Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] Shaiya Victoria PL priv serwer

Ani19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem was. Nie chcecie z tego robić drugiej PL'ki - dobra.

Ale wszystko chcecie miec za free. I co wam z tego ? Bedziecie tylko eq goddess dropic + zrobicie je na maxa i jestescie koxami na pvp.

I co ? Dlugo tak pogracie bo jak dla mnie takim czyms sie mozna szybko znudzic. Fakt ze lepiej wam idzie na pvp , ale zobaczcie ze nie tylko wy bedziecie takimi koxami ale tez 3/4 serwera :( .

I jak dla mnie lepszym rozwiazaniem jest troche sie pomeczyc ze zrobieniem tego eq , a w tym czasie wbijanie tej rangi. I gdy już zrobicie sb eq przezucic sie tylko na pvp.

Bo co to jest za gra w ktorej kazdy moze miec wszystko za free i kazdy ma wszystko na maxa -_- Moze troche roznorodnosci : troche koxow , troche sredniakow i gdzie niegdzie pare waciakow.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli piszesz, ze chciałbyś się skupić na serwerze pvp, zakladajac mase dropienia tu i tam, to to przestaje byc serwerem "only pvp", tylko

jest "farm farm farm & pvp". Ah i o expie zapomnialam, tez fajnie.

Przegladajac rozne serwery priv Szajki zauwazylam jedno. Oczywiscie, na serwerach gdzie trzeba expic, duzo dropic jest mase ludzi. Ale powinienes sie

skupic na tym, ze wiekszosc ludzi przychodzacych na serwer prywatny ma dosc naszego jakze milego polskiego OSa. Wiec nie wiem, czy dropienie tu

i tam jest dobrym pomyslem.

Edit:

Wlaśnie przeczytałam wasz Drop List na forum. Witamy na prywatnym prawie OS? :)

Jakbyś przeczytał kolego cały temat, to nie pisał byś takich rzeczy, bo wiedziałbyś, że temat dropu jest cały czas w dyskusji, i kazdy ma prawo sie wypowiedzieć.

Zgadzam sie, że na serwerach, na których trzeba expić, duzo farmić, jest dużo ludzi, ale małe pvp. ALe czy exp x200 a w weekendy x500 przy darmowych lapisach lvl 5 , 6 Legend setach, i broniach, które można kupic u NPC to na prawdę az tak trudno? Max 2 h i masz 60 expiac healerem nie mającym skilli aoe i skilli x3

U NPC mozna kupić

-Lapisy lvl 5 i 6, niektóre duale i duale do biżu, sonic lvl 2 i flash lvl1 są dostepne za free

-Sety legendarne na 45 i legendarne bronie na 45-50 Do tego epiki na 45 są dostepne u NPC

-Bizuteria groźna również

-Zmiana nicka , zmiana wygladu, reset stat, OP i LC

Drop Goddesów to oprócz CT także Dios, Kimu, Seraf i smoki Fanta i Cloron.

Goddess acc dropić będzie trzeba w CS

Przyszłość lapazji nie jest jeszcze znana. ABSy będą wycofane.

Elki również będzie trzeba wydropić z tych samych bossów co na PL

Czy na prawdę będzie aż tak trudno?

Opublikowano

Jakbyś przeczytał kolego cały temat, to nie pisał byś takich rzeczy, bo wiedziałbyś, że temat dropu jest cały czas w dyskusji, i kazdy ma prawo sie wypowiedzieć.

Zgadzam sie, że na serwerach, na których trzeba expić, duzo farmić, jest dużo ludzi, ale małe pvp. ALe czy exp x200 a w weekendy x500 przy darmowych lapisach lvl 5 , 6 Legend setach, i broniach, które można kupic u NPC to na prawdę az tak trudno? Max 2 h i masz 60 expiac healerem nie mającym skilli aoe i skilli x3

U NPC mozna kupić

-Lapisy lvl 5 i 6, niektóre duale i duale do biżu, sonic lvl 2 i flash lvl1 są dostepne za free

-Sety legendarne na 45 i legendarne bronie na 45-50 Do tego epiki na 45 są dostepne u NPC

-Bizuteria groźna również

-Zmiana nicka , zmiana wygladu, reset stat, OP i LC

Drop Goddesów to oprócz CT także Dios, Kimu, Seraf i smoki Fanta i Cloron.

