Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Od Zera Do Bohatera - czyli poradnik dla nowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem były poradniki tego typu, ale ja żadnego Trafiającego w cel (i kiedyś moje słabe punkty) nie spotkałem

Więc :

Jest to poradnik dla nowicjuszy grających w World Of Tanks.

1. Wprowadzenie w grę

2. Nacje i ich Atuty

3. Czołgi i ich Atuty.

4.Pierwsza walka - Czyli co powinienem wiedziec.

5. Klany, plutony i inne teamy

6. Za co zdobywamy Kredyty i Pkt doświadczenia

7.Inne przydatne rzeczy

8."Slang" World Of Tanks

1.Wprowadzenie w grę.

World of Tanks to nowa gra mmo skupiająca się na potyczkach i dużych bitwach wojsk pancernych. Gracze tworzący drużyny walczą ze sobą przy pomocy 150 różnych czołgów i innych pojazdów. Setki graczy z całego świata mogą rzucić się w wir największych bitw II Wojny Światowej z użyciem wojsk pancernych. Wszystkie dostępne w grze World of Tanks czołgi wzorowane są na rzeczywistym uzbrojeniu największych armii świata.

2.Nacje i ich Auty.

a) Chiny - Posiadają najmniej czołgów w tzw "drzewku" . Większość ich czołgów to czołgi szybkie zwanymi "Czołgami Lekkimi". Niektóre z nich są ciężkie do opanowania np M5A1 Stuart - Szybki ale nie za celny, moim zdaniem nie jest za dobry.

B) Francja - Moim zdaniem nie mają zbyt wielu dobrych cech. Mają szybkie czołgi Lekkie, bardzo mobilne, łatwe do opanowania. Jest to najmocniejsza cecha tej Nacji. Więc jeżeli chcecie iść w Czołgi Francuskie, Polecam ich czołgi lekkie

c) Niemcy - Moja ulubiona nacja. Wiele atutów, wiele dobrych czołgów. Ich mocnym atutem jest to, że mają najlepsze czołgi tzw "Niszczyciele Czołgów". Są one dobre dopiero od Hetzera, potem jest już tylko lepiej. Ich drugim mocnym atutem są czołgi średnie i ciężkie, gdyż mają dużo ataku, pancerza i Życia. Głównie chodzi mi o Tiger'y między innymi Tiger P.. Bardzo polecam tę nacje początkującym.

Mają również najlepsze "Działa samobieżne" (potocznie Artyleria) w Grze (moim zdaniem).

Po naciśnięciu klawisza Shift mają zmieniony celownik, i potrafią ze swojej bazy strzelic w baze przeciwnika, a jest to bardzo przydatne.

d) Wielka Brytania - W tej nacji zwracał bym uwage nie na szybkość, ale na mobilność czołgu.

Ta nacja ma dwie linie w drzewku czołgów lekkich, ta pierwsza linia do końca to czołgi lekkie i średnie. Są bardzo mobilne, niektóre dobre przeciwko Niszczycielom Czołgów. Warto się 1 linią zainteresować.

Zaś druga linia czołgów lekkich po 4 klasie czołgów schodzi na czołgi ciężkie, które nie są zbyt dobre. Są mało mobilne, powolne, mają mało ataku jak i pancerza.

e) USA - Jeżeli miał byś ochote wybrać tą nacje, zwróć uwagę na niszczycieli czołgów. Nazwał bym je "Średni Czołg Niszczyciel" gdyż są szybkie, mobilne, bardzo łatwe w opanowaniu. Ich minusem jest nie za dobra celność, w walce w zwarciu są cudem, ale jeżeli miało by dojść do potyczki z czołgiem stojącym daleko przed nami, szukał bym schronienia.

