Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Questy biologa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po edycji questa dawałem ./qc i nic to nie dawało, quest dalej pozostawał bez zmian. W grze /reload q również nic nie pomagał, ani restart serwera. Usunąłem więc z object pliki odpowiadające za ten quest, dałem sh make, ./qc tego questa, zrestartowałem serwer, /reload q i to też nic nie pomogło. Teraz po kliknięciu na biologa nic się nie dzieje podczas wykonywania tego questa. Pliki w object się nie utworzyły. Co zrobić?

Opublikowano

A usunwles predzej ten stary quest? Nie pamietam gdzie to sie zapisuje :/ ale chyba w object

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Skoro nie pojawił się w object nie wgrał się. Zobacz raz jeszcze przy wgraniu go czy nie wywala Ci błędu. Jeśli wywala jest błąd w quescie. Jeśli nie, powinien dodać do objektu, musisz poszukać go czy się pojawił.

Opublikowano

Niektóre questy takie są. Najlepiej pisać od nowa samemu, bo na 100% w tym/ch questach masz za dużą treść rozmowy np:

to działający quest: say("Witam cię, kup xxx")

To nie działającu quest say("Hej, nie wiedziałem że masz na tyle odważnego kolege")

Treśc za długa, też tak miałem z niektórymi questami. Najlepiej pisać samemu całego()

astiumsign.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...