Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer z modami - DayZ ;)

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

minezv.jpg

Pomysł na serwer - DayZ? ;)

Od razu piszę, że nie gram w Minecraft od długiego czasu. Znudziło mi się to kopanie, nawalanie.. nawet frakcje. Nie raz robiłem paczki modów do single player, po czym budowałem mapy przygodowe. Miałem je publikować, ale w końcu ich nie dokończyłem. Ale do głowy nie raz wpadł mi pomysł: "A może czas na nowy serwer z modami?". Zdecydowanie, serwerów z modami jest za mało. Na oko stanowią one z 3% wszystkich serwerów (moje własne obliczenie, może błędne). Nie wiem jak jest teraz, ale nie dawno tak było. Otóż, moim pomysłem był serwer z modami. Miałem jeszcze do wyboru serwer RPG, z tarczami, włóczniami itp. Ale w końcu zdecydowałem się na pistolety, karabiny, snajperki i prawdziwe przetrwanie. Zrobiłem paczkę modów do SP wypchaną modami na: bronie; pojazdy; samoloty; przetrwanie (ikonki z DayZ z słyszalnością, jedzenie). Ale tutaj też się poddałem, miasto było zbyt wielkie. Ale co Wy na to, gdybym stworzył serwer z wielką mapą, wypchaną samotnymi farmami, małymi wioskami i wielkimi miastami? To by była dopiero zabawa.

A co Wy o tym myślicie?

Jeśli nie zanudziłem Was całkiem, to czytajcie to co napiszę niżej :D

Rozpoczynamy grę w losowym miejscu. Najczęściej będzie to miejsce oddalone od miast, budynków, aby uniknąć tzw. "śmierci po spawnie". Czy to przez zombie, czy przez graczy ;) Ruszamy przed siebie wyposażeni tylko w pochodnie i jedzenie (może ulec zmianie). Docieramy do pierwszego budynku, widząc pierwszych zombie. Będzie ich sporo. Idziemy dalej, mijając je po kolei kucając. W domu znajdziemy marną puszkę zupy i butelkę wody. Ale co to? W następnym pokoju będzie M16? Ohh, nice! :D

Rozrywka typu WarZ, DayZ. Oczywiście będą magazyny, safe-pointy, sklepy. I inni gracze, jako kolejne zagrożenie..

Jeśli macie ochotę wypróbować taką grę, to prześlę Wam tą paczkę do single player. Poniżej dam też screeny, prezentujące taką grę. Paczka ma chyba 12 modów, więc może lagować. Niektóre dałem na test, ale nie miałem okazji ich usuwać.

UWAGA! Mody nie są moje, użyłem ich tylko do zrobienia swojej paczki MineZ, a screeny mają tylko pokazać jak to może wyglądać (rozrywka). Ten temat jest stworzony po to, żeby stworzyć w końcu jakiś dobry serwer z modami. Takich zdecydowanie brakuje ;)

Czas na screeny!

32973627.png

31167343.png

67075198.png

86640811.png

74467133.png

Jeszcze raz piszę, że to tylko testowa paczka modów, moja własna :D Nie są to już gotowe mody do odpalenie serwera i gotowe, a tylko po to żeby pokazać jak to może wyglądać.

Jeśli macie zbędny serwer, bez pomysłu to napiszcie do mnie na PW. Coś się wymyśli.

Koniec z pluginami, nadchodzi era modów :D

Ten pomysł ma Was też zachęcić do robienia serwerów z modami, nie tylko te pluginy ;>

challenger.png

Opublikowano

Są już dwa takie projekty, po co ma być trzeci??:)

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

@up

Projekty? Nic o nich nie wiem :D

Jeśli chodzi o MineZ, to tutaj gra polega na pluginach, więc nie ma nic wspólnego z moim pomysłem.

challenger.png

Opublikowano

@up

To są screeny na pokaz :D

Chciałem raczej pokazać moją paczkę, jednocześnie pokazać co można z tymi modami zrobić. To tylko pomysł, screeny są moje :)

Edit: Serwer miałby po prostu wyglądać tak jak DayZ, czyli new weapons - ogólnie, przetrwanie. Nie każdy może zagrać w DayZ, a zdecydowanie więcej osób może zagrać w minecraft.

challenger.png

Opublikowano

MineZ/DayZ dużo już było takich pomysłów, lecz gdy będą autorskie mody oraz lepszy wygląd tego ( chodzi mi o ten pistolet i celownik - popraw to! ) to na pewno się skuszę i zagram.

Pozdrawiam i rozwijaj swój pomysł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie dobry pomysł, na pewno bym zagrał. ( też dlatego, bo są mody jak i serwer upodobniający bardzo DayZ )

Opublikowano

MineZ - pluginy + dobre ich wykorzystanie.

Mój pomysł opiera się na modach, realnym przetrwaniu (coś właśnie jak w DayZ).

Tutaj to, że świat jest kwadratowy ma być dodatkową atrakcją - ale klimat ma być podobny do tego z DayZ.

Celowniki 3D nie są moje, ale też nie są idealne (choć, dla mnie są). Autorów tych modów szukajcie przede wszystkim we 'Flans Mod' :D

challenger.png

• 1 rok później...
Opublikowano

@1373230489-U611928.pngNeraVo

Widziałem podobne servery bez modów i nikt nie grał

a ty chcesz server na modach musisz mieć lepszą maszynę dobrze zaplanuj co chcesz zrobić i musisz szlifować codziennie server nie zapominać o nim i musi tobie grać tam sporo osób inaczej cały czas będzie 0 pozdro

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...