Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą - Pomóżcie!

szymonidas11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od około 2 miesięcy mam pewien problem w grze Minecraft. Po kupieniu komputera, specyfikacja:

CPU: Amd fx4100 4x3.6GhZ

GPU: Radeon 6790HD 1GB GDDR5

Ram: 4GB

Jak już mówiłem, po kupieniu komputera zeszłego roku w kwietniu (dokładnie 4 kwiecień), FPS sięgały nawet 500! Niestety od pewnego czasu, kiedy przeczyściłem komputer kompresorem FPS spadły do max 50, co dla mnie nie jest optymalną rozgrywką, ponieważ wyraźnie widzę jak przycina.. Czy mogło się coś poluzować i to robi problemy? Może coś się zepsuło?

Na dyskach mam praktycznie pełno wolnego miejsca..

C: 171GB wolnych na 224GB

D: 178GB wolnych na 241GB

Nie rozumiem, co się mogło stać.. Może to głupie, ale to wygląda jakby sie komputer przyzwyczaił do kurzu czy nie wiadomo co :D.

Błagam pomóżcie mi, bo mnie zaraz coś trafi, a przez to nie moge w nic zagrać.. Aha i jeszcze jedno pytanie. Na jakich detalach zagram w BF3?

Opublikowano

1. Oczyść rejestr programem np. CCleaner, albo WinUntilities,

2. Aktualizuj Javę do najnowszej,

3. Aktualizuj sterowniki karty graficznej,

4. Zainstaluj Game Booster i OptiFine

5. Reinsaluj MC

6. Skanuj komputer antywirusem

7. Zrób defragmentacje dysku

8. Skan komputera programem - ComboFix

Jeżeli będziesz miał jakieś pytania dotyczące któregoś z powyższych punktów, pisz PW ;)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

1. Oczyść rejestr programem np. CCleaner, albo WinUntilities,

2. Aktualizuj Javę do najnowszej,

3. Aktualizuj sterowniki karty graficznej,

4. Zainstaluj Game Booster i OptiFine

5. Reinsaluj MC

6. Skanuj komputer antywirusem

7. Zrób defragmentacje dysku

8. Skan komputera programem - ComboFix

Jeżeli będziesz miał jakieś pytania dotyczące któregoś z powyższych punktów, pisz PW ;)

Wszystko jest najnowsze wczoraj robiłem z ciekawości..

0 wirusów, 3 razy reinstalowałem, game booster mam, optifine jest, defragmentacje też robiłem.

Możesz jeszcze wyłączyć programy w tle oraz użyć gamebooster'a :)

zawsze to robie..

Opublikowano

Robiłeś skan ComboFix'em?! Nie chce mi się wierzyć!

1. pobierz z: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/antyspyware/ComboFix.html

2. wyłącz antywirusa

3. włącz ComboFix'a

4. czekaj aż wszystko się zrobi (ComboFix pracuje za Ciebie.. Ty musisz po prostu odejśc od komputera, bo nie możesz w trakcie działania programu włączać niczego!)

5. komputer sie poowinien zrestartować i tyle ;)

Jeżeli nawet po skanie ComboFix'em problem będzie występował, napisz na PW, a razem coś wykombinujemy....

Opublikowano

Robiłeś skan ComboFix'em?! Nie chce mi się wierzyć!

1. pobierz z: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/antyspyware/ComboFix.html

2. wyłącz antywirusa

3. włącz ComboFix'a

4. czekaj aż wszystko się zrobi (ComboFix pracuje za Ciebie.. Ty musisz po prostu odejśc od komputera, bo nie możesz w trakcie działania programu włączać niczego!)

5. komputer sie poowinien zrestartować i tyle ;)

Jeżeli nawet po skanie ComboFix'em problem będzie występował, napisz na PW, a razem coś wykombinujemy....

Nie zepsuje mi sie nic?

Opublikowano

Reinstall Systemu bo mogłeś "niechcący" jakieś gówno wgrać. Ja gdy mam świeży system mam ok.150fps a już po 1-3 mies. użytkowania mam 50-70

#JebacSygnatury

Opublikowano

@up 2

Ech.. Dlaczego każdy użytkownik się tak boi.. i o to samo pyta :P Jeżeli wyłączysz Antywira, i zbędne programy typu: uTorrent, Ares, Skype, GG, to masz pewność, że będzie wszystko OK :)

Polecam ten program, bo kiedyś miałem identyczny problem.. i uzycie tego o to programu okazało się jedynym wyjściem... ;)

Opublikowano

Nigdy nie używaj COMBOFIXA!!!!!! Ten program, psuje rejestr, po czym komputer może mieć problemy ze stabilnością!! Podaj temperatury z programu HWMonitor, odpal go, schowaj w pasek, odpal grę, pograj 30minut, wyjdź z gry, podaj log z temperaturami procka, karty graf.

Opublikowano

Nigdy nie używaj COMBOFIXA!!!!!! Ten program, psuje rejestr, po czym komputer może mieć problemy ze stabilnością!! Podaj temperatury z programu HWMonitor, odpal go, schowaj w pasek, odpal grę, pograj 30minut, wyjdź z gry, podaj log z temperaturami procka, karty graf.

Ok, już ściągam.

Opublikowano

OK mam i grałem równe 30 minut.`

1 to value 2 to minimum a 3 to MAX
Przed grą było tak:

AMD FX4100: temperatures

: value12C (53F) min 12C (53F) max 32C(89F)

Radeon HD 6700 SERIES: temperatures:

value 32C (89F) min 32C (87 F) max 35C (95F)

Po grze:

cpu:

55C (131F) 12C (53F) 59C(138F)

Gpu:

50C (122F) 31C (87F) 52C (125F)

Opublikowano

@KomandosekPL

Załamałeś mnie ;)

Proszę, nie pisz w sprawach o których niestety NIE masz pojęcia. Muszę Ciebie zasmucić, i powiedzieć, że nie masz racji mówiąc, że combofix niszczy rejestr. Jeżeli w nieodpowiedni sposób go użyjesz, może usunąć lub uszkodzić mniej potrzebne pliki systemowe (w małym stopniu - rejestr), ale gdy właśnie zauważysz, że coś takiego miało miejsce, pierwsze co robisz to:

NAPRAWIANIE REJESTRU PIERWSZYM LEPSZYM PROGRAMEM DO OPTYMALIZACJI SYSTEMU (np. WinOPtimalizer albo WinUntilities), - To naprawi Ci wszelkie uszkodzone części rejestru. Gdy pobierzesz jeden program z na prawdę wielkiej ilości, własnie do optymalizacji to w większości znajdziesz opcję - napraw rejestr. Użyj jej :)

Swoją drogą - ComboFix sam z siebie NIE psuje rejestru bądź plików systemowych. Użytkownik musiał źle przystosować maszynę przed użyciem programu, więc nie jest to wina programu, lecz użytkownika. A jeżeli Tobie (komandosek) taki problem się ukazał, to szczerze Ci grauluje, ponieważ nikt z moich znajomych, którzy używali właśnie ComboFixa, nie miał najmniejszych problemów z użyciem tego programu.

na prawdę myślisz, że jest to problem z Hardware? Wątpie w to. Z tego co mówi autor, komputer nie ma nawet roku! A o over clock'ingu nic nie wspominał, więc Twoja wypowiedź nie ma najmniejszego sensu...

@topic

Mimo wszystko pozostane przy:

1. Skan komputera ComboFixem (a jak uwierzyłeś w bzure co ogłosił Komandosek, to czyt. pkt.2 )

2. Skan komputera programem OTL ;)

W razie jakichkolwiek problemów - PW :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...