Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska scena hip-hopu.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widziałem takiego tematu na tym subforum, więc można założyć dla fanów.
Dla tych którzy pierwszy raz spotykają się z "tematem".
Hip-hop - jest to kultura, w której skład wchodzi dj`owanie (scretche itd), b-boying (czyli inaczej taniec), graffiti to wiadomo oraz MC (rap).
Rap - właśnie rodzaj muzyki podchodzący pod tą subkulturę.

No to jak tam, zacznę. Co sądzicie o cenach ciuchów narzuconych przez raperów? Nie sądzicie, że są duże?
WIdzieliście jakieś odkrycie ostatnio ciekawe? I co sądzicie o Żuromie? : D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C314ajmh2Fg

Znacie?
jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ceny ciuchów są ostro popierdolone.

Temat o rapie już jest więc o chujowej kondycji już się wypowiadałem...

Co do Żuroma to jaram się #ciało w piecu

A ten typek co go podałeś to słabo po tym beacie jedzie, kompletnie niewpasowany.

Elo!

Opublikowano

beheh. ja tam plyt mam pare. ale ogolnie myslalem nad plyta szada. ale 45 zl za plyte? przesada...

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja tam się jaram, płyty kupuję (obecnie posiadam 21 płyt). W chuj jaram się freestylem też.

Co do Żuroma to Bilon podsumował elegancko.

....

Opublikowano

beheh. ja tam plyt mam pare. ale ogolnie myslalem nad plyta szada. ale 45 zl za plyte? przesada...

Nie kupuj. W dupie mu się poprzewracało. Za 25zł idzie w chuj lepsze kupić, ale jego sajko kupiliby nawet za 200...

Co do Żuroma to Bilon podsumował elegancko.

Nie no. Ciągają gościa przez 7 lat po sądach bo jakiś frajer na niego nagadał. Nic nie pomagało, to musiał zrobić jakąś aferę żeby coś ruszyło.

A ci co popierają Bilona też są hipokrytami. Mówi, że ma ziomka który siedzi za nic (jakiś stary wywiad z HG), a gada na innego, że coś robi i próbuję udowodnić swoją niewinność.

e: Ale jako raper jest chujowy.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Nie kupuj. W dupie mu się poprzewracało. Za 25zł idzie w chuj lepsze kupić, ale jego sajko kupiliby nawet za 200...

Nie no. Ciągają gościa przez 7 lat po sądach bo jakiś frajer na niego nagadał. Nic nie pomagało, to musiał zrobić jakąś aferę żeby coś ruszyło.

A ci co popierają Bilona też są hipokrytami. Mówi, że ma ziomka który siedzi za nic (jakiś stary wywiad z HG), a gada na innego, że coś robi i próbuję udowodnić swoją niewinność.

e: Ale jako raper jest chujowy.

Ja rozumiem, że sytuacja jaka go spotkała jest pojebana ale chłopaczyna przesadza. Niech jeszcze pójdzie skoczyć z Kultury i Nauki żeby go zauważyli...

....

Opublikowano

Ciekawe jakbyś gadał jakby ciebie to spotkało, w tym kraju wszystko jest możliwe, więc jego zachowanie jest takie.

On jest na skraju wyczerpania psychicznego

Opublikowano

"Rap to rzucanie kurwami i jebanie policji", ale wy kurwa jesteście ograniczeni. Posłuchajcie ambitnych wykonawców, a nie oceniacie całą scenę przez pryzmat pfk, hg, firmy i popka króla albanii.

Zeus, Bisz, W.E.N.A, VNM, Laikike1, Medium, Małpa, HuczuHucz, Żyt Toster i cała reszta, to jest kurwa esencja rapu, a nie firmy, popki i kule.

Opublikowano

Dobra, Żurom zły przykład w naszym świecie.

Freestylowce? Kogo ostatnio obczailiście w tym, kogoś nowego w sensie.

Małpa klnie trochę w utworach, trolololo.
Bisz do dupy :<

Method man w katowicach, wybiera się ktoś?

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Bisz do dupy :<

We freestyle'u czy rapie?

Na free dobry jest Quebonafide (hashtagi na wolno), Enson. Z tych co wiadomo to Muflon i Tet(krul).

Tak ps. Queby

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

ERIPE <3

Rapie, znaczy mi się nie podoba.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

ERIPE <3

Co jak co, ale do Eripe z pedalskimi serduszkami?

A co do RIP'a, to niedługo będzie track jego z Ensonem na bicie IMG pt. Game Changer.

+ nowe info z fejsgówna:

siema, dziesięć tysi, bądźcie gotowi na moje nowe zwrotki u producentów:

- producentka KPSN, numer 'Nie ma takiej siły' z DJ Peksim
- producentka Fena, numer z Quebonafide
- producentka Efena, numer 'Witamy w piekle' z Golin - Katakumby
jak już przy producentach jesteśmy, na moją nową płytę bity zrobili m.in. Johnny Beats oraz Folku. czekam również na innych producentów, ślijcie mi bity za darmo, ja wtedy za darmo na nich nagram.

a jeśli chodzi o 100 linijek szaleństwa 3 - orientujcie się, bo nie znacie dnia, ani godziny. 5!

Numer z Golinem! Jeszcze jakby zrobili razem 100 linijek szaleństwa to rozkurw totalny.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

ERIPE <3

Jak mnie to wkurwia... Tak samo jak do Elefanta, (z tym że elefant jest słaby).

Gdzie z tymi serduszkami, typ gra hardcore/horrorcore i mu serduszka wpierdalacie, ni chuja ale to wkurwia i nie pasuje.

Na free dobrze też leci Edzio, młody jest a poziom jak na wiek ma bardzo dobry, za kilka lat może być następcą Muflona.

Opublikowano

Ale macie spiny co do tego. Nieważne.

Też czytałem to info, ładnie lajków mu nasrało : D

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ale macie spiny co do tego. Nieważne.

Też czytałem to info, ładnie lajków mu nasrało : D

Chuj z lajkami, płyty nie wydaje, chodzi o poparcie.

BTW Peja nazwał go kurwą, ciekawe czemu Fokusa i Rahima tak nie nazwał jak promowali płytę na filmie...

Opublikowano

No w sumie, dla mnie Bonusowy track to lekko wyjaśnia.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ceny ciuchów narzucone przez raperów? Dla mnie nie są duże, aczkolwiek wiesz ile kosztuje dobry materiał + nadruk, czy tam haft? Stąd takie ceny, to nie masz jakiegoś szmatławca z bazarku który po 2 miesiącach będzie do wyrzucenia, czy będzie się kulkował. Tak samo cena płyty 30zł nie bierze się znikąd, też opakowanie kosztuje, również wytłoczenie takiej płyty nie jest małym kosztem, zresztą każdy raper robi wszystko za swoje pieniądze, a cena jest taka, aby mu się pieniądz zwrócił i też by sam chciał coś zarobić w końcu to jego praca (:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ceny ciuchów narzucone przez raperów? Dla mnie nie są duże, aczkolwiek wiesz ile kosztuje dobry materiał + nadruk, czy tam haft? Stąd takie ceny, to nie masz jakiegoś szmatławca z bazarku który po 2 miesiącach będzie do wyrzucenia, czy będzie się kulkował. Tak samo cena płyty 30zł nie bierze się znikąd, też opakowanie kosztuje, również wytłoczenie takiej płyty nie jest małym kosztem, zresztą każdy raper robi wszystko za swoje pieniądze, a cena jest taka, aby mu się pieniądz zwrócił i też by sam chciał coś zarobić w końcu to jego praca (:

Nie są duże bo nie płacisz ty tylko rodzice... Prawda jest taka że chłopaki z podziemia Eripe czy Siwy/Lewy (propsy za Serce bije w klatce schodowej EP) sprzedają dobrą jakość z nadrukiem po 45/50 złotych, koszulka z Prosto (markę szanuję) kosztuje około 100 zł... Nijak ma się to do rzeczywistości.

Dwa płyty po 35 złotych to owszem nie jest wygórowana cena, ale branie 45 złotych za 1 cd tak jak to Szad zrobił jest IMO chujowe... gdzie TDF Eliminati za 30 sprzedawał.

Na koniec dodam że wkurwia mnie to że PL płyty nie tanieją, zagraniczne po pewnym czasie trochę schodzą z ceny więc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...