Goddess acc dropić będzie trzeba w CS

Przyszłość lapazji nie jest jeszcze znana. ABSy będą wycofane.

Elki również będzie trzeba wydropić z tych samych bossów co na PL

Czy na prawdę będzie aż tak trudno?

Co enchantem? Nie wiem, czy bedziesz zmienial zywotnosc owych bossow, bo w legendach wylinkowanych 5,6 bez enchantu, bez elki i bez abs, to naprawde ciekawie bedzie wygladac ubicie tych bossów.

Co do drop list, to przepraszam, ze nie przeczytalam calego. Widze ze jest jeszcze duzo do dyskusji.

Ale tak jak juz powiedzialam, skoro mamy MiŚia i PLke, Ty musisz zrobić coś lepszego, coś co skusi ludzi.

A bicie bossów, w średnim eq, to raczej nie jest to.

Abs fajnie, ze wycofujesz, jeszcze nie znam serwera priv, na ktorym udalo by sie wprowadzic ABS, bez wiekszej zgody.

Flash 2 rowniez zostanie wycofany?

Wrzucilabym rowniez elki jedynki do IM. Jesli zam ierzasz wprowadzac II to je mozna by bylo dropic :)

Legendy za darmo, tez niezly pomysl, w cos ubrac sie trzeba. :)

Co do wypowiedzi Ricardo, troche koksow, troche sredniakow i troche waciakow to my mamy na PLce. Ludzie chca byc koksami, bo na PLce tego nie mogli zdobyć. Powtarzam, Shaiya to gra pvp. Gdyby ktos chcial sie meczyc i wiecznie dropic, to by pozostał na PLce.

Opublikowano

No przyznam Shisha001, że troche ostatniej Twojej wypowiedzi nie rozumiem. Postać w legendach linkowanych 5's i 6's w groznej linkowanej biżu, aż tak waciana nie jest...Na PLcie przez długi czas tez nie było enchantów i jakoś ludzie sobie radzili.

Zawsze masz do dyspozycji epice na 45 lvl, które są ogólno dostępne.

Jeżeli pytasz o składniki do lapazji, to prawie wszystkie można nabyć w AH Ale tyljko dla itemów 1-55. Po ench dla 56+ czyli święta dusza ziarno anioła trzeba będzie iść do CS ( Tam też dropia goddess acc i lapazje NN)

Opublikowano

Oczywiscie, ze nie jest waciana. Mozemy jednak przyjac ze bedzie duzo ludzi, z ktorymi bedzie mozna ubic te bossy. Troche sie pomeczyc, ale boss ubity bedzie. Nie wiem ile trzeba ludzi, bez elek, w legendach, no i w bizuterii groźniej (ktora tak strasznie bronisz :) ) zeby ubić kolege Diosa :)

Zrobisz jak zechcesz, to Twoj serwer, widze ze masz kogoś, który pakuje Ci do głowy jakies ciekawe pomysly. Ale tak jak juz powiedzialam, mamy MiŚia, z tego co slyszalam tam duzo ludzi gra, duzo ludzi odeszlo. Wiec najrozsądniejszym pomyslem bylo by zrobić cos innego, ciekawszego.

I nie mowie tutaj o "all for free", widzialam pare takich serwerow i bylo po prostu nudno.

Najlepiej podobaly mi sie serwery, w ktorych bylo basic eq w IM, wszystko do linkowania rowniez w IM. Ale zeby byc lepszym, miec lepsza bizuterie, czy lepsze eq, trzeba bylo pochodzic na bossy. I dla mnie takie rozwiazanie jest najlepsze.

Opublikowano

Diosa i tak sie solo nie da zrobić, więc nadal nie rozumiem. :D Łuk / hun ma ele w broni Tank recowy (NIe jest trudne przejsć z BT na reca) bedzie go tankować Wyra / kler bedzie leczyć. Więc?

Opublikowano

Oczywiście ze nie jest trudno, nie wiem jak się bije Diosa w takiej konfiguracji, bo nie wiem czy wiesz, ale na PLce gdy wszedl ep z CS, bylismy juz zaopatrzeni w elki I.

