Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry Komputer - Mało FPS Minecraft

xantox1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nic nie pomaga to zrób po prostu format komputera. Możliwe że masz jakieś wirusy które zwalniają pracę komputera.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po co Ci więcej FPS? Ale i tak pomoge.

- W Opcjach OptiFine masz max fps sprawdź to.

- Zainstaluj Shadery i sprawdź czy masz lagi :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

REF : Po tych kilku miesiacach a nawet roku bylo wiele updatów w minecraftcie z czego mam na czystym minecraftcie z wszystkim tym samym co wczesniej 30-40 fpsów .... co to ma wogóle być... Jak bym mial 50 i by się nie wachalo to by było dobrze a co do up mam Laptopa AlienWare ... Cóż... Bezsensu laptop mi się nie grzeje bo mam podkladke i jak sprawdzam baterie czy spód laptopa to nic się nie dzieje . Sproboje Ccleanera i napisze .

Powiem Ci , jaki smak ma zdrada ,

Kłamstwo - otwórz drzwi , tam szatan .

Bagno - Wielu to odpowiada

Znaaam to - Nie tylko z Opowiadań !

Diox < 3

Opublikowano

Widzę, że nikt nie poleciał defragmentacji. U mnie diametralna różnica.

Tylko jak chcesz ją zrobić to zainstaluj se program advanced system care. Pozwala na szybką i dokładną defragmengacje. No i ma on wiele różnych funkcji optymalizacyjnych (za dużo by pisać). Ccleaner przy nim to gówno.

Opublikowano

Tylko jak chcesz ją zrobić to zainstaluj se program advanced system care. Pozwala na szybką i dokładną defragmengacje. No i ma on wiele różnych funkcji optymalizacyjnych (za dużo by pisać). Ccleaner przy nim to gówno.

Ok Moge Sprobowac

Diox < 3

Opublikowano

Czego ty chcesz od takiego pc , człowieku Minecraft ma swoje wymagania a z patcha na patch wymagania rosną na tym PC nie wyciągniesz więcej niż te 80 fpsów więc ciesz się z 60 , bo tak jak powiedziałem więcej nie wyciągniesz - Co najwyżej możesz przecyszcić dobrze komputer/zeskanować i zobaczyć jak potem bedzie.

Opublikowano

Czego ty chcesz od takiego pc , człowieku Minecraft ma swoje wymagania a z patcha na patch wymagania rosną na tym PC nie wyciągniesz więcej niż te 80 fpsów więc ciesz się z 60 , bo tak jak powiedziałem więcej nie wyciągniesz - Co najwyżej możesz przecyszcić dobrze komputer/zeskanować i zobaczyć jak potem bedzie.

debilu za przeproszeniem czytaj dalsze posty.... jak bym mial z 50 to by bylo dobrze a mam 30-40 takze....

Po namysle defragmentacja to zly pomysl bo raczej wirusów nie mam anty wirus ciagle wlaczony i nic nie wykrywa a zasmieconego kompa az tak nie mam. ref

Diox < 3

Opublikowano

debilu za przeproszeniem czytaj dalsze posty.... jak bym mial z 50 to by bylo dobrze a mam 30-40 takze....

Po namysle defragmentacja to zly pomysl bo raczej wirusów nie mam anty wirus ciagle wlaczony i nic nie wykrywa a zasmieconego kompa az tak nie mam. ref

Defragmentacja nie polega na usuwaniu wirusów. Jest to takie poprzenoszenie danych rozrzuconych po dysku tak aby komputer mógł je szybciej znaleźć.

Opublikowano

Więc tak ja mam: Intel Celeron E(costam) [2 x 2.6] [2 GB Ram] [32-bit system] I mi śmiga na 60 FPS dochodzi czasem do 100 FPS :) Pozdrawiam.

Czy ten temat Nazywa się pochwal się swoim komputerem ? nie . Tutaj Ja prosze o pomoc jak miec przynajmniej te 60 fpsów a nie chwalic sie swoim komputerem ... Przeciez Nie bede kupowal takiego samego komputera jak ty.... No i widzisz ja mam 4 gb ram 64 bitowy system a mam 2x mniej fps,ow od ciebie....

Diox < 3

Opublikowano

Mi się wydaję że jak na twoją specyfikacje kompa to masz tyle fpsów ile powinieneś miec.

