Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] Shaiya Victoria PL priv serwer

Ani19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Server jest w 100% darmowy, więc żeby coć osiagnać , będzie trzeba trochę pofarmić.

Na chwile obecną wygląda to tak:

Ep 4.5 grind system.i.

exp boost x200 w weekendy x500

Boost killi x3

Enchant 99% do [10] Powyżej 0%

Max lapisy lvl 6

Postacie na 60 lvlu mają 10 k bazowego HP Wszystkie klasy.

Postacie po utworzeniu respią w AH.

W AH można kupić u NPC:

Conti 30 D plecak, exp boost, movki sumki kamienie tp reset stat i zmiana nicka za free

Eq szalcheckie na 1-15 i herosa na 20-30+ szlacheckie i heros bronie na te mapy.

Eq i bronie legendarne 45+

Grożną biżu na 22 lvl

Lapisy lvl5, flash, sonic lvl 1

Reset UM

Drop lista:

- Oblivion Insula (czynne 24h na dobę): Lapisy lvl VI, Abs V, lapisy do hełmu, Flash Ring, Flash II, GMLink (Forni)

- Jaskinia Stigmy/Ruiny Aurizen: Ele lvl 1, lapisy lvl 6

-Smoki Fanta i Cloron 1 częsć Goddess eq

- Seraphin: Debbuffy lvl 6/7, Ele lvl 1, bronie 50+, GM link, VII HP

- Kimuraku: Ele lvl 1, GM link, bronie 50+

- CT: Eq Bogini 50+ ( Criptic Nieśmiertelny dodatkowo może wydropić biżuterie T/+50 do all)

- Dios Exiel: Ele lvl 2, Abs VI 1 część Goddess eq, GM Link

- Caelum Sacra: Lapizje nieniszczące, biżuteria boginii

- Asmo/Rycerz: 2 slotowe eq 1-15 / 5 slotowe eq 20 - 30

Wszystkie te itemy bedzie mozna wydropic z Miśków na MM/

Jeśli coś pominałem to dopiszę.

Na razie to tyle. Pozostaje mi jeszcze skonfigurować kienta gry

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, wiem niestety. Na razie ugrzązłem w paru błędach.

Mam w planach wystartować to w kwietniu lub początek maja.

A tak wygląda postać Battle tanka na pełnych max statach, w nie przerobionym jeszcze epicu 60 lvl :D
szim2r.jpg

Opublikowano

Tylko , żeby naprawdę wystartował a nie , że się póżniej okaże , że go nie będzie. A Eq Boginni bedzie tylko z bossow dropić?

Opublikowano

Tak, tylko z bossów.

Eq bogini, tak samo jaki i elki nigdy nie powinny trafiać do IM, na żadnym prive.

Opublikowano

Jako administrator Shaiya MiŚ Pragne nadmienić że VPS nie nadaje się zbytnio z paru powodów:

Dzielony PC

Słabe zarządzanie

Jako administrator MiŚ'a lepiej się nie wypowiadaj.

Od kiedy VPS to dzielony PC?

VPS'y posiadają łącze 100mb/s, co jest wartością wystarczającą.

Opublikowano

Skoro zainteresowanie tematem wzrosło, powiem wam na czym stoję.

Nie jestem informatykiem, więc proszę mnie nie attakować "oo stary skoro tak o nic Ci się nie uda" etc.

Miałem problem z debuffami, nie wiedzieć czemu nie wyświetlały się. Problem lezał w pliku Skill.SData. (Tak na marginesie to mogę wam podrzucić w pełni spolszczoną wersje skilli ep 4 jak tylko przetestuje czy na MISius nie poleci na nim DC to wyśle)

Aktualne mam problem z IM, ponieważ wrzucone tam sety startowe, znikają zaraz po każdym relogu, i nie wiem jak to naprawić . A wygodniej dla wszystkich będzie siegnąć do IM i kupić movki niż leciec do AH po nie.

291nfw8.jpg

Opublikowano

Tak, tylko z bossów.

Eq bogini, tak samo jaki i elki nigdy nie powinny trafiać do IM, na żadnym prive.

Masz rację :) Ale z eventów MM mam nadzieję , że też się bedą pojawiać :)

Skoro zainteresowanie tematem wzrosło, powiem wam na czym stoję.