Trzecią linią USA są czołgi średnie, gdzie od 5 klasy zaczynają się czołgi ciężkie. Te czołgi są dobre od samego początku zaczynając od T2Medium kończąc na T110E5.3 klasą w tej lini jest M3 Lee. Nie zbyt polecany przez graczy, ale to zależy od stylu gry. Mi się on podoba, bo jest dobry przeciwko Niszczycielom czołgów, co daje mu przewage w bitwie z 4 klasami. Przy tej lini czołg klasy 5 T1 Heavy jest powolny, mało dobry w ucieczce. Ale o to chodzi że tym czołgiem mało co się ucieka, ma bardzo silny i mocny pancerz, ale za to uderzenia nie są zbyt dobre.

f) ZSSR - Moje ulubione czołgi ciężkie i lekkie, więc zaczne od tego. Trzecia linia drzewka w tej nacji to czołgi średnie i ciężkie, wiele graczy uważa je za najlepsze (w tym ja). Te czołgi są bardzo łatwe do opanowania, nawet celne, a co najważniejsze akurat w tych czołgach są Mobilne. Tymi czołgami bardzo łatwo dojść do 5 Klasy czołgów gdzie dopiero zaczyna się zabawa. 5 klasą tej linii jest KW-1 (ostatnio zmienili nazwe na KV-1). Gdy kupisz ten czołg - nie licz na zabawę, na początku nawet czołgom 4 klasy będziesz walić rykoszety. Trzeba kupić lepszą wierze, co doda mu +50 życia, a co najważniejsze w tym czołgu trzeba kupić działo.Gdy je kupisz i trafisz na bitwe z 5 i 4 klasami, Wojna powinna byc twoja. ZSRR ma również dobre niszczyciele czołgów jak i Działa samobieżne.

3.Czołgi i ich atuty.

a) Czołgi Lekkie - Najszybsze czołgi w grze, najczęściej używane jako "skauty" (co to jest będzie w slangu) Czołgi bardzo mobilne, niektóre trudne do opanowania, ale po tygodniu gry będzie dobrze. Szczegulnie mają mały Atak.

Są przydatne przeciwko Działom Samobieżnym, bo szybko jeżdżąc trudno je wcelować. Działo samobieżnie nie posiada wieży więdz obkręca się całym czołgiem. Wykorzystaj to, strzelaj po gąsienicach by nie mógł sie ruszać i atakuj od tyłu, 1000% że cie nie strzeli.

B) Czołgi Średnie - Czołgi często szybkie, mobilne, mają dobry atak. W porównaniu do czołgów lekkich mają duży pancerz. Można wykorzystać to w zwarciu strzelając w czołg średni, a następnie zadać dodatkowe obrażenia rozpedzając sie i udeżając w przeciwnika.

c) Czołgi Ciężkie - Czołgi mające najlepszy pancerz. Przeważnie są wolne, ciężkie. Zadają duże obrażenia. Takimi czołgami nie warto jeździć po odkrytym, pustym obszarze, bo działo samobieżnie bardzo, ale to bardzo łatwo cie namierzy i wystrzela. Mają nawet dobrą celność.

d) Niszczyciele Czołgów - Jak sama nazwa mówi, te czołgi stworzone są by niszczyć czołgi. Mają bardzo duży atak (jeszcze zależy od lufy kalibra i ogolnie czołgu). Takimu czołgami stajemy przodem do przeciwnika, gdyż mają bardzo potężny pancerz z przodu czołgu. Ma to w sobie każdy czołg.

e) Działa samobieżne - Od początku mają duży atak. Bardzo wolno przeładowują. Na samym początku bitwy jeżeli masz zasięg strzelamy do bazy wroga za pomocą Shift. 30% szans że kogoś trafimy, osłabimy a to zawsze pomaga w wygraniu bitwy

Opcja Shift u dział samobieżnych przy celowaniu linia ma różne kolory :

Zielony : Możesz tam udeżyć.

Czerwony : Coś ci przeszkadza. Nie trafisz tam.

Szary : Brak zasięgu.

