Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Auto bez papierów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam 19 lat mieszkam w małej wsi 200 osób i policja zjawia się tu raz na rok.. Moje pytanie jest takie chciałem kupić sb auto jeździć umiem tylko nie mam prawka .
I problem zaczyna się tu że wgl nie kapuje tych zasad co musze opłacić i w ogóle .. jak to jest gdy chce kupic auto, auto ma ważne oc i przeglad to wtedy te oc przechodzi na mnie i nie musze płacić do np wyznaczonej daty końcowej ? Bo nie chce kupować auta bez oc bo wiem że oc bardzo drogo wychodzi beż zniżek. Wiem że mogłbym być na zasadzie jako współwłasciciel ale ojciec mój sie nie zgodził na to bo mówi że predzej czy później coś na robie a mu wtedy te promocje przepadną..Wytłumaczcie jakoś na jakiej zasadzie to wszystko polega
Jest jeszcze takie coś że koleś sprzedaje auto ale może też sprzedać bez papierów opłaca się tzn jak sprzeda bez papierów to auto tak jakby nie istnieje ale to też nie ma blach ? Help me dzięki z góry ;ddd

Opublikowano

Kupując samochód masz bodajże miesiąc na przerejestrowanie samochodu w Starostwie. Żeby to zrobic musisz mieć oc na siebie(możesz podpisać aneks do oc, ale jeśli poprzedni właściciel miał więcej zniżek od ciebie to będziesz musiał dopłacić). Kupowanie samochodu bez papierów to jazda do tzw. pierwszej wtopy, czyli przy pierwszej kontroli dostaniesz mandat za brak dokumentów, za brak oc, brak dowodu rejestracyjnego, a przy braku dowodu rejestracyjnego będziesz musiał wytłuamczyć skąd, kiedy, jak i gdzie kupiłeś ten samochód. Ogólnie nie polecam.

Co do ubezpeiczenia to majac prawo jazdy pol roku jest drogo(2,5k rocznie za golfa III 1,6 93r.) a co tu mowic o braku prawa jazdy.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Tak nie musisz nic dopłacać. Jeśli w twojej wsi policja zjawia się raz na jakiś czas i nie jeździsz głównymi drogami to myślę że nic ci nie zrobią. Lecz zawsze mogą być sprytni i akurat przyjechać i cie zgarnąć. Decyzja należy do ciebie.

Opublikowano

Tak nie musisz nic dopłacać. Jeśli w twojej wsi policja zjawia się raz na jakiś czas i nie jeździsz głównymi drogami to myślę że nic ci nie zrobią. Lecz zawsze mogą być sprytni i akurat przyjechać i cie zgarnąć. Decyzja należy do ciebie.

He tu nawet nie ma głównej drogi tzn jest ale nie wygląda jak główna :D Większość moich kumpli jeździ bez prawka tylko maja te oc i sa na zasadzie współwlasciciela :D

A jeszcze mam pytanko to wygląda przy motorwerach chciałbym sb kupić Honde nsr 125 no 125 zalicza już się do motoru.. czytałem dużo o niej i jak na 125 ma bardzo dobre przypsiesznie i każdy poleca ten motor .

Więc jak ty wyglada oc ile mniej wiecej trzeba placic na jakich zasad to jjest Pozdro

Opublikowano

He tu nawet nie ma głównej drogi tzn jest ale nie wygląda jak główna :D Większość moich kumpli jeździ bez prawka tylko maja te oc i sa na zasadzie współwlasciciela :D

A jeszcze mam pytanko to wygląda przy motorwerach chciałbym sb kupić Honde nsr 125 no 125 zalicza już się do motoru.. czytałem dużo o niej i jak na 125 ma bardzo dobre przypsiesznie i każdy poleca ten motor .

Więc jak ty wyglada oc ile mniej wiecej trzeba placic na jakich zasad to jjest Pozdro

O motocyklach zbytnio nie wiem. Ale będziesz na pewno mniej płacił niż za samochód.

Opublikowano

Zasady ustalania składki na oc jest uzaleznione od danego ubezpieczyciela. Najlepiej to iść do którejś ubezpeiczalni i spytać ile by kosztowało oc na taki i taki pojazd. Przy ustalaniu skąłdki brana pod uwagę jest pojemnosć silnika, wiek i ile lat właściciel ma prawo jazdy, rocznik pojazdu, marka, model.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Siema mam 19 lat mieszkam w małej wsi 200 osób i policja zjawia się tu raz na rok.. Moje pytanie jest takie chciałem kupić sb auto jeździć umiem tylko nie mam prawka .

I problem zaczyna się tu że wgl nie kapuje tych zasad co musze opłacić i w ogóle .. jak to jest gdy chce kupic auto, auto ma ważne oc i przeglad to wtedy te oc przechodzi na mnie i nie musze płacić do np wyznaczonej daty końcowej ? Bo nie chce kupować auta bez oc bo wiem że oc bardzo drogo wychodzi beż zniżek. Wiem że mogłbym być na zasadzie jako współwłasciciel ale ojciec mój sie nie zgodził na to bo mówi że predzej czy później coś na robie a mu wtedy te promocje przepadną..Wytłumaczcie jakoś na jakiej zasadzie to wszystko polega

Jest jeszcze takie coś że koleś sprzedaje auto ale może też sprzedać bez papierów opłaca się tzn jak sprzeda bez papierów to auto tak jakby nie istnieje ale to też nie ma blach ? Help me dzięki z góry ;ddd

Kupujesz auto bez papierów, to może być kradzione ;) Także nie radzę.

Jeżeli mieszkasz na wsi to nie bardziej by Ci się opłacało kupić jakiś skuter etc.? Nie musisz mieć prawa jazdy tylko kartę motorowerową (AM) jak osiemnastki nie masz, a zresztą tam i tak Ci tego nie sprawdzą.

Mniejsze koszta, łatwiejsze utrzymanie, mniejsze spalanie ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Zasady ustalania składki na oc jest uzaleznione od danego ubezpieczyciela. Najlepiej to iść do którejś ubezpeiczalni i spytać ile by kosztowało oc na taki i taki pojazd. Przy ustalaniu skąłdki brana pod uwagę jest pojemnosć silnika, wiek i ile lat właściciel ma prawo jazdy, rocznik pojazdu, marka, model.

Tyle też wiem ale dzięki za chęci ;d

Te autko co do sprzedania posiada wszystkie papiery , ale gosc może sprzedać bez jakby ktoś tak chciał..

Mam skuter lecz jednak to nie to samo co samochód i jazda 90km/h już mnie nie zadawla ;d może dawniej :P Wiadomo koszty utrzymania i spalanie są mniejsze wiadomo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...