Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mit czy może fakt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Miałem problem gdzie napisać ten temat w dziale CE czy może MC a chodzi mianowicie o to że krążą pogłoski o kopiowaniu itemów na serverze bukkit/non bukkit przez CE. Podkreślam jest to na multiplayer. Nie wiem ile w tym prawdy dla tego piszę tu :)

PS: Obecnie używam wersji 1.4.7

U mnie w tematach 1 post = 1 like  :) 

Opublikowano

Trzymaj

"yes, java games can be hacked. Especially when they are single player java games.

You can just as easy as always changes values to any value you like.
Only hard thing is you can't use the debugger, and online games usually don't believe a client that tells the stats

actually, packet editing is easier with ce than editing a server sides java value.
Just write a assembler script to do a api hook on send and recv and in there mess with the buffers. It's a lot easier"

Więcej nie dam :D

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Tak samo jak w Metin2 kiedys mozna bylo ustawiac sobie jaki itemek masz itd albo 'tworzyc' itemek w eq. Tylko ze minus jest taki ze ten itemek to tylko obrazek w ekwipunku :D

61093c6efb.png

Opublikowano

Tak samo jak w Metin2 kiedys mozna bylo ustawiac sobie jaki itemek masz itd albo 'tworzyc' itemek w eq. Tylko ze minus jest taki ze ten itemek to tylko obrazek w ekwipunku :D

Kiedyś? Cały czas tak można i to jest tylko chwilowe, no możesz zrobić że będzie wtedy kiedy adres będzie aktywny taki jaki wpiszesz ale po co Ci to?

Takie tematy się za bardzo przeciągają a ich jest pełno i zawsze takie same posty.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

zero prawdy

w jaki sposób jesteś pewny? Bo to wcale nie jest takie oczywiste. Cytując "Game developers are naive". To że gra jest przez internet to nie znaczy że wszystko jest na serwerze... Być może w tym wypadku tak jest.

polecam

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

w jaki sposób jesteś pewny? Bo to wcale nie jest takie oczywiste. Cytując "Game developers are naive". To że gra jest przez internet to nie znaczy że wszystko jest na serwerze... Być może w tym wypadku tak jest.

polecam

No tak ale prędzej czy później takie rzeczy są zabezpieczane i są mniej więcej na serwerze :).

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Jeżeli serwer pobiera tylko co jakiś czas dane od użytkownika, a wszystko dzieje się po stronie klienta, a serwer rozsyła tylko dane do wszystkich graczy to jest to możliwe (moim zdaniem)

Opublikowano

Wątpie, że to jest prawda jak tak to raczej już by się roiły poradniki, zresztą o ilę się nie myle jeżeli wchodzisz na serwer to wszystko się zapisuje i odczytuje na mapie w hostingu i właściciel może usunąć itemy więc chyba najpierw trzeba się włamać na hosting(ftp) i tam edytować danego gracza co ma mieć w ekwipunku itd... Jestem zielony więc moge nie mieć racji ^^

W tej grze jest dużo bugów na klonowanie przedmiotów ale to już błędy mapy.

Opublikowano

Wątpie, że to jest prawda jak tak to raczej już by się roiły poradniki, zresztą o ilę się nie myle jeżeli wchodzisz na serwer to wszystko się zapisuje i odczytuje na mapie w hostingu i właściciel może usunąć itemy więc chyba najpierw trzeba się włamać na hosting(ftp) i tam edytować danego gracza co ma mieć w ekwipunku itd... Jestem zielony więc moge nie mieć racji ^^

W tej grze jest dużo bugów na klonowanie przedmiotów ale to już błędy mapy.

Nom to wszystko idzie z dysku tak jak robią zapisy serwera... to przecież gra nie zapisuje się na komputerze każdego gracza tylko na maszynie na której jest serwer.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Nom to wszystko idzie z dysku tak jak robią zapisy serwera... to przecież gra nie zapisuje się na komputerze każdego gracza tylko na maszynie na której jest serwer.

Dokładnie to samo miałem na myśli tylko nie umiałem sformułować zdania ^^.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na wersji minecraft 1.2.5 istniał bug dzięki któremu można było kopiować itemy ,lecz teraz go raczej usunęli. Nie jestem w 100% pewien

Pasjonat
Opublikowano

fejk, nie ma co w takie gówno wierzyć.

//nieregulaminowa sygnatura - zew. link

//BR3ND

Opublikowano

Sweet! I've just received my free minecraft giftcode!

>> Minecraftcodes.info <<

Cześć! Miałem problem gdzie napisać ten temat w dziale CE czy może MC a chodzi mianowicie o to że krążą pogłoski o kopiowaniu itemów na serverze bukkit/non bukkit przez CE. Podkreślam jest to na multiplayer. Nie wiem ile w tym prawdy dla tego piszę tu :)

PS: Obecnie używam wersji 1.4.7

Opublikowano

fejk, nie ma co w takie gówno wierzyć.

... nie wiesz to sie nie odzywaj

TO JEST EFEKT WIZUALNY

W.I.Z.U.A.L.N.Y

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...