Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 2000zł

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, potrzebuje kompa ( stary mi zjebał kompa z i7 ._. ) do 2000zł 3000-3500zł ( może być więcej o te 100-200zł ) do ogólnych zastosowań, tzn. jak najwydajniejszy. Chciałbym robić OC więc jakiś AMD albo intel i5 2500k byłby mi na rękę. Ramu bym chciał 8 GB, pracuje dużo z programami wymagającymi tyle RAMU :)

A, i chciałbym kupić go na raty - najlepiej w morelkach.

Zależy mi głównie na LoLu, Planetside 2, Battlefieldzie 3.

Zestaw chcę do grania na full w rozdzielczości 1680x1050

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74537&s=72496&s=54407&s=62601&s=71874&s=35252&s=61601&s=63363

Zestaw ode mnie. Co prawda na intelu bez O/C było by o wiele szybciej, niemniej zestaw będzie dobry do O/C.

Tutaj wydajniejszy ;f

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72175&s=73140&s=73693&s=74537&s=71874&s=61601&s=63363

Opublikowano

Dobra : A jeśli zrobię OC na tym pierwszym zestawie, będzie to wydajniejsze od tego na intelu?

Opublikowano

Dobra : A jeśli zrobię OC na tym pierwszym zestawie, będzie to wydajniejsze od tego na intelu?

Nie ma mowy.

Jak nie wierzysz, to pooglądaj testy. Phenom to raczej zamiennik AMD na i3, który przydaje się w aplikacjach wykorzystujących więcej niż 2 wątki (bo te HT, to kicha ;E).

Opublikowano

Gdzie jest napisane że spalił? On po prostu ten komputer rozpiedolił po całości, wszystko połamał etc...

Jedynie nagrywarkę mam ;]

Opublikowano

Jak nim rzucał to myślę, że procesor powinien przetrwać gdy był wpięty w slot.

Jak i7 by była to Reszta to małe piwo :)

Bo nie chce mi się wierzyć, że procek też pękł :p

BTW. ładnie go wkurwiłeś :D Jak się bawić to się bawić na całego :)

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

Gadałem z nim, nie nie przetrwał, normalnie piny połamane.

Mniejsza z tym.

Powiedz czy kabel jest taki cienki czy szeroki w chuj ;p

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

7905971-dwa-kabel-ide-i-sata-na-biaa--ym

Który ? :D

Ten cienki czyli sata moze miec inny kolor. Czarny, niebieski

Ale nieźle musiał potorbować tego kompa skoro procek wyskoczyl -.-

Faajnie masz na chacie ... xD

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

Po pierwsze - nie wiesz jaką mam sytuację w domu, więc nie gadaj głupich tekstów, to Cię proszę.

Po drugie - on tym komputer pozgniatał nogami ( ojciec waży 100kg i ma 1,90wzrostu ) butami z wysoką podeszwą, i połamał dosłownie wszystko - tak w ramach wyjaśnienia.

Po trzecie - Ja go nie wkurwiłem, on się opił, i sądził że powiedziałem matce o czymś tam co miało być między nami w tajemnicy ( chociaż nic nie powiedziałem ) i się wkurwił o nic.

A ojciec mnie tak wkurwił, że rozjebał mi tego kompa, w którym była najnowsza i7 z 8 rdzeniami że powiedziałem mu żeby mi się na oczy nie pokazywał, chociaż przepraszał, i że już nie mam z nim nic wspólnego, ( ale ja mam i tak w chuj skomplikowaną sytuację w domu, to nie jest na jednego posta :| ). Ogólnie to bez głupich komentarzy proszę, bo mi jest przykro po prostu wciąż z tego powodu, i nie chce myśleć o tym co się dzieje w moim domu :(

A kabelek to ten pierwszy.

Aaa, i mógłbym prosić o zestaw do tych 2-óch kafli na morelkach?

Opublikowano

Po pierwsze - nie wiesz jaką mam sytuację w domu, więc nie gadaj głupich tekstów, to Cię proszę.

