Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co, gdzie i czym?

pb14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kilka pytań :

1. Gdzie puszczać bota aby najwięcej URI leciało na PL3 oraz PL1 (Wiele osób wykręca nawet 4K na godz. a u mnie leci zaledwie 1800)

2. Czym latać (Wytrzymały, szybki, mocny chyba Leonek)

3. Jakie konfiguracje dokładnie dać

4. Przy ilu procentach bot ma lecieć do portu się naprawiać

Jeżeli można to podeślijcie mi wasze taski jakich używacie do PBDO Bota i napiszcie ile na nich zarabiacie :D

Edit:

Ohhh sorki nie zauważyłem zły dział proszę o przeniesienie jeżeli można :D

Opublikowano

1. najlepiej będzie na x3, x4
2. leonov 1 konfa full speed 2 osłonki w dronach 2. full speed i full osłonek do dronów. Dobrze by było gdybyś miał szewron
4. zostaw 50 %
Pozdro ;)

killalllogo.jpg

Opublikowano

Witam,

Mam kilka pytań :

1. Gdzie puszczać bota aby najwięcej URI leciało na PL3 oraz PL1 (Wiele osób wykręca nawet 4K na godz. a u mnie leci zaledwie 1800)

2. Czym latać (Wytrzymały, szybki, mocny chyba Leonek)

3. Jakie konfiguracje dokładnie dać

4. Przy ilu procentach bot ma lecieć do portu się naprawiać

Jeżeli można to podeślijcie mi wasze taski jakich używacie do PBDO Bota i napiszcie ile na nich zarabiacie :D

Edit:

Ohhh sorki nie zauważyłem zły dział proszę o przeniesienie jeżeli można :D

1. Najlepiej uri idzie na x-4, x-3

2. Ja latam od zawsze golcem, lepiej urka idzie i paradoksalnie rzadziej padam.

3. Dres na hita, 1 konfa: 4 osłonki w dronach reszte lasery, napędowa 2 konfa: ucieczkowa- full speed, full oslon w dronach

4. Optymalnie to jest 90% myslę.

Tu masz taska na alienki na 2-4 z formacją bariera. Jeśli jesteś na innej firmie to poprostu edytuj tego taska w notepadzie w tym miejscu:

TaskMap = "2-4";

a ponadto lata na formacji dronów bariera żeby walić 5% więcej i 5% więcej PD lecialo, to jak nie będziesz miał tej formacji to sobie zmień tak samo jak mapę w tym miejscu

DroneFormation = Enums.DroneFormation.Barrage;

Nie użwywa peta, ucieka przy 90% HP. Na skandynawii 4500-5000 uri/h na globalu 7 3800/4000.

using System.Threading;

using System.Collections.Generic;
using PBDOBot.Helper;
using PBDOBot.Api;
using PBDOBot.Api.Task;
namespace Tasks
{
public class Task : BBaseTask
{
/* ****************************************************
Created with Taskcreator by Dr. Moc
**************************************************** */
public override void OnReset()
{
TaskScript = new TaskScript(
delegate()
{
if (BMain.Me.SelectedShip != null && BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.Lordakia | BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.Saimon | BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.Mordon | BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.BossLordakia | BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.BossMordon | BMain.Me.SelectedShip.Name == BMain.Npc.BossSaimon)
{
if (BMain.Me.SelectedShip.Shield > 0) {LaserAmmoType = Enums.LaserAmmoType.LCB_10;} else {LaserAmmoType = Enums.LaserAmmoType.LCB_10;}
MinDurability = 90;
StandardConfiguration = 1;
UsePet = false;
}
else
{
MinDurability = 90;
DroneFormation = Enums.DroneFormation.Barrage;
UsePet = false;
}
return -1;
},
delegate()
{
return true;
},
1000);
Enums.ResourceType[] protectedCollection = new Enums.ResourceType[] {
};
this.ProtectResourcesList.AddRange(protectedCollection);
Dictionary<string, Enums.ResourceType> boostCollection = new Dictionary<string, Enums.ResourceType>();
//boostCollection.Add("Speed", Enums.ResourceType.ore_);
//boostCollection.Add("Shield", Enums.ResourceType.ore_);
//boostCollection.Add("Lasers", Enums.ResourceType.ore_);
//boostCollection.Add("Rockets", Enums.ResourceType.ore_);
this.BoostDictionary = boostCollection;
}
public override void ChooseLogic()
{
if (!ActionList.Contains("PBDO-Bot Task"))
{
BMain.WriteLog("Task created with Taskcreator by Dr. Moc");
Reset();
TaskMap = "2-4";
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.Lordakia);
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.Saimon);
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.Mordon);
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.BossLordakia);
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.BossMordon);
HuntNpcsList.Add(BMain.Npc.BossSaimon);
AttackNpcs = true;
BMain.WriteLog("We will attack NPCs");
AttackTaggedNpcs = false;
AttackBossNpcs = true;
BMain.WriteLog("We will attack boss NPCs");
Repair = true;
MinDurability = 90;
BMain.WriteLog("We will repair if hitpoint are lower then 90%");
DroneFormation = Enums.DroneFormation.Diamond;
BMain.WriteLog("We will use drone formation Diamond");
CollectBonusBoxes = false;
BMain.WriteLog("We will collect bonusboxes");
SafeBotting = false;
LaserAmmoType = Enums.LaserAmmoType.LCB_10;
RocketAmmoType = Enums.RocketAmmoType.PLT_2026;
RocketLauncherAmmoType = Enums.RocketLauncherAmmoType.ECO10;
ActionList.Add("PBDO-Bot Task");
}
}
}
}

