Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak zmienić wygląd swojego kanału YouTube na nowy?

Małpa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Opiszę wam pokrótce, jak zmienić wygląd kanału na YouTube, na nowy, tzw. "Kanał uniwersalny"

Podgląd jak taki kanał wygląda:

lub bezpośrednio:

Wygląd jest już dostępny ogólnie dla wszystkich. Posiada go wiele kanałów, ale jeszcze większa część o nim nie wie, a przynajmniej nie wie, jak go zmienić.

Słyszałem plotki, że ten "banner" ma być tylko dla partnerów itd. - ogłaszam - totalna bzdura!

Taki wygląd kanału daje nam naprawdę duże pole do popisu, bo ciężej jest zmieścić całe przesłanie na jednej stronie, niż na wielu.

Tak więc przejdźmy do prostej isntrukcji.

Na początek, przydałoby się, byśmy byli zalogowani.

Następnie przechodzimy na stronę http://www.youtube.com/onechannel

Możemy sobie poczytać o nowym wyglądzie, bądź zjechać na sam dół.

Następnie konfiguracja jest dziecinnie prosta.

Możemy dodać linki, zmienić szatę graficzną, opis, playlisty, dać Zwiastun i wiele innych opcji jeszcze się tu odkryło.

Ciekawą możliwością jest przycisk "Pokaż kanał jak dla widza", dzięki któremu mamy wgląd na kanał jak każdy (pozwolę się tak wyrazić) pospolity widz.

Odpowiadając na pytania, czy są już szablony na nowy wygląd, odpowiem, "SĄ".

Najlepszy pobierzecie od pana iceflowstudios

Serdecznie pozdrawiam, myślę że poradnik się przyda,

Mankej

Poradnik napisany całkowicie przeze mnie, nie zezwalam na kopie bez zgody.

PS. Myślę, że to bardziej pasuje do działu "Filmy na mpcforum.pl", lecz nie mam permisjii by tam pisać o.O

Można przenieść.
Opublikowano

ja jebie... na cholerę komu poradnik.

Wbijasz na kanał osoby która ma już nowy lay (f.ex. Kubson) i na górze na pasku masz napis "podoba się nowy wygląd, dowiedz się jak to zrobić" czy jakoś tak, i samo wszystko się praktycznie zrobi.

Tak samo nie trzeba żadnego szablonu czy czegoś takiego.
wystarczy znać wymiary które są tutaj.

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&topic=16630&ctx=topic&answer=2972003

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

zmiana wyglądu, ustawienie wszystkiego itp. zajęło mi około 5 minut, jedynie czekałem troszkę na grafikę.

każdy kto ma ociupinkę oleju w głowie da sobie radę bez wchodzenia na dziesiątki linków, czytania całego artykułu jaki to ten wygląd zajebisty itp.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...