Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór dostawcy internetu!

Sedikas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mieszkam w miejscowości Dorohusk w województwie lubelskim. Do tej pory miałem neostradę, ale niestety tp/orange(już sam nie wiem do kogo to należy) leci w ch!@a. Przy ofercie 6Mb/s(nie "do 6Mb/s") prędkość pobierania nie przekracza 150kb/s, czasem nie wytrzymywałem i dzwoniłem do nich, po krótkiej kłótni resetowali moje łącze i wszystko śmigało jak należy, niestety tylko przez ok. godzinę. Stąd moje pytanie. Jakiego dostawcę internetu wybrać? Ze względu na moją lokalizację wybór jest mocno ograniczony, ale może ktoś mieszka w mojej okolicy i zna np. niezależnych dostawców internetu radiowego.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Mieszkam na wsi. Z tego co wiem to w mojej okolicy jest dostępna neostrada i chyba netia(z tego co wiem to jedno i drugie do dupy), ale słyszałem też o niezależnych dostawcach internetu radiowego, ale żadnych konkretnych informacji nie znam.

Opublikowano

kumpel ma radiowy, lagów w grach nawet nie ma lecz szybkość pobierania jest słaba.

Neostrada/Netia to najlepsze zastosowanie zwłaszcza że mieszkasz na wsi. gdzie pewnie słaby jest zasięg radiówek,etc.

Opublikowano

Netia będzie najlepszym wyborem, sam mam, mieszkam na obrzeżach Lublina i polecam.

Od czerwca poprzedniego roku (czyli odkąd mam tego neta) nie mam żadnych problemów, cały czas chodzi 16mb/s+ downloadu i pingi w LoL'u nie przekraczają 40.

Płacę za to 60zł/mies. więc nie ma lipy.

Opublikowano

NETIA PANY

neostrada to gówno jak nie wiem płacisz 2x tyle co w netii za 2x wolniejszy internet w dodatku duży ping

Opublikowano

Możliwe że biorąc internet w netii dojdą mi dodatkowe koszty za użytkowanie linii, bo chyba należy ona do TP, ale nie jestem pewien. Jakiej wysokości mogą być te koszty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...