Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w Red Lesie

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Zacząłem grać na privku. Wszędzie jest Ok, nie mam lagów. A gdy pojechałem z kolegą do red lasu strasznie mi ścina. Jadę i postać się zatrzymuje co jakiś czas i gra stoi w miejscu.

Parametry komputera:

4GB ram

Karta graficzna: Nvidia geforce 410m

Intel Core i3 2,2GHz(4CPU)

Dysk 500 GB wolnego miejsca

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jeżeli postać się zatrzymuje i nic wokół się nie dzieję, to oznacza, że masz problemy z połączeniem internetowym. Korzystasz z Wi-Fi? Podaj dostawcę i prędkość łącza.

Opublikowano

Jeżeli postać się zatrzymuje i nic wokół się nie dzieję, to oznacza, że masz problemy z połączeniem internetowym. Korzystasz z Wi-Fi? Podaj dostawcę i prędkość łącza.

Tak. Mam wi fi. Korzystam z UPC.

2563454676.png

Tutaj masz co i jak.

Opublikowano

Łącze ma dobre, możliwe , że to wina przesilenia na serwerze .

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Tak. Mam wi fi. Korzystam z UPC.

2563454676.png

Tutaj masz co i jak.

Spróbuj wyłączyć na chwilę Zaporę Systemową Windowsa i podłączyć kabel z routera do komputera. UPC jest znane z takich błędów, a występują one, ponieważ w Red Lesie masz dużo przeróżnych mobów, które zżerają trochę pamięci.

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć na chwilę Zaporę Systemową Windowsa i podłączyć kabel z routera do komputera. UPC jest znane z takich błędów, a występują one, ponieważ w Red Lesie masz dużo przeróżnych mobów, które zżerają trochę pamięci.

Ja mam modem:) Znaczy, że nie mam routera. Tylko odrazu modem który daje wi-fi na cały dom. Jest tylko zasilacz podłączony i kabel który idzie na klatkę do źródła sieci.

Opublikowano

Ja mam modem:) Znaczy, że nie mam routera. Tylko odrazu modem który daje wi-fi na cały dom. Jest tylko zasilacz podłączony i kabel który idzie na klatkę do źródła sieci.

Podmień sobie w folderze pack modele potworów z Red Lasu na np. Dzikie Psy i uruchom poprzez obejście.

Opublikowano

Podmień sobie w folderze pack modele potworów z Red Lasu na np. Dzikie Psy i uruchom poprzez obejście.

To jest priv a nie PL(Tuor).

Opublikowano

a nie mozesz podmienic mobow z red lasu na psy np? by lagow nie bylo

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

wystarczy znac nazwy folderow tych mobow i zmienic, kolo id w npclist.txt na nazwe dzikiego psa,badz malego pajaka ;),spakowac root i cieszyc sie gra bez lagow.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

wystarczy znac nazwy folderow tych mobow i zmienic, kolo id w npclist.txt na nazwe dzikiego psa,badz malego pajaka ;),spakowac root i cieszyc sie gra bez lagow.

Tylko że to trochę bedzię lipnie wyglądać.. Psy bijące po 2k ? Nie ma innego sposobu?

Opublikowano

Jak nie chcesz mieć lagów to lepiej zrób tak jak koledzy up. Te lagi to raczej wina serwera bo z tego co widze masz bardzo dobre parametry kompa i nie powinneś mieć lagów . Gram na róznych serwerach i jest różnica między serwerami jeśli chodzi o m lub mapki do expa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...