4. Pierwsza walka : czyli co powinienem wiedzieć

To tak, jeżeli masz premium, albo w bitwie jest dużo polaków umów się z nimi na taki plan :

1. Czołg szybki idzie na skauta i odkrywa cała mape i wrogów.

2.Czołg średni/ciężki/lekki/ Niszczyciel Cz. Jedzie powoli za nim by oslaniac Skauta.

3. Jeżeli skaut odkryje wroga Działo samobiezne Strzela do nich jak do kaczek!

A teraz jeżeli grasz sam :

Gdy masz sredni czołg a niedaleko ciebie jest przeciwnik strzelaj w niego rozpedzając się,wjedz w niego. To zada mu dodatkowe obrażenia.

Zawsze strzelaj w tył i boki czołgu, to są najsłabsze punkty, przód jest najbardziej opancerzony.

Jeżeli czołg jest daleko od ciebie i jest w ruchu, strzelaj przed niego, może sie nadzieje na strzał.

Jeżeli czołg przeciwnika jest nieopodal ciebie, i jest to czołg ciężki, nakieruj na niego myszką i naciśnij Prawy Przycisk Myszy. Właśnie użyłeś Automatycznego Celowania.

Już nie musisz celować, czołg sam celuje w wybrany cel, jeździj do o koła niego tak, żeby jego lufa była po 2 stronie niż ty, wtedy w ciebie nie strzeli i spanikuje. Wystarczy strzelać i jest twój.

Jeżeli grasz działem samobieżnym i masz duży zasięg od razu po zakończeniu odliczania na początku bitwy celuj za pomocą Shift na Bazę przeciwnika. 30% że w kogoś strzelisz/osłabisz/zabijesz.

30% to mało, ale jak trafisz to zawsze większe szanse że zabijesz przeciwnika.

Jeżdżąc czołgiem staraj się nie rozwalać budynków, drzew itp. Działo samobieżne wykryje to i zacznie w ciebie srzelać, a to źle.

5. klany, plutony i inne teamy.

W grze World Of Tanks tak jak w każdej grze MMO są Drużyny.

Najmniejszą drużyną (2 osobową, z zakupionym premium 3 os.) jest Pluton.

Stworzenie plutonu jest darmowe! jak tego dokonać?

Pod przyciskiem Bitwa! jest napis Bitwa losowa, klikamy na niego.

Następnie stwórz pluton.

Teraz zapraszasz znajomych i innych graczy do plutonu, i gracie razem!

Kolejną drużyną jest Klan.

Klan twożymy na stronie :

http://worldoftanks.eu/community/clans/new/

Za stworzenie klanu Płacimy 2.500 złota.

Kolejnym Teamem jest Kompania.

By dojść/Stworzyć kompanie robimy to samo co z Plutonem, ale zamiast stwórz pluton, wybieramy Kopanie.

6.Za co zdobywamy Kredyty i Pkt doświadczenia.

a) Nie wiem czy to prawda, ale za podświetlenie przeciwnika za pomocą przycisku T.

B) za to, że ty przez swój radar wykryłeś wroga.

c) za zabicie Wroga

d)za Przejmowanie pkt bazy.

e) za uszkodzenie przeciwnika

f) za przebycie jak najwięcej KM jeżdżąc po mapie.

g) za Przetrwanie wojny

h) za wygranie wojny

i) za udeżenia krytyczne

j) za zdobycie odznaki

7.Inne przydatne rzeczy.

W grze przydatny jest sklep. Można kupić wiele przydatnych rzeczy takich jak :

gaśnica - Gdy pali ci sie czołg możesz ugasic pożar

Apteczke - Gdy zranili ci kogos z załogi, możesz go uleczyc.

ITP ITD.

Można zmieniać jak i trenować załoge w każdym czołgu.

W garażu po prawiej stronie możesz zobaczyć status swojego czołgu.

8.Slang WoT.

