Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 klienty Metina naraz - parametry?

kaku1809

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, chciałbym się dowiedzieć jakie komputer musi miec parametry (minimalne) żeby odpalały przynajmniej 2 metiny na raz ????;P Z góry dzięęęęęęęki ^^

Opublikowano

Dwa klienty to teoretycznie nie dużo, więc jeżeli masz czysty komputer pod względem dysku oraz pod względem czystości, czyli np. kurzu i brudu w pudle PC, to uruchomisz 2-3 Metiny naraz przy 2 GB Ram bez problemu. :-) Dla pewności wyłącz programy w tle, wyczyść komputer CCleanerem, a od środka w 'pudle' sprężonym powietrzem.

Opublikowano

Dwa klienty to teoretycznie nie dużo, więc jeżeli masz czysty komputer pod względem dysku oraz pod względem czystości, czyli np. kurzu i brudu w pudle PC, to uruchomisz 2-3 Metiny naraz przy 2 GB Ram bez problemu. :-) Dla pewności wyłącz programy w tle, wyczyść komputer CCleanerem, a od środka w 'pudle' sprężonym powietrzem.

A jeżeli nie ma nawet 1 giga ramu?? ;d

Opublikowano

Przy 512 ramu kiedyś odpalałem na lajcie 2 metki. Na dt usunełem na 2 kontach mooby, a na trzecim miałem i robiłem dt. Na 512 ramu 3 metki można ogarnąć i zrobić dt. :D

Opublikowano

A jeżeli nie ma nawet 1 giga ramu?? ;d

Wtedy trzeba popatrzeć na pozostałe parametry, system operacyjny, itp. Napisz jaki masz sprzęt.

Opublikowano

@UP: Odpalić, odpalisz, ale wystarczy mała grupka ludzi/mobów i pokaz slajdów będzie niezły. ^^

Dt robiłem 2 lata grałem mając 512 ramu i z buffem grałem.

Przy 512 nie mozesz clienta odpalić hah, to ja mam złoma, a Ty masz chyba z kartonu

Opublikowano

Ja osobiście odpalam na luzie 2 klienty na kompie o parametrach:

Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 1,0GB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT.

Uruchom program CCleaner, który wyczyści Ci dysk ze zbędnych śmieci, do tego pobierz program Game Booster, który wyłączy Ci wszystkie niepotrzebne procesy, które działają w tle i lagują PC.

Po tych czynnościach komputer będzie działał wiele lepiej :)

Przykładowo mnie wyłączył 22 procesy :>

Pozdrawiam.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Przy 512 ramu kiedyś odpalałem na lajcie 2 metki. Na dt usunełem na 2 kontach mooby, a na trzecim miałem i robiłem dt. Na 512 ramu 3 metki można ogarnąć i zrobić dt. :D

Hmm? Dziwne,.. Ja jak miałem 512 Ramu , oraz czyściłem komputer regularnie to 2 metki w dt sie tak ścinały , w szczególności na pieczątkach.. Jeżeli odpalisz 2 metki na raz To Ci pójdą, lecz w takich miejscach jak DT czy v2, to myślę że troche bd Ci ścinało. Ale normalnie ok ;P

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

512 ramu powinno wystarczyć na 2 Metki.

Wyłącz mgłę, pokazywanie nazw itp. Powinno jakoś uciągnąć.

Na DT będzie ci lekko muliło... Jednak coś ugrasz .

badmeetsevil.png

__________________________________________________________________________________

Opublikowano

Na komputerze o takich parametrach,expiłem cały czas na dwóch kontach na PLu,czyli w m1,m2,dolina,v1,v2,grota.Nie sprawdzałem tylko w DT.

Procesor 1,6 gHz

Pamięć RAM 512 mb

Karta graficzna Radeon 9250 128mb

I problemów nie było.Jedynie w m1 na channelu handlowym nie było zbyt łatwo.

Opublikowano

Ja mam 700 coś ramu bo trochę mi grafika z żera, Bez problemu gram na 2 clientach nawet na 3 daję radę np jak lecę na DT tylko, że czasem mi się przycina ale da się grać. Robi się czarny ekran, ale wystarczy jak się na wierzchowac przywołać i można normalnie grać.

Opublikowano

No akurat sprzęt to mam ujowy z deka heh 2gHZ Procek (intel celeron), 768 ramu i grafika GeForce 4 440 64mb (jakoś tak). Powiedzcie co mam poprawić żeby mi chodziły 2 metki bez problemu, bardziej chodzi mi o privy, żeby np na wojnie odpalić dps i wojenną postać. (czasem na wojnie jest po 30 osob z jednej gildii...). Odpalają mi czasem 2, ale nie na 1 chanellu :/ Mam program CCleaner i urzywam go regularnie, mam też Advanced SystemCare 6 (jakoś tak). A jak bym tego GameBostera sciągnął, to by dużo dało?? Narazie wszyscy macie po LUBIE TO !! ;D Czekam dalej

Opublikowano

Kiedyś a teraz. Zmieniła się grafika clienta etc. ;)

Podniosłem sobie ram do 1giga i juz działają nawet 4 metki hehe ;D Dzieki wszystkim i temat do zamkniecia chyba ;P

Okey. Temat Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...