Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rodzaj internetu

betowen1950

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ;] Mam internet telefoniczny w neostradzie 1 mb za którego płace 40zł _ 10 zł za telefon z którego wcale nie korzystam a jest potrzebny do korzystania z internetu. Mam pytanie .. jak się nazywa ten bezprzewodowy internetco się wkłada taki kwadracik obok komputera i internet działa . Da się bez telefonu...?Jak to coś się nazywa?

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

Musisz isc do jakiegos salonu, wziasc sobie modem np. na abonament (albo na karte jak wolisz) i bedziesz mial podane maks. predkosc (DL/UL) i limity danych. Za bodajrze 40zl w playu (sama karta sim, bez modemu) masz pakiet 7GB danych i predkosc 2Mbit/s (oczywiscie ilosc danych do wykorzystania w miesiacu). Jak duzo korzystasz z internetu (ogladasz filmy na yt, duzo pobierasz) to taki internet wyjdzie zdecydowanie drozej i nie wystarczy ci ilosci danych w pakiecie (w ciagu kilku dni wykorzystasz cale 7GB (przyklad) i potem internet bedzie chodzil bardzo wolno (watpie zeby nawet gg chodzilo)).

Taki internet jest przeznaczony dla osob ktore korzystaja z internetu w komputerach przenosnych albo tabletach, do stacjonarnych tego sie nie poleca (no chyba ze nie ma mozliwosci podlaczenia stalego lacza, ale ty masz stale lacze).

Jak placisz tyle za internet bez limitow to wyjdzie ci lepiej niz kupic internet mobilny i meczyc sie z limitem danych.

Opublikowano

ja powiem, ze mam neta z pleya 2mb limit 14gb za chyba 30-35zl. raz tylko wykorzystalem ten limit wiec jak srednio pobierasz to starczy

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...