Skaut - czołg Lekki jak najszybszy jezdzi po całej mapie i wykrywa czołgi

Arty (artyleria) - inaczej działo samobieżne.

TD (z języka ang. Tank Destroy) - skrót angielski od Niszczyciel czołgów.

Tier - W całym poradniku pisalem czołg klasy 5 itp. Fachowcy napisali by z lini 3 TIER 5

czyli Tier to klasa/poziom czołgu.

Camp/camper - Gracz który chowa sie po krzakach itp.

Cap - Capture the flag - próba wygrania bitwy przez przyjęcie bazy przeciwnika

Frag - Zabity przeciwnik

Tank - Czołg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Koniec. Troche się nad tym nasiedziałem, więc nie pogardze +'em :D

Jeżeli macie jakie uwagi, co moge dopisać to mówcie. Postaram sie .

Myślę że przyda się nowicjuszom

Albo może dodać jakis podpunkt? może rozdział o czymś? np że Mogą być do tej gry mody, i one są legalne. Jestem otwarty na propozycje

cooltext834759391.png

Opublikowano

Jedynie co wziołem z internetu to ten tekst :

World of Tanks to nowa gra mmo skupiająca się na potyczkach i dużych bitwach wojsk pancernych. Gracze tworzący drużyny walczą ze sobą przy pomocy 150 różnych czołgów i innych pojazdów. Setki graczy z całego świata mogą rzucić się w wir największych bitw II Wojny Światowej z użyciem wojsk pancernych. Wszystkie dostępne w grze World of Tanks czołgi wzorowane są na rzeczywistym uzbrojeniu największych armii świata.

a źródło? już podaje

http://world-of-tanks.pl/world-of-tanks-gra.php

cooltext834759391.png

Opublikowano

Jeżeli uważasz LT francji za łatwe, to weź lepiej nie graj w tą grę. Do tego kup se słownik.Poza tym taran Medem przydaje się tylko w przypadku E-50 które tym taranem zada coś przeciwnikowi a nie sobie. Angole: mają tak naprawdę dwa bardzo mobilne czołgi: Cromwell i Comet. Reszta z tego drzewka jest wolna jak na Medy... Poza tym NIE MA NAJLEPSZEJ NACJI ANI NAJLEPSZYCH CZOŁGÓW! Każda pasuje komu innemu. Ten poradnik napisałeś tak jakbyś miał ze 2k bitew. Strzelanie na pałę artą- bezsens, zanim załadujesz zdążą się rozjechać. By stworzyć kompanie potrzebujesz konta premium. Wiele niedomówień, nieścisłości, błędów i poprosty głupoty...

Opublikowano

grasz w tą gre długo więc wiesz co i jak. poradnik jest dla początkujących więc oni mogą z tego cos wywnioskować, dla ciebie to głupota, innym to może pomóc.

Jestem tego samego zdania co marvelus, Byś ułożył ten tut a nie taki poczochrany na wszyskie strony planety

poczochrane? to znaczy? wszystko jest po kolei ułożone... zastanów się co piszesz

cooltext834759391.png

Opublikowano

Właśnie widze że jest poukładane -.- .... sam sie zastanów i popatrz parenaście razy na ten tut i wciel się w osobę to czytającą, daj spoilery to będzie poukładane

teraz lepiej?

cooltext834759391.png

Opublikowano

Cześć, fajny tut i wiele się z niego dowiedziałem. Zauważyłem błędy w tekście. w opisie nacji przy ZSRR:

-nie wierza, tylko wieża

-nie wiele graczy, tylko wielu graczy

3. Czołgi i ich atuty:

-nie szczegulnie, tylko szczególnie

-więdz (haha) więc

pozdrawiam :)

Opublikowano

Według mnie ten pseudo "poradnik" jest do niczego ...

niektóre z moich zarzutów:

1.