silvertcsax.gif

Opublikowano

Dzięki,

ale dalej zyski się nie powiększyły i leonkiem oraz golcem można powiedzieć mam tak samo cały czas

Czekam na dalsze wypowiedzi :D

Serwer PL3 oraz PL1 jak coś :D

Opublikowano

pl3 jeśli jesteś na VRU to powinieneś na x-3 szevron leonek, albo x-8 tez na szevronie[ jeśli posiadasz PBDO, padniesz max 2 razy w ciągu dnia] jeśli zaś nie to na sercu

Opublikowano

podkrecaj wszystko co sie da surowcami uzywaj rakiet plt2020 jesli jeszcze tego nie robisz no i co jakis czas doda sobie zbieranie bonusboxow na pare godzin puki limit ci sie nie wlaczy;) no i oczywiscie kupuj lf3 i b02 bo chba nie masz za dobrego wyposarzenia bo tak jak ty piszesz to ja zbieram leonkiem z samymi mp1;d chociaz w przypadku leonka glowna sila razenia jest wlasnie w rakietach;d dlatego szewron albo strzala jak cie nie stac no i podkrecaj rakiet sepromem i bedziesz walic ok 8 k z rakietki;d plus ok 2 tys z laserow i masz 10 ts na hita;d

Nowa gra zarabiaj realne pieniądze handlując wirtualnym złotem zyski już w pierwszych dniach zabawy.

Więcej info na priv.

Opublikowano

podkrecaj wszystko co sie da surowcami uzywaj rakiet plt2020 jesli jeszcze tego nie robisz no i co jakis czas doda sobie zbieranie bonusboxow na pare godzin puki limit ci sie nie wlaczy;) no i oczywiscie kupuj lf3 i b02 bo chba nie masz za dobrego wyposarzenia bo tak jak ty piszesz to ja zbieram leonkiem z samymi mp1;d chociaz w przypadku leonka glowna sila razenia jest wlasnie w rakietach;d dlatego szewron albo strzala jak cie nie stac no i podkrecaj rakiet sepromem i bedziesz walic ok 8 k z rakietki;d plus ok 2 tys z laserow i masz 10 ts na hita;d

Mam :

Leonek Full LF3, BO2 i Napędy

Golec Full LF3 MAX Napędy i BO2

Aegis to samo co UP

7 Irków i 1 Flax, 3LF4

Szewron, Ćma, Te za kredki,

Zyski na wielu mapach bardzo zbliżone do siebie 1600-1900 /h

pl3 jeśli jesteś na VRU to powinieneś na x-3 szevron leonek, albo x-8 tez na szevronie[ jeśli posiadasz PBDO, padniesz max 2 razy w ciągu dnia] jeśli zaś nie to na sercu

Jestem w EIC i nawet na Golcu padam z 6 razy na dzień :/ Opłaca się zmieniac firmę ??? Jak bardzo spadnie mi ranga ?

I ile mniej wiecej na tym zarabiasz /h ?

Opublikowano

moje konto jest świeże, jeśli jesteś na EIC nie zmieniaj firmy..

mam 4 irki leon szewron wyciągałem 3k uri.. postawiłem na wytrwałość[ full osłon w dronach tylko na statku lasery na 2 konfach8BO2 i 10lf-3] z rakietek pizgałem po 6k na prometidzie. Jeśli posiadasz lepsze konto i masz 18pp [all w osłony] zrób konfy standardowe 3 osłonki / na drugiej full. Teraz przeniosłem się na mmo i palke młucę wychodzi mi zeta na dzień BEZ PETA, fakt często padałem, teraz ubija mnie tylko antek.. mam około 2k palladium/dzień

Polecam zrób jak ja:) ammo mam już 600k i tylko 1 zeta[ CDD dochodzą po 50 więc pp składam za free]

