Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak myślicie - ile FPS wyciągnę ? xD

creeperererer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj tam oj tam, taki ja expert od RedStone jak z mojego znajomego baletnica xD

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dobra, wiem że stary temat itd. ale:

Takie info dla tych, którzy chcą sobie kupić nowy sprzęcik żeby uciągnąć Shadery typu SEUS v10 RC7 Ultra z jakimś texturepackiem:

Zdecydowałem się na Core i5 3570K i podkręciłem go do 4.2 GHz, a grafika to Asus GTX 760 w wersji OC z chłodzeniem DirectCU II.

Przy shaderach SEUS v10 RC7 Ultra z texturami Faithful 32x32 na Far i full screen (monitor 22 cale LG Flatron M2260D) 28-36 FPS, a na normal często powyżej 45 FPS ^^

Core i5 3570K/4670K są tak wydajne że spokojnie nadążą z grafiką GTX 770 a nawet i GTX 780 po OC :)

I jeszcze jedno - bez textur i shaderów na render distance (jeśli literówka to sorry) Extreme!!! jest 150 FPS, na FAR jest 250-340 FPS, na normal jest czasem nawet powyżej 450-575 FPS, na short powyżej 700 FPS a na Tiny powyżej 800 FPS.

Wszystko - Shadery+Texturki+Render distance na full detalach tyle FPS i oczywiście na full screenie i monitorze podanym wyżej.

A n full screen na Tiny i minimalnych detalch 1000 FPS - 1460 FPS :)

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

Znawca
Opublikowano

Na oko to tak z 70 FPS max. bo AMD to jest bardzo słaby, radzę dokupić Intela to będzie ci śmigało. ;)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

około 700

Kurde no, czytaj może najpierw to co pisałem wyżej...... Napisałem że już się zdecydowałem na Core i5 3570K i grafikę Asus GTX 760 i napisałem ile mam teraz FPS KUŹWA !

Na oko to tak z 70 FPS max. bo AMD to jest bardzo słaby, radzę dokupić Intela to będzie ci śmigało. ;)

Czytałeś w ogóle to co napisałem wyżej ? Wiem że AMD jest bardzo słabe dlatego go nie mam ... Core i5 3570K jest od Intela jakbyś nie wiedział a Asus GTX 760 to nVidia --__--

Przepraszam ale głupi jesteś czy nie czytałeś ?

Znawca
Opublikowano

Kurde no, czytaj może najpierw to co pisałem wyżej...... Napisałem że już się zdecydowałem na Core i5 3570K i grafikę Asus GTX 760 i napisałem ile mam teraz FPS KUŹWA !

Czytałeś w ogóle to co napisałem wyżej ? Wiem że AMD jest bardzo słabe dlatego go nie mam ... Core i5 3570K jest od Intela jakbyś nie wiedział a Asus GTX 760 to nVidia --__--

Przepraszam ale głupi jesteś czy nie czytałeś ?

Powiem tak: Jak masz tyle kasy to kup lepiej Maka niż jakiś komputer z takim badziewnym systemem jak Windows. ;)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Zależy też jaki dysk, bo jak jakiś bubel i chunky (czy jak to sie pisze) będą się wolno ładować to wiadomo że będzie ten spadek fpsów. Ale przy takim sprzęcie fpsy nie powinny spaść poniżej 250+

Opublikowano

nie przesadzajcie ludzie, 600 fps na dobrych ustawieniach to ja wyciagam na kompie 512 mb grafiki 3 gb ram 2,8 GHz intel cośtam, nienajlepszy, na jego kompie to będzie z 1000 minimalnie...

Opublikowano

Ludzie no, ja już nie pytam kuźwa ....

Przestańcie już pisać...

Dobra, wiem że stary temat itd. ale:

Takie info dla tych, którzy chcą sobie kupić nowy sprzęcik żeby uciągnąć Shadery typu SEUS v10 RC7 Ultra z jakimś texturepackiem:

Zdecydowałem się na Core i5 3570K i podkręciłem go do 4.2 GHz, a grafika to Asus GTX 760 w wersji OC z chłodzeniem DirectCU II.

Przy shaderach SEUS v10 RC7 Ultra z texturami Faithful 32x32 na Far i full screen (monitor 22 cale LG Flatron M2260D) 28-36 FPS, a na normal często powyżej 45 FPS ^^

Core i5 3570K/4670K są tak wydajne że spokojnie nadążą z grafiką GTX 770 a nawet i GTX 780 po OC :)

I jeszcze jedno - bez textur i shaderów na render distance (jeśli literówka to sorry) Extreme!!! jest 150 FPS, na FAR jest 250-340 FPS, na normal jest czasem nawet powyżej 450-575 FPS, na short powyżej 700 FPS a na Tiny powyżej 800 FPS.

Wszystko - Shadery+Texturki+Render distance na full detalach tyle FPS i oczywiście na full screenie i monitorze podanym wyżej.

A n full screen na Tiny i minimalnych detalch 1000 FPS - 1460 FPS :)

Przestańcie odpowiadać KUR*A !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...