Francja - Moim zdaniem nie mają zbyt wielu dobrych cech. Mają szybkie czołgi Lekkie, bardzo mobilne, łatwe do opanowania. Jest to najmocniejsza cecha tej Nacji. Więc jeżeli chcecie iść w Czołgi Francuskie, Polecam ich czołgi lekkie

zaletą francji jest magazynek i mobilność i naprawdę nie są łatwe w opanowaniu ...

2.

"Niszczyciele Czołgów". Są one dobre dopiero od Hetzera, potem jest już tylko lepiej.

Niemieckie TD'ki są dobre już od drugiego tieru czyli PzJg 1

3.

Po naciśnięciu klawisza Shift mają zmieniony celownik, i potrafią ze swojej bazy strzelic w baze przeciwnika, a jest to bardzo przydatne.

wszystkie artylerie tak mają ...

4.

USA - Jeżeli miał byś ochote wybrać tą nacje, zwróć uwagę na niszczycieli czołgów. Nazwał bym je "Średni Czołg Niszczyciel" gdyż są szybkie, mobilne, bardzo łatwe w opanowaniu. Ich minusem jest nie za dobra celność, w walce w zwarciu są cudem, ale jeżeli miało by dojść do potyczki z czołgiem stojącym daleko przed nami, szukał bym schronienia.

amerykańskie niszczyciele są świetnie opancerzone [linia do t95 i 10t nie pamietam nazwy] oraz mają wierzę [linia t30 i 10t również nie pamiętam] co do celności nie powiedziałbym że jest zła zagraj sobie radzieckimi i porozmawiaj o celności

5.

T1 Heavy jest powolny, mało dobry w ucieczce. Ale o to chodzi że tym czołgiem mało co się ucieka, ma bardzo silny i mocny pancerz, ale za to uderzenia nie są zbyt dobre.

mocny pancerz na T1 HT ?!?! chyba mówisz o nieznanym przeze mnie czołgu... t1 pancerza nie ma a działo zadaje mało DMG na strzał poniewarsz ma epicki ROF- rate of fire- szybkostrzelność

ponad to T1 HT jest dosyć zwinny jak na ht

6.

Niszczyciele Czołgów - Jak sama nazwa mówi, te czołgi stworzone są by niszczyć czołgi. Mają bardzo duży atak (jeszcze zależy od lufy kalibra i ogolnie czołgu). Takimu czołgami stajemy przodem do przeciwnika, gdyż mają bardzo potężny pancerz z przodu czołgu. Ma to w sobie każdy czołg.

jeżeli dobrze zrozumiałem to wg ciebie TD'ki mają dobry pancerz .....

jesteś w ogromnym błędzie ZSRR pancerza nie ma do ob.704 a i tam nie jest za ciekawie niemcy pancerz mają od 9t czyli jadtigera USA od t28-8 tier więc pancerz i TD niskiego tieru nie mają wiele wspólnego

7.

a) Nie wiem czy to prawda, ale za podświetlenie przeciwnika za pomocą przycisku T.

nie nie jest to prawda za to dodatkowego exp'a i kredytów nie dostaniesz

8.

również nie prawda za jeżdżenie wokół mapy nie dostaje sie żadnych premii w postaci kredytów i/lub exp'a

no i to było by na tyle z poważniejszych błędów

co do ortografii mógłbym się przyczepić lecz nie uważam się za jej mistrza

Pozdrawiam IvanXI

Opublikowano

Cytat

również nie prawda za jeżdżenie wokół mapy nie dostaje sie żadnych premii w postaci kredytów i/lub exp'a

no i to było by na tyle z poważniejszych błędów

co do ortografii mógłbym się przyczepić lecz nie uważam się za jej mistrza

Pozdrawiam IvanXI

ZA przebyty dystans dostaje się kredyty i kaskę za wszystkie statystyki po bitwie !!

