Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję kupić nowy komputer tak aby działał sprawnie bf3 na wysokich detalach w okolicach 60-70 FPS . Mój budżet to tylko 1500 zł ;/

Najlepiej wolałbym aby był to cały komputer do kupienia a nie tak zwany 'składak'

Mój obecny komp. :

MSI P6NGM

Pentium Dual Core CPU E5200 2,50 Ghz

3GB RAM

AMD Radeon HD 6570

Win7 x32

Szukałem sporo na allegro, wiem że jest tam sporo składaków itd. ale jest tam w miarę tanio .

Np taki : http://allegro.pl/i7-2600-gtx550ti-8gb-ramu-500gb-hdd-i3089137419.html

Pomogłem ?! Daj lajka !

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pewnie na dużych.

No pewnie.. ;D Ja potrzebuje dokładnego info bo na takim sprzęcie co teraz mam to 15-30 FPS jest ;/

http://www.morele.ne...ry/info/H3mH0B/

Co do tego linku to mała może modernizacja, nie lepsza by była karta graf : GTX550TI

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Potrzebuję kupić nowy komputer tak aby działał sprawnie bf3 na wysokich

detalach w okolicach 60-70 FPS . Mój budżet to tylko 1500 zł ;/

Acham... to jest niestety niemożliwe ;).

Co do tego linku to mała może modernizacja, nie lepsza by była karta graf : GTX550TI

Nie, 7770 rozkłada ją po całości.

Bierz ten zestaw, który podał Bozydar.

Opublikowano

ja mam ta 7770 1 Gb ddr 5, 8 Gb ramu
procek 3.0Ghz
win 7 komp za 2k i gram na 40 fps i jest git nawet nagrywać moge i fps sie prawie że nie zmniejsza przeszedłem całe Bf3 i może z 2 razy miałem jakiś lag

Opublikowano

To jak masz 40FPS to nie za dużo ;D Ja na kampani nie mam wcale lagow a na mulit mam ;/

Ten procek od Bozydar tez jest dobry czy raczej taki sobie ? ;d

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Jeżeli jest jakiś lepszy procek tak żeby suma nie przekraczała 1700zł to ja bardzo chętnie ;D Ale potrzebuje komputer tylko do grania ;) Tak więc czekam na dalsze składaki ;p

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

To jak masz 40FPS to nie za dużo ;D Ja na kampani nie mam wcale lagow a na mulit mam ;/

Ten procek od Bozydar tez jest dobry czy raczej taki sobie ? ;d

40 fps W BF3 na ULtra wszystko w kompie za 2 k to na moje dobrze ;)

Opublikowano

Jeżeli jest jakiś lepszy procek tak żeby suma nie przekraczała 1700zł to ja bardzo chętnie ;D Ale potrzebuje komputer tylko do grania ;) Tak więc czekam na dalsze składaki ;p

Za 1700 można do tego zestawu dopchać Gigabyte 7850 z niewielką dopłatą.

Opublikowano

A czy ta karta graficzna którą aktualnie mam : AMD Radeon HD 6570, nadawała by się ? I tylko dokupił bym procesor, mobo i RAM ?

Bo chodzi o to że zostawił bym sobie tylko karte graf (jeżeli by działał na niej dobrze bf3 ), a kupił bym mobo, procek i RAM z tego linku : http://www.morele.ne...ry/info/H3mH0B/ .Tylko, że ja mam dysk ATA i czy to mobo,procek i RAM pasował by do dysku ATA ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

AMD Radeon HD 6570, nadawała by się ? I tylko dokupił bym procesor, mobo i RAM ?

Kiepska jest strasznie - daruj sobie raczej ;).

czy to mobo,procek i RAM pasował by do dysku ATA ?

Nie, nie będzie pasować, z tego co wiem