Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana karty graficznej na lepszą i pasującą do obecnych podzespołów.

Luxq153

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój sprzęt to:
Pentium® Dual-Core CPU E5200 2x 2.5 ghz - Procesor
Asus Radeon 4850 512MB - Karta Graficzna
Windows 7 32bit - System Operacyjny
3GB - RAM
Foxconn hh-400ebea - Zasilacz
Gigabyte GA-G31M-S2L - Płyta główna

Niestety w mojej obecnej karcie graficznej nie działa chłodzenie (wiatrak) i racze podejrzewać iż ona nie działa prawidłowo.
Jaką polecacie kartę graficzną najlepiej lepszą i pasującą do tego sprzętu?

Potrzebuje do tego jeszcze jakiegoś fajnego procesora do 400zł, czekam na jakieś fajne propozycje.
Od razu mówię ,że wole intela od amd. ;)

@XFX RADEON HD4850 1024MB
Czy będzie pasował do reszty zestawu?
Potrzebuje czegoś bardziej wydajnego ,a ta karta wpadła mi w oko. Oczywiście czekam także na inne propozycje dotyczące jakiejś fajnej karty graficznej 1GB.
Opublikowano

Mam, ale nie chcę także kupować jakiejś wypasionej karty do (szczerze powiedziawszy) tak marnego sprzętu.
Czekam na jak najwięcej propozycji, dzięki ! :)

Opublikowano

jak masz nieograniczony budżet, to może od razu kupić nowy komputer który uciągnie najnowsze gry, ponieważ tutaj zasilacz do wymiany i grafika więc wyjdzie około 400--600zł a na nowy komp dasz może 2k i będzie on na najbliższe lata.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Corsair VS 450W + używana HD4870 i OC jej robisz

wyjdzie jakieś 350+ zł

Bez sensu inwestować w ten złom, karta będzie mocno ograniczana przez CPU chyba że jakąś za stówkę kupisz

Opublikowano

Radeon 4850 + jakis zasilacz moze corsair 450w? Powinno wyjsc ponizej 350zł jak dobrze poszukasz

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra więc tak, kupiłem tą kartę graficzną tylko mój zasilacz niestety nie posiada 6 pin. W jakim sklepie mógłbym kupić przejściówkę?

Opublikowano

Dobra wielkie dzięki, tylko jeszcze pytanko czy oczywiście nic się nie stanie z kartą jeśli użyję oto takiej przejściówki.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Potrzebuje do tego jeszcze jakiegoś fajnego procesora do 400zł, czekam na jakieś fajne propozycje.
Od razu mówię ,że wole intela od amd. ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

@XFX RADEON HD4850 1024MB

Czy będzie pasował do reszty zestawu?
Potrzebuje czegoś bardziej wydajnego ,a ta karta wpadła mi w oko. Oczywiście czekam także na inne propozycje dotyczące jakiejś fajnej karty graficznej 1GB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...