PS. Po co Ci więcej fps jak od 30 w góre już nie widac różnicy bo i tak nie laguje :P

Opublikowano

Mi się wydaję że jak na twoją specyfikacje kompa to masz tyle fpsów ile powinieneś miec.

PS. Po co Ci więcej fps jak od 30 w góre już nie widac różnicy bo i tak nie laguje :P

no nie wcale jak tyle nie masz to sie nie wypowiadaj ... -.- na jednym kompie mam 100 fpsów a na drugim 30 i widze roznice takze jak mowilem nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz siema | REF

A jezeli ten komp jest taki slaby to co wypadaloby zmienic/dokupic zeby mial te 60-100 fpsow ?

Diox < 3

Opublikowano

Należało by wymienic napewno procesor karte graficzną

Tylko na jakiej podstawie jest ten procek ? Bo jeśli jakaś stara z przed dwóch lat no to i płyte główna trzeba zmienić

No ale to już zależy od cb czy zmieniac kompa tylko dla minecrafta czy robić pełny upgrade dla innych gier

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

Należało by wymienic napewno procesor karte graficzną

Tylko na jakiej podstawie jest ten procek ? Bo jeśli jakaś stara z przed dwóch lat no to i płyte główna trzeba zmienić

No ale to już zależy od cb czy zmieniac kompa tylko dla minecrafta czy robić pełny upgrade dla innych gier

nie tylko dla srajkrafta do wielu gier gdyz nie tylko w tym mam malo fpsow jezeli by ktos jeszcze mogl to by mi wypisal jakies w miare dobre i tanie sprzety jak na up. A co do kompa to nie jest to jeden z najnowszych alienware laptopów.

Diox < 3

Opublikowano

Hm ja z kompem 2 gb ramu, Dual corem CPU, 32 bit wyciskam od 80 do 200 fps przy najwydajniejszych ustawieniach w mc

Pisałeś że grasz na Render Normal > Zmień na Tiny ew. Short

Wyłączenie niepotrzebnych programów w tle myślę że zwiększy cię tam o 20 fps

GameBooster może wykonać za cb całą robotę

I cóż jeszcze ..? Jeżeli masz więcej modów niż OF to je usuń

Szanuje tych co odpłacają mi tym samym

;)

Opublikowano

A ja tam się dziwie, że mu pomagacie... Obraża każdego kto chce mu pomóc, wyzywa od dzieciaków pomimo faktu, że sam piszę nieskładnie jak gimnazjalista. Co do tematu, zmniejsz gładkie oświetlenie i użyj mcpatchera. Ten 2 kiedyś służył do wgrywania tekstur hd itp, pamiętam, że zawsze po nim miałem jakieś 40+ fps, przy zachowaniu domyślnych tekstur.

ps: Zestaw jaki masz już nie jest mocnym sprzętem, więc nie pisz w temacie "dobry komputer"

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Karta zintegrowana...

(Minecraft)
PPM>Uruchom z procesorem graficznym>Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
"Procesor NVIDIA o dużej wydajności" musi być domyślnie. :)

Jestem mogę wszystko,

Jestem kurwa Mr.Przyszłość,

Jestem Mr.Mixtape , gry , dziwko!

Opublikowano

To jest "dobry komputer"?! To chyba jakiś żart. Ten komputer był dobry 5 lat temu. Teraz słowem "dobry" nie określaj nic poniżej i5 x4, albo AMD 6x 3Ghz. Fps'y są prawidłowe jak na tak słaby sprzęt.

Opublikowano

A teraz ja dodam swoje 3 grosze.... Masz laptopa, tak ? Narzekasz, że mało FPSów, tak ?

Jak na laptopa, to za dużo masz tych FPSów... Laptop jest nie dostosowany do tej gry, sam mam laptopa Samsung R530 2x2,4Ghz 2 gb i tego laptopa przebił spokojnie komputer z PC z procesorem AMD 1x1,9Ghz i kartą graficzną radeon tak starą, że nie ma do niej nawet sterowników, mój znajomy też śmigał na starym sześcioletnim PC.

To nic dziwnego, ta gra na laptopach po prostu tak ma.

Gram na komputerze stacjonarnym z procesorem Intel 2x3,00Ghz i GT430 i 4 GB RAM, to wystarczy, żeby wyciągnąć +150 fps na maksymalnych ustawieniach. Na minimalnych rekordowo miałem 1573 FPS.

Minecraft też ma tak, że im nowsza wersja, tym mniej FPS, każda nowostka to taki przysłowiowy mod.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...