Nie jestem informatykiem, więc proszę mnie nie attakować "oo stary skoro tak o nic Ci się nie uda" etc.

Miałem problem z debuffami, nie wiedzieć czemu nie wyświetlały się. Problem lezał w pliku Skill.SData. (Tak na marginesie to mogę wam podrzucić w pełni spolszczoną wersje skilli ep 4 jak tylko przetestuje czy na MISius nie poleci na nim DC to wyśle)

Aktualne mam problem z IM, ponieważ wrzucone tam sety startowe, znikają zaraz po każdym relogu, i nie wiem jak to naprawić . A wygodniej dla wszystkich będzie siegnąć do IM i kupić movki niż leciec do AH po nie.

291nfw8.jpg

Dokładnie , po co latać i szukać movek u npc jak można szybko i bez problemu wziąść z IM. Czekam na start serwera , mam nadzieję , że nastąpi to w miare szybko :)
Opublikowano

Na MM , będą przywoływane Misie :D Z nich będzie dropić prawie wszystko. Oczywiście, niektóre itemy, będą miały mniejszą szanse wydropienia jak inne, a niektóre nie będą dropic (na MM) wcale Item potrzebny do epica 60 lvl nie będzie dropić. Flash lvl 3 będzie, ale z mniejszą szansa jak bron czy eq. Max stay będą, ale będzie to raczej mała szansa. Elki bedą , ale tylko lvl 1.

GM link wydropiony na OI, to nic innego , jak OP , tyle , ze szansa wkucia lapisu jest 99,9% wiec nie trzeba czekać na realizacje ticketa, tylko od razu można użyć

Op zastąpią młotki lvl7 teraz bedą miały 20% (Tak jak wczesniej miały OP) lvl 7 będą w IM za free.

MM będą robione na PvP

Opublikowano

Dziękuję, na pewno skorzystam. :)

Szczerze odradzam. Masz potencjał, a oni tylko wyuczą Cie złych nawyków i skierują na niezbyt dobrą drogę.

Opublikowano

Przede wszystkim dla mnie, najważniejsze jest to, żeby priv był pvp, dlatego wszystkie uwagi graczy odnośnie pvp będą brane bardzo poważnie.

W pierwszym pomyśle miało to wyglądać tak, że wszystko było by dostępne od ręki. W 10 min każdy gracz byłby już "koksem" głównym do gry. Wtedy liczyły by sie umiejętności gracza, a nie set. Ale myślę,że nie dla wszystkim (A pewnie i dla większości) to dobry pomysł.

Opublikowano

Moje skromne zdanie nad związaniem się z shaiya MiŚ jest negatywne, GM, ADM z MiŚia wogóle nie zajmuje się ludzmi.

Są nastawieni na darki, zwłaszcza Roman.

Serwer znów będzie nic nie warty!!

Opublikowano

Testuję klienta czy wszystko działa jak powinno Czy wszystkie mapy się ładują w obecnej chwili.

Client gry jest z czerwca 2010 i jest w nim parę rzeczy do poprawienia, jak np brak baniek w dd1 i dd2 :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zwłaszcza, że wszystko muszę sam ogarnąć.

Jeżeli chodzi o konfiguracje, to juz mi dużo nie zostało do zrobienia.

Pozostaje dla mnie problemem Item Mall i dodanie do niego movek conti etc. Ale ostatecznie mozna dodac to do NPC za free No i samo wrzucenie tego na serwer. Nigdy tego nie robiłem , więc zanim to ogarnę , to też troche czasu minie.

A teraz mały update: skille nie zostaną jednak zmodyfikowane. Zrobiłem mase testów pod tym względem, i bardziej one psują zabawe, jak pomagają w niej.

Jeżeli ktoś wie, jak wrzucić to na serwer, i chciałby mi w tym pomóc, to całość moze ruszyć juz w przyszłym tygodniu.