Pierwsza forma okej, zobaczymy co będzie z drugą i z jakże zabawną trzecią :) Gdzie ludzie padają na 70 lvlach z elkami 2 itd. ;)

Bez kłótni, po prostu wyjdzie w praniu :)

Opublikowano

Uwierz mi, że nawet mając 2 GM loopy(+28k do stat) padasz na diosie nie mając serków czy healu.

Poza tym jest jeszcze Kimu, który daje ele , a jest go łatwo ubić.

Opublikowano

Uważasz, ze wrzucenie elek do IM w epizodzie 4.5 to dobry pomysł? :D

Na miśku też przeciez ich nie ma, a ludzie sobie jakos radzą.

Opublikowano

Poczytaj komentarze o Miśiu:

"Serwer zrobił się dnem ponieważ administracje z bety zrobiła oficjala .
Dla mnie było to bez sensowne ."

"Server jest jak PL'ka eq dropisz lapisy dropisz itp :)"

Nie wiem, masz zamiar zrobić OSa czy serwer pvp? Bo piszesz ze serwer ma bazować na pvp, a wydaje mi się ze na OS.

Nie lepiej dać ludziom się pobawić? Powbijać rangi, poczuć się koksami bez wydawania pieniędzy? Bez ciągłego farmu, zeby zarobić?

Opublikowano

Zdania są podzielone, czy dawać elki za free czy tez nie.

Sami zdecydujecie czy będa czy nie. Jezeli większość będzie za lvl1 to będą one za free.

Opublikowano

Dawno tu nic nie było więc trzeba coś napisać ...
a więc tak co z Elkami?
Narazie wygląda to tak
Elki I dropią z:
- Kimuraku
- Serafina
- w Ruinach Aurizen // Stigma
To tyle :>
Edit:
Dodam że powstał funpage naszego serwera:
http://www.facebook.com/pages/Shaiya/228345003963850 <-- Polecam zalajkować :3 Data włączenia serwera, własnie tam pierwsza się pojawi:) a to już naprawde blisko :)

Co do @UP

Otóż grałem na kilku serwerach PvP, i po max 2 dniach on się nudzi,rozumiem że PvP to rozrywka, ale do pewnego stopnia.

Opublikowano

Siemka nigdy nie grałem w shayie i pytam czy by mi ktoś to pomógł ściągnąć i ogarnąć z góry dzięki i by powiedział kiedy serwer ruszy moje gg: 45076165

PS: Piszę że nigdy nie grałem lecz grałem troszkę na pl osiągnąłem 17 lvl łucznikiem na poziomie hard i na poziomie easy klerykiem czy coś takiego 24 ale to było 3 miechy temu ale takie gry zazwyczaj ogarniam bo lubię gram dziennie 5 h minimum do tego w metina cisne 5 lat ;p.

Zapowiada się ciekawie.

Opublikowano

Z dumą mogę ogłosić, że server został otwarty^^
Jutro pojawi się updater ze wszystkimi niezbędnymi poprawkami

Strona:

http://www.shaiyavictoria.cba.pl/

Krótkie info:
-Serwer jest w 100% darmowy i nic za ap na nim kupić się nie da Wszystko co można osiągnąć, to jedyni dropiąc.

-Server jest ep4.5 i taki pozostanie

-Enchant rate 99% do [10] Powyżej 10 wynosi zero.

-Max lapisy to lvl 6 , za wyjątkiem VII HP (Max staty zostały wycofane daliśmy za to VII HP z 2000 HP

-Skille nie zostały zminione

UWAGA: Gold na tym serwerze jest darmowy!

Drop:

-VI oraz ele lvl1 dropią w jaskini Stigmy i AZ z szansą 30%

Dios:
Ele lvl 2, Abs VI oraz 1 czesć Goddess eq 1 GM link

Serafin:
-Ele lvl1, Debuffy lvl VI i VII Oraz 1 Goddess bron 50+ 1 GM link a także VII HP

Kimu:
Ele lvl 1 GM link oraz 1 Goddess bron 50+

Smoki Cloron i Fanta 1 część Goddess setu

Zapraszamy wszystkich serdecznie :)

//Linki wychodzące poza mpc wstawiamy w code.

//Pandragors

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Chciałem zapytac ile ludzi gra na serverze? Czy cos sie rozkreciło? Na fan pagu jest aby 16 lików. I nie wiem czy warto sciagac ;DD

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...