższa szkoła jazdy : > Ogólnie to gram obiema klasami, Huner 85 lvl, Warrior 57 lvl.

Hunter może być DPS, natomiast Warrior DSP i Tank przez co łatwiej mu dunga znaleźć lub raid : ) Dodam że hunter ma peta który zadaje dmg i blokuje wrogów jeśli robi większy threat ( dmg per second ) niż my. Bardziej polecam Warriora jak na początek : >

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

A gdzie tu ogarniać hunta? Początek walki ->> Puszczasz Huner Mark . Steady Aim regeneruje focusa, Chimera shot hp, Distract Shot "oszołamia" przeciwnika blokując jego cast spelle i stunuje, reszta to norma. Klikasz i zadajesz dmg : ) Nie ma co tłumaczyć.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tu ogarniać hunta? Początek walki ->> Puszczasz Huner Mark . Steady Aim regeneruje focusa, Chimera shot hp, Distract Shot "oszołamia" przeciwnika blokując jego cast spelle i stunuje, reszta to norma. Klikasz i zadajesz dmg : ) Nie ma co tłumaczyć.

MM to wiesz tam :P

@ ale ogarnięcie w 100 % hunta graniczy z cudem

a ja?

@TOPIC

Ja polecam wbić 55lv jaką bądź klasą , a potem Dk . Dk to chyba najłatwiejsza postać do zbudowania

Edytowane przez caltoro

1373369406-U138092.png

Opublikowano

W mists of pandaria ogarnięcie huntera jest bardzo wielkim wyzwaniem. Jeżeli będziesz nawal skillami jak leci to fokus Ci zleci w 1 minutę. I nie mówię tu o nabijaniu fokusu skillem Cobra shoot. Znam jedną osobę, która w 100% ogarnęła tą klasę, ale jak zobaczyłem jego macra to złapałem się za głowę i miałem koszmary. :)

Osobiście polecam Paladyna

simply.4557.gif

Opublikowano (edytowane)

W mists of pandaria ogarnięcie huntera jest bardzo wielkim wyzwaniem. Jeżeli będziesz nawal skillami jak leci to fokus Ci zleci w 1 minutę. I nie mówię tu o nabijaniu fokusu skillem Cobra shoot. Znam jedną osobę, która w 100% ogarnęła tą klasę, ale jak zobaczyłem jego macra to złapałem się za głowę i miałem koszmary. :)

Osobiście polecam Paladyna

YY? :P mówisz o mnie?:}

Paladyn , też nie jest trudny, bo nie ma skompilowanej rotacji. ale i tak nadal zostanę przy dk , że jest najłatwiejszy na początek :P dk ma jeszcze łatwiejsza rotacjie :P a w bloodzie to już wgl easy ;p

Edytowane przez caltoro

1373369406-U138092.png

Opublikowano

YY? :P mówisz o mnie?:}

Paladyn , też nie jest trudny, bo nie ma skompilowanej rotacji. ale i tak nadal zostanę przy dk , że jest najłatwiejszy na początek :P dk ma jeszcze łatwiejsza rotacjie :P a w bloodzie to już wgl easy ;p

Bo jest :D Szczególnie dk w tanku :P Walisz wszystkim po kolei xD

simply.4557.gif

Opublikowano

Bo jest :D Szczególnie dk w tanku :P Walisz wszystkim po kolei xD

No już może nie przesadzaj :P tam trochę też trzeba pomyśleć , w tanku co użyć :D ale i tak .... ??Porażka??xD....

i już nie przesadzajcie z tym hunterem, że to jakieś kij wie co to ma być ;p moim zdaniem przydałby się re-roll huntera bo praktycznie cały czas tak samo się gra ;D:P

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Chodzi o to że np. na outland to dk niszczy każdego ! Powiedzmy ludzie maja po 6k hp a on ma 9k i napierdziele 2 razy wiecej ...

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Warrior :).

@ up hunterem może się łatwo expi ale ogarnięcie w 100 % hunta graniczy z cudem

Polecam druida

Moim zdaniem łatwą postacią jest paladyn oraz hunter

Hunter

Uzasadniajcie swoje wypowiedzi.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Druid - bardzo uniwersalna postać , może być Ranged Dpsem , mele dpsem , healerem i tankiem . Expiąc można sie hilać , uciekać w formach .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Prosiłbym o rozszerzanie swoich wypowiedzi, a nie tylko jednym słowem "hunter" "paladyn" , Dlaczego ta a nie inna ;]

Edytowane przez caltoro

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Bezsensu jest pytanie:

Jaką klase wybrać na początek swojej przygody z WoW'em?

Dlaczego? Moim zdaniem jest to szczyt debilizmu. Jeżeli lubisz magów,to wybierasz klasę,które jest nastawiona na AP,lubisz bawić się w bruiser'a,to bierzesz paladyna,no ew. warrior'a. Lubisz odgrywać osobę wspomagającą? No to wybierasz druida,albo innego holly. Warto usiąść na chwilę i pomyśleć.. "Czym ja wogóle chce być?",a potem przeczytać historię klas i postaci,żeby odpowiednio je dostosować do siebie.

Żeby nie było,że off-top. Osobiście polecam palka retri,postać banalna do opanowania.

Tak na marginesie,jak na tej liście zalazł się DK? No autor tematu jest taki głupi,czy jak? Pytanie główne tej dyskusji jest "Jaka klasa/postać na początek?",a DK'iem można grać od wbicia 55 poziomu,więc nie wiem czy to taki początek.

iiMuZ.png

Opublikowano (edytowane)

Może i masz racje, ale nie wiem czy wiesz... ale dużo osób zakłada tematy , z pytaniem, która klasa jest najłatwiejsza na początek. i z tego właśnie powodu powstał ten temat, żeby wszystko było w jednym temacie.

Jakbyś przeczytał cały temat to byś wiedział .... chyba było pisane, że jaką bądź postacią do 55lvl a potem dk .... więc...

Edytowane przez caltoro

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Okej postać do 55 poziomu,czyli zbaczasz z tematyki tematu,przecież w temacie chodzi o POCZĄTKI,a nie o dalszą przyszłość,prawda?

iiMuZ.png