Opublikowano

Niby brytyjskie HT ma słaby pancerz <facepalm> ?? 4 tier ma najlepszy pancerz w grze, 6 tier ma też bardzo dobry pancerz jak umie się kontowac a kontuję się brytolami bokiem. Poradnik beznadziejny i można wprowadzić ludzi w błąd a zresztą dodano Trening bojowy i po treningu bojowym masz taki filmik i tam opisują poszczególne nacje.

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Autor chyba nie grał w tą gre .

Beznadzieja , mnóstwo błędów i "kali umie , kali potrafic"

A i usiądź nad słownikiem bo to też ważne .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ten poradnik jest w ogóle nie potrzebny, wprowadza on nowych graczy w błąd, i narzuca dziwne stereotypy o czołgach, wg. ciebie m5a1 stuart to lipa, a mi się tym czołgiem grało epicko, i jest on jednym z moich ulubionych czołgów nisko tierowych. Teraz dodatkowo wprowadzili ten tutorial, a tam na końcu są opisy nacji. Ogólnie poradnik trash'owy nie polecam go czytać nowym.

2815676267.png

Opublikowano

Ten poradnik jest w ogóle nie potrzebny, wprowadza on nowych graczy w błąd, i narzuca dziwne stereotypy o czołgach, wg. ciebie m5a1 stuart to lipa, a mi się tym czołgiem grało epicko, i jest on jednym z moich ulubionych czołgów nisko tierowych. Teraz dodatkowo wprowadzili ten tutorial, a tam na końcu są opisy nacji. Ogólnie poradnik trash'owy nie polecam go czytać nowym.

Dokładnie z tego pseudo poradnika się dowiedziałem że autor to klasyczny N00b i nie wie jak grać lekkimi czołgami w szczególności z Francji oraz innych krajów (MT, HT) oraz nie zna ich zalet, tylko jakieś bzdury wypisuję.

Sig.png

Opublikowano

Doczytałem tylko do Francji i przestałem, czemu? Takich herezji szkoda czytać...

Weź kolego trochę wiecej pograj w tą grę, zajdź dalej niż 5/6 tier i potem bierz się za pisanie poradników.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Niektóre z nich są ciężkie do opanowania

Podaj przykłady.

B) Francja - Moim zdaniem nie mają zbyt wielu dobrych cech. Mają więcej dobrych cech między innymi magazynek itp.

c) Niemcy - Moja ulubiona nacja. Wiele atutów, wiele dobrych czołgów.Każdy nacja ma wiele dobrych cech i czołgów.

Po naciśnięciu klawisza Shift mają zmieniony celownik, i potrafią ze swojej bazy strzelic w baze przeciwnika, a jest to bardzo przydatne.Każda arta to ma

d) Wielka Brytania - W tej nacji zwracał bym uwage nie na szybkość, ale na mobilność czołgu.

Ta nacja ma dwie linie w drzewku czołgów lekkich, ta pierwsza linia do końca to czołgi lekkie i średnie. Są bardzo mobilne, niektóre dobre przeciwko Niszczycielom Czołgów. Warto się 1 linią zainteresować.

Zaś druga linia czołgów lekkich po 4 klasie czołgów schodzi na czołgi ciężkie, które nie są zbyt dobre. Są mało mobilne, powolne, mają mało ataku jak i pancerza.chyba obrażeń jak już. powolne to są dlatego że to ciężkie więc nawet niemieckie są wolne

f) ZSSR - Moje ulubione czołgi ciężkie i lekkie, więc zaczne od tego. Trzecia linia drzewka w tej nacji to czołgi średnie i ciężkie, wiele graczy uważa je za najlepsze (w tym ja). nie są najlepsze, nie ma najlepszych czołgów

3.Czołgi i ich atuty.

a) Czołgi Lekkie - Najszybsze czołgi w grze, najczęściej używane jako "skauty" od IV tieru to są zawsze używane jako "skauty"

Są przydatne przeciwko Działom Samobieżnym, bo szybko jeżdżąc trudno je wcelować. Działo samobieżnie nie posiada wieży więdz obkręca się całym czołgiem. Wykorzystaj to, strzelaj po gąsienicach by nie mógł sie ruszać i atakuj od tyłu, 1000% że cie nie strzeli.A jak w bazie jest med to cie zniszczy.

