Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy doby dział ale jeśli nie proszę o przeniesienie:P

Moje pytanie jest takie czy mozna uszkodzic LG Optimus L3 robiać mu roota;P??

Opublikowano

<facepalm>

Nie, nie można. Rootując tracisz gwarancje(systemową)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Nie, nie mozna.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Zawsze jest jakaś mała szansa, że coś padnie. Jak wgrywasz przez recovery pamiętaj naładować telefon do 100%.

Opublikowano

możesz zepsuć system jak masz juz roota i nie potrafisz używać niektórych programów wystarczy wgrać soft tylko od nowa

te 100% to przesada , przynajmniej połowa powinna wystarczyć by minimalnie telefon działa jeszcze przynajmniej z godzinę, przy flashowaniu nie działa doładowywanie telefonu

w wyjątkowych sytuacjach można spalić procek grafikę ale to tylko jak się ktoś bawi z OC

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie da sie zepsuc ale mozna zrobic bricka jak wylaczysz podczas wgrywania .. :) + nie tracisz gwarancji zadnej co wy gadacie ze gwarancje sie traci.. wgrywaj roota i sie nie wal z tym :)

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

@up2 Jak gwarancji nie tracisz? Idź do serwisu ze zrootwanym telefonem i zobacz czy Ci coś zrobią.

Jeśli jest taka możliwość lepiej zrobić roota programem przez komputer, nie trzeba się bawić we flashowanie.

Opublikowano

a aplikacja z4oot również mozna uszkodzić?

Zrob wszystko wg tutka i vtutkow, ogladnij kilka a nic ci się nie stanie.

image.png 

Opublikowano

Uszkodzić. Hah :D Wchodzisz w tryb recovery, 2 opcja, wybierasz paczke z rootem, następnie pierwsza opcja. Czy to takie trudne?

<facepalm>

Nie, nie można. Rootując tracisz gwarancje(systemową)

Mam roota. Ostatnio wysłałem "szajsunga" na gwarancje i przyjęli normalnie. Miałem coś z oprogramowaniem. Samsung chyba pozwala na rootowanie, nie wiem jak pozostałe firmy.

Opublikowano

Samsung ma oficjalnie odblokowanego roota dla niektórych aplikacji i tylko w niektórych modelach telefonów czy tabletów, czasem wystarczy tylko uaktywnić Superusera ściągając tą aplikacje ze sklepu.

czasem trzeba całkiem rootowac by wgrać pełna listę dowiązań roota zawartą w busybox

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robiąc roota dokładnie jak ktoś radzi w Tut do twojego modelu to naprawdę trzeba miec pecha ale root sam w sobie nie jest groźny telefon możesz uszkodzić aplikacjami korzystającymi z roota np uszkodzić system itp ;)

50829.png I5-2500k | Asus P8Z68-V PRO |  8GB RAM | HD7790 Sapphire DUAL-X OC 

Opublikowano

Samsung ma oficjalnie odblokowanego roota dla niektórych aplikacji i tylko w niektórych modelach telefonów czy tabletów, czasem wystarczy tylko uaktywnić Superusera ściągając tą aplikacje ze sklepu.

czasem trzeba całkiem rootowac by wgrać pełna listę dowiązań roota zawartą w busybox

A co to ma do tematu, bo nie rozumiem? Zresztą ciekawe, że nie masz racji :D

Opublikowano

a jak się ma do tematu twoja wypowiedz na temat twojego samsunga? uzupełniłem informacje o których nawet nie wiesz że samsung dopuszcza rootowanie telefonu bez utraty gwarancji , LG też ale nie we wszystkich telefonach, SONY i inne firmy nie dopuszczają i traci się gwarancję

nie masz pojęcia kompletnie o systemach linuxowych zwłaszcza o androidzie, wprowadzasz w błąd co chwile userów sprzecznymi informacjami i nawet nie potrafisz uzasadnić swoich bzdurnych wywodów

na LG nie rootuje się telefonów przez recovery jak to doradzasz, znawco. roota trzeba mieć by cokolwiek zrobić nawet w trybie recovery

DooMLoRD, SuperOneClick, Spectrum, z4Root oraz GingerBreak to programy do rotowania LG które nie zawsze działają na zainstalowanym sofcie, bez problemu można je poszukać na google z utorialami jak użyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...