Opublikowano

No właśnie jak to jest z tą palka też spytam według mnie na 5-3 na PL3 Rządzi MMO i jak ktoś zbiera to niech powie jak sie ustawić na nia najlepiej aby szybko zbierać oraz też napiszcie jak szybko zbierac urkę na PL3

Opublikowano

ja skorzystałem z jednej z najlepszych dla mnie opcji ba PBDO, mianowicie ucieka jeśli widzi wroga.. śmiało bociłem przez równy tydzień na x-3 następnie kupiłem karetkę i poszedłem na mmo zrobię full havoca podciągnę konto do fe i wracam dobocę apisa zeusa i lf4 na eicach[powinno mi to zająć do półtora miecha przy dobrych wiatrach

tak rządzi mmo:)

boć na x-4

Opublikowano

Mi to nie daje nic że ucieka przed wrogiem bo mam ta opcje zaznaczone i i tak padam bardzo często

Do bocenia na X4 będzie lepszy Golec Leonek czy Aegis(Wywala mi jakies błędy przy linijkach gdzie jest używanie mocy-pomożecie przy tym) ?

btw. 50k rakiet ulepszone sepromem i szewron <3<3<3<3

Ulepszać promerium napędy jak lata bot ?

Opublikowano

Podstawa to złotko w napędy i seprom w osłony - bez tego nigdy się nie lata. Najlepsza statek na 1 galę to oczywiście leonek

Ad. 1 Bo ma bonus na dmg z tego co jest na statku czyli lasery i rakiety

Ad. 2 Dobrze mieść ulepszone sepromem ( i piszesz że masz) rakiety bo bonus się kumuluje

Ad. 3 Leonek rzadziej pada bo bić go po prostu się nie opłaca a więc i efekty z bocenia będą lepsze ( osobiście biję je jak mi ktoś podpadł albo nie mam co z ammo zrobić i nic innego ciekawego do bicia nie ma.

Ad. 4 Nie wiem po co formacja szewron (no ma +50% do rakiet ale -20% HP) bo ja osobiście latam na sercu i mam HP tyle co golec bez PP a jak ktoś widzi szewrona to w niego zaraz bije bo łatwy do ubicia i to co niby zarobisz na rakietkach zaraz stracisz na tym że padasz

Ad. 5 Konfigi najlepiej sprawdź u innych graczy na czym latają przy pomocy programu Profile_Viewer ( ja lubię na 1 full napęd, lasery i 4-6 osłon a na 2 full napęd i same osłony i padam niezmiernie rzadko )

Ad. 6 Co do zarobków to pewnie wszędzie spadają i nie jest to wina statku czy bota tylko ostatnio prawie nikt nie zbiera urki tylko bije alieny - dochodzi do parodii że do jednego mordonka leci 10 statków bo nie ma co bić ) Kiedyś na mapie było kilku bocących i zarobki były faktycznie 4-5 tys urki na godzinę a teraz jest odwrotnie tylko kilku może lata normalnie a reszta to same boty i bywa że zarobi się w godzinę tylko 2 tys. z groszami ( tak jest na PL3 )

Opublikowano

Na serce bym musiał troche zarobić i bot nie lata u mnie długo bo mam problem z IP neta (jakas blokada na PL3, pisałem o tym wcześniej) i z laptopa musze bota puszczac ...

A Ćma może być ? Wtedy osłonki mi nie będą potrzebne.

Opublikowano

No właśnie jak to jest z tą palka też spytam według mnie na 5-3 na PL3 Rządzi MMO i jak ktoś zbiera to niech powie jak sie ustawić na nia najlepiej aby szybko zbierać oraz też napiszcie jak szybko zbierac urkę na PL3

Jeśli nie jesteś na PL3 z mmo to nic nie zarobisz na palce. Nie napisałeś czy masz PEtTa, na jakim poziomie i ewentualnie jakie jest jego wyposażenie. Palkę fajnie się zbiera jak ma się kilka hal i jakiś statek zostaje na 5-3 by szybko tam wskoczyć a jeszcze inny do zbierania, kolejny na 5-2 by sprzedawać itd. Oczywiście można latać jednym statkiem ale to ogromna strata czasu a tym samym palki. Jeśli przeliczymy na urkę zdobytą w ten sposób darmową energię zarobki wychodzą rewelacyjnie, bez peta to jakieś 1200 palki na godzinę czyli energię o wartości 8000 urki na godzinę. Jeśli masz PBDO to są gotowe taski na palkę.