Wysłucham też wszelkich sugestii, jak powinien ten serv wyglądać. W końcu mamy sie na nim wszyscy dobrze spędzać czas, a nie ślepo wysłuchiwać woli admina. :D

Opublikowano

Hmm zapowiada się ciekawie ale jeśli można podsunę pewne pomysły:

- zostaw enchant na max +10

- sonik 2 lvl , a flash tylko 1 lvl

- żadnych max statów , jeśli już to tylko GM linki + aby go zdobyć można by wprowadzić tzw Litery które by się składały w napis SHAIYA i po zdobyciu wszystkich wysłanie ticketa/napisanie priv wiadomosci , GM wkuwa dowolny lapis. Dropiły by one np z Altarów lub też z bossów CTI

- elki tylko 1 lvl (z diosa bogły by lecieć 2x elki LvL 1)

- wycofanie czegoś takiego jak zmiana klasy (dla mnie bez sensu :/ , ale przeniesienie killi mogło by zostać - oczywiscie nie za free :) )

- żadnych UM box za free (lepiej trochę się pomęczyć i zdobyć coś samemu , a jesli juz by mialy byc to za gold)

- boost killi ?? ( nie wiem co o tym mowić ale może glupie by to takie nie było. Jesli juz to max x2 lub x3 i tylko w weekendy)

- zmiana nicka , wyglądu , płci , peleryny na 54 , OP'ki , reset stat i um , do kupienia w item malu za pkt , a je można by dostawać za aktywność w grze (pvp , bossy , eventy np. cloron dragon + 100 pkt , cryptic + 1000 pkt ...

- goddessy standardowo aby dropiły z bossów ale można by wpowadzić aby legendy dropiły z mini bossów (cl,mait....) na 50-53

- w CR z bossa można by też zrobić możliwość wydropienia 2 slotowych - 4 slotowych itemów na 1-15 ( np 20% szansa)...

- jeśli chodzi o eventy to standardowo można by urządzać takie jakie odbywają się na pl/us ... + MM (mam nadzieje ze tlumaczyc nie muszę , no ale .. Polegalo by na respieniu mobow standardowo ale nie byly by one jakies tam tylko tez aby byly respione te bardziej pożądane. Nie mam tutaj na myśli od razu Cryptica ale Kimu , Cloron , + z tych mobow ktore by byly respione aby lecialy lapisy lvl 5 / legendy / czasami lapisy lvl 6

++ Jeszcze mówiąc tutaj o bossach to dobrze by było aby hełmy goddess dropiły tylko z Cryptica.

Wracając jeszcze do lapizji i lapisów to jak dla mnie dobrych też pomysłem było by wycofanie absorbów i lapizji do eq. Spotkałem się z czymś takim kiedyś na priv i nie było to takie głupie.

Więcej pomysłow nie mam ale myślę , że pare z nich może się spodobać :D

Opublikowano

Jeśli piszesz, ze chciałbyś się skupić na serwerze pvp, zakladajac mase dropienia tu i tam, to to przestaje byc serwerem "only pvp", tylko
jest "farm farm farm & pvp". Ah i o expie zapomnialam, tez fajnie.

Przegladajac rozne serwery priv Szajki zauwazylam jedno. Oczywiscie, na serwerach gdzie trzeba expic, duzo dropic jest mase ludzi. Ale powinienes sie
skupic na tym, ze wiekszosc ludzi przychodzacych na serwer prywatny ma dosc naszego jakze milego polskiego OSa. Wiec nie wiem, czy dropienie tu
i tam jest dobrym pomyslem.

Edit:

Wlasnie przeczytałam wasz Drop List na forum. Witamy na prywatnym prawie OS? :)

Opublikowano

Siemka :D

Zgadzam się z wypowiedzią poprzednika/poprzedniczki oraz chciałem dodać, iż kill boost na priv serwerach jest ważny, I myślę, że nie 2, 3 tylko x10 a na eventach typu np naked, wedding czy w weekendy x15 lub x20. To przyciąga ludzi. Szybsze nabijanie rang = większa frajda z tego, bo przecież Shaiya to przedewszystkim gra PvP po dobiciu max lvl. No i właśnie "dobiciu max lvl".... Hmmm myślę, że na privie nie powinno być expa tylko instant lvl , czyli tworzysz postacie 15 lvl, 30 lvl lub 60 lvl. Rec runy, lapizje itd powinny być za free.

Chyba tyle z mojej strony.

Pozdrawiam i powodzenia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...