Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski.Może glupie pytanie ale potrzebne.

Rafi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z Anglika ,bo nauczycielka uwzięła się ostatnio coś i zaczęła ciągle pytać nas.Chodzę do 3 gim ale pyta teraz nas od 1-3 gim i nie wiem co może pytać podstawowe rzeczy.Głównie na razie pytana nas o zadania podstawowe np mówi co lubisz robić? a ja to po angielsku muszę zapytać What do you like to do? i Jaka jest woja narodowość właśnie chodzi mi o takie pytania mam nich tylko 5 a przydało się więcej więc proszę o pomoc ,może ktoś wie albo pamięta coś i by mi pomógł.To głownie to te zdania nas pyta (póki co) i ew zapytam się was od razu czego mam się nauczyć/powtórzyć tych innych też najważniejszych rzeczy.
Lajk za pomoc i z góry dzięki.

Opublikowano

Where are you from?

What is your favourite sport?

What is your favourite school subject?

How old are you?

What is your name?

:D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Dalej ciągle to jest aktualne piszcie jak coś wam przyjdzie do głowy.Musze czegoś się nauczyć, bo po mnie będzie..

Opublikowano

Powtórz sobie wszystkie czasy koniecznie, żebyś dobrze zdania konstruował. Może zapyta Cie o twoje plany na przyszłość. Niestety nie pomogę CI z pytaniami, bo w gimnazjum przerabiałem w grupie zaawansowanej materiał dla klas maturalnych.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie ,bo ona coś mówiła ,żeby też sięnauczyć czasów jakiś tylko nie wiem jak one się nazywały to co pamiętam to był one jakoś numerowane np czas (nazwy nie pamiętamm)0,1,2,3 czy coś tak mówiła ,może wie ktoś coś o co w tym chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...