B) Czołgi Średnie - Czołgi często szybkie, mobilne, mają dobry atak. W porównaniu do czołgów lekkich mają duży pancerz.Mają mniejszy pancerz od ciężkich, więc bym powiedział że średni

c) Czołgi Ciężkie - Czołgi mające najlepszy pancerz. Przeważnie są wolne, ciężkie. każdy jest wolny

Zadają duże obrażenia. Takimi czołgami nie warto jeździć po odkrytym, pustym obszarze, bo działo samobieżnie bardzo, ale to bardzo łatwo cie namierzy i wystrzela. Jak jest się w ruchu to ciężko trafić czołg.

Mają nawet dobrą celność.

d) Niszczyciele Czołgów - Jak sama nazwa mówi, te czołgi stworzone są by niszczyć czołgi. Mają bardzo duży atak obrażeń...

Takimu czołgami stajemy przodem do przeciwnika, gdyż mają bardzo potężny pancerz z przodu czołgu. Ma to w sobie każdy czołg.

e) Działa samobieżne - Od początku mają duży atak. Obrażenia...

Bardzo wolno przeładowują. Na samym początku bitwy jeżeli masz zasięg strzelamy do bazy wroga za pomocą Shift. 30% szans że kogoś trafimy, osłabimy a to zawsze pomaga w wygraniu bitwy chyba 10% lub liczyć na szczęście, rzadko się to zdarza

To chyba na tyle, więcej oceniać nie ma sensu.

Opublikowano

Powiem tak najlepiej usunie ten temat bo wprowadzasz ludzi w błąd (lub popraw błędy).

Z temu robi się Spam tylko i wyłącznie sam nie czytałem tuta bo czytałem posty innych ..

Opublikowano

Francja - Moim zdaniem nie mają zbyt wielu dobrych cech. Mają szybkie czołgi Lekkie, bardzo mobilne, łatwe do opanowania. Jest to najmocniejsza cecha tej Nacji. Więc jeżeli chcecie iść w Czołgi Francuskie, Polecam ich czołgi lekkie

Hhahaa, człowieku ze śmiechu padłem Francja jest dobra na wojny klanów np Bat..

Zaletą jest Magazynek i mobilność co do pancerzu mam inne zdanie.

Opublikowano

Francja -
Moim zdaniem nie mają zbyt wielu dobrych cech. Mają szybkie czołgi
Lekkie, bardzo mobilne, łatwe do opanowania. Jest to najmocniejsza cecha
tej Nacji. Więc jeżeli chcecie iść w Czołgi Francuskie, Polecam ich
czołgi lekkie

To tak samo mnie rozwaliło... człowieku jeżeli chcesz robić takiego tuta to pograj przynajmniej rok i dowiedz się coś o tej grze a nie robisz coś z czego nie umiesz -.-... jeżeli twoim zdaniem nie mają dobrych cech to dlaczego dużo ludzi się szczyci tymi czołgami ? (HT,MT)

Opublikowano

Co do francuzów. Zalety: magazynek, dobra szybkość, niezłe przyśpieszenie, nawet niezła zwrotność (ale do USA tego nie ma co porównywać). Są najtrudniejszą nacją w opanowaniu. Poza tym HT są też dobre. A, i zqgraj se Lorrainem 40t, bo wszyscy go przeklinają, to nie wiem czy takie łatwe czołgi. A BatChaty są kierowane przez debili. No ale jak tacy ludzie TuTy piszą to nic dziwnego...

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Od Zera Do Bohatera - czyli poradnik dla nowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...