Opublikowano

@up

PET 6 lvl ( kamyk lvl 2, zbieracz i naprawa lvl 1)

Full paliwa 80k hp, 4 LF3, 6 BO2

2 hale

1. Aegis i nim na palke

2. Golec który może stać na bazie

Pytanka:

1.Ile razy w ciagu dnia sie pada ??

2.Jak przejdę z EIC na MMO to jak mocno ranga opadnie ?

@ up z ćmą będziesz padał jak szmata.

Ok dzięki za info -_-

Czyli szewron lub serce na bocenie a na palke jaki używac ?

Opublikowano

@up

PET 6 lvl ( kamyk lvl 2, zbieracz i naprawa lvl 1)

Full paliwa 80k hp, 4 LF3, 6 BO2

2 hale

1. Aegis i nim na palke

2. Golec który może stać na bazie

Pytanka:

1.Ile razy w ciagu dnia sie pada ??

2.Jak przejdę z EIC na MMO to jak mocno ranga opadnie ?

Ok dzięki za info -_-

Czyli szewron lub serce na bocenie a na palke jaki używac ?

1. Zależy jakie masz konto, czy jesteś w jakimś klanie. "Bezklanowców" sciągają od razu.

2. Zależy ile masz poważania. Jak dużo to mocno opadnie. Ogólnie tracisz połowe poważania.

3. Szewron niby na lenova, chodź ja nie jestem zwolennikiem lenova bo jak ja mam super FE to mi gorzej klepie alieny niż na golcu(musisz sam sprawdzić na czym ci lepiej uri wchodzi i na czym rzadziej padasz) I tak jak już wspominałem paradoksalnie więcej razy padam na lenovie. Myślę że kup romba - dobre na palkę i na alieny, ewentualnie serce.

silvertcsax.gif

Opublikowano

1. Zależy jakie masz konto, czy jesteś w jakimś klanie. "Bezklanowców" sciągają od razu.

2. Zależy ile masz poważania. Jak dużo to mocno opadnie. Ogólnie tracisz połowe poważania.

3. Szewron niby na lenova, chodź ja nie jestem zwolennikiem lenova bo jak ja mam super FE to mi gorzej klepie alieny niż na golcu(musisz sam sprawdzić na czym ci lepiej uri wchodzi i na czym rzadziej padasz) I tak jak już wspominałem paradoksalnie więcej razy padam na lenovie. Myślę że kup romba - dobre na palkę i na alieny, ewentualnie serce.

1. Mam dość doby klan (Jeden z najlepszych od EIC)

2. Mam majora ~300K poważki

3. To zbierać na Romb czy serce ?

Opublikowano

Najlepiej jakbyś miał to i to. Bo to są podstawowe formacje. Serce nada się i na alienki i na statki i na palladium. I jeżeli masz pbdobota to nie będzie ci tak jak w kbocie czy ibocie uciekał często do portu, bo pbdobot lepiej kręci alieny i nie schodzi mu tak osłona. Po krótkim zastanowieniu zmieniam zdanie i na twoim miejscu wziął bym serce - najbardziej uniwersalna formacja.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Oooo jeśli to na PL3 to witam na MMO. Inne firmy wpadają na palkę by bić głównie tych co stoją jak wryci i zbierają PET'em i klan nie jest Ci w zbieraniu do niczego potrzebny a wręcz przeszkadza bo klan zawsze może mieć wojenkę a bezklanowca bić nie ma sensu. Często widuję zbierające bigboye a więc zbierać może każdy. Wyposażenia peta do zbierania właściwie nie masz bo jeśli masz zbieracza 1 to lepiej wcale go nie używać - szkoda paliwa bo pewnie więcej na nie stracisz niż uzbierasz nim palki. Lepiej poprawić taska by zbierał bez peta i hejaaa :)

Opublikowano

bez peta zbiera mi tylko 850/h -_- Jak u was /h wchodzi ?

Uzbieram na zbieracza 2 bo na 3 mam za niski lvl to powinno coś dać

A macie może jakieś ulepszone taski od tych podstawowych co są w PBDO ? ( Chodzi mi o to że wydajniej się zbiera palke)

Opublikowano

Dlaczego piszesz że "bezklanowców" ścigają od razu ? Bicie bezklanowca nie ma sensu bo jak padnie masz poważanie i rangę na minusie a jeśli jesteś uparty i bijesz go ciągle to strata na poważaniu tak roście że za moment masz banitę... i jaki jest tego sens ? Osobiście nikt mnie nie zaczepia albo bardzo rzadko a jeśli komuś przyjdzie to do głowy to spokojnie daję się ubić choćby po to by mieć delikwenta w dzienniku a następnie w odpowiednim czasie zakładam klan, robię wojenkę i odrabiam straty z ogromną nawiązką :) a następnie zwijam klan i mogą mnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...