Po drugie - on tym komputer pozgniatał nogami ( ojciec waży 100kg i ma 1,90wzrostu ) butami z wysoką podeszwą, i połamał dosłownie wszystko - tak w ramach wyjaśnienia.

Po trzecie - Ja go nie wkurwiłem, on się opił, i sądził że powiedziałem matce o czymś tam co miało być między nami w tajemnicy ( chociaż nic nie powiedziałem ) i się wkurwił o nic.

A ojciec mnie tak wkurwił, że rozjebał mi tego kompa, w którym była najnowsza i7 z 8 rdzeniami że powiedziałem mu żeby mi się na oczy nie pokazywał, chociaż przepraszał, i że już nie mam z nim nic wspólnego, ( ale ja mam i tak w chuj skomplikowaną sytuację w domu, to nie jest na jednego posta :| ). Ogólnie to bez głupich komentarzy proszę, bo mi jest przykro po prostu wciąż z tego powodu, i nie chce myśleć o tym co się dzieje w moim domu :(

A kabelek to ten pierwszy.

Aaa, i mógłbym prosić o zestaw do tych 2-óch kafli na morelkach?

Aktualnie na morelach jest straszny bajzel, głównie z cenami.

Jeśli możesz, to weź z techplanet.

Który zestaw w końcu chcesz ?

Opublikowano

Dobra więc - teraz moje wymagania się zmieniły, ojciec przeprosił mnie w pewnym stopniu, i powiedział że mi kupi komputer - więc, proszę Was, dopasujcie mi kompa żeby :

-Miał 8 gb ramu

-2 dyski

-Procek do OC

-Kartę do OC

-najlepiej kartę z nvidii i procek z intela

-żeby nowsze gry śmigały na full w rozdziałce 1680x1050

-cena do 3000-3500 zł

Sweet Jesus, jeśli mówisz że zestaw z techplanet będzie "lepszy" to poproszę abyście mi złożyli właśnie tam zestaw - z góry dziękuje :D

Opublikowano

I pogram na tym komputerku we wszystko na monitorze 22' i rozdzielczości 1680x1050? Sorki że tak pytam ale nie jestem na bieżąco z tymi wszystkimi komputerowymi nowinkami, po prostu nie mam czasu ;)

I czy jest możliwość aby zainstalowali mi system?

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70268&s=59683&s=73171&s=56713&s=66747&s=73104&s=73517&s=63363&s=74299

Zestaw ode mnie. Dobry do O/C :P.

Mocne MOBO, cooler starczy, GPU z cichym, a wydajnym chłodzeniem Vapor-X, również dobrze się będzie kręcić ;].

Jedyne, co bym ew. zmienił to zasilacz na mocniejszy, a MOBO na AsRock P67 Pro3 (B3) - 7950 po O/C w stressie trochę już tam wymaga.

Opublikowano

I pogram na tym komputerku we wszystko na monitorze 22' i rozdzielczości 1680x1050? Sorki że tak pytam ale nie jestem na bieżąco z tymi wszystkimi komputerowymi nowinkami, po prostu nie mam czasu ;)

tak

Opublikowano

Sweet Jesus, w tym zestawie co podałeś karta graficzna jest "niedostępna" co znaczy że jej nie mają w magazynie - a po za tym chcę 2 dyski, i nagrywarkę mam. Wezmę zestaw od CiasteczkoMena, tylko drobne poprawki zrobię :P Dziękuje Wam wszystkim :)

A systemu nie zainstaluję, bo nie mam płytki - a piracić nie będę, jak jakaś menda :P

A i jeszcze jedno - ta buda zalmana mi się nie podoba, ale podoba mi się Aerocool VS-4 Advance, jest ona w miarę okej?

Opublikowano

Zjebał mi kompa za 9k, to mam mu odpuszczać i brać jakieś gówno? xD

No sorry bro, ale ja wolę mieć wszystko oryginalne itp :3

No dobra, to wezmę Regnuma l50 chyba ( czy jakoś tak ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...