Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Bezpieczeństwo komputera

Scyzors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy da się jakoś chronić komputer przed niby hackerami? Bo słyszałem, że można włamać się do kogoś na kompa jak się zna jego ip i teraz mam kilka pytań:

Czy da się jakoś przed tym bronić?

Jak sprawdzić czy ktoś się włamał na mój komputer?

Czy zmienne ip pomaga czyli np. wziął skądś moje ip ale mam zmienne i resetuje router i mi zmienia mi się ip, czy to może pomóc?

Czy da się jakoś zabezpieczyć komputer? Jakimiś programami?

Co może zrobić jak się już włamie przez ip?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. (P.s. Przyda się jakby ktoś szukał takiego tematu)

Opublikowano

Zainstaluj sobie dodatkowego Firewall'a, który skanuje wszystko i powiadomi cię o każdym połączeniu przychodzącym i tak dalej wiadomo jak to firewall :P

Ja polecam Comodo Firewall... Albo cały pakiet najlepiej Comodo Internet security oczywiście wszystko jest darmowe. Po drugie pamiętaj że największą dziurą w każdym systemie jest człowiek. Więc nie wchodz byle gdzie nie otwieraj wszystkich linków jakie dostaniesz na GG, FB czy gdzieś tam.

@edit:

Aktualizuj wszystkie programy. Jeśli masz zainstalowaną Jave a nie grasz w Minecrafta to ją wywal bo ci nie potrzebna. W przeglądarce możesz zainstalować dodatek " Noscript " Najlepiej jak by programy były oryginalne nie wspominają już o samym systemie Windows i o aktualizacjach do niego.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No tylko, że mam problem. Nie instaluje mi commodo. System jest oryginalny. A jak instaluje commodo to wyskakuje mi że commodo.exe jest nieprawidłową aplikacją dla win32

Opublikowano

No bo widocznie pobrałeś wersję dla 64bit.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A to mi da zabezpieczenie dobre? Commodo się instaluje, a antywirus to Eset Smart Security 6. A masz może jakiś kontakt czy tylko pw?

Opublikowano

Jeśli masz już jakiś anty wirus a widzę że masz ten jest dobry. TO zainstaluj sam dodatkow Firewall.

A co do kontaktu to jest w mojej sygnie :D

Opublikowano

? To jest adres email a nie Skype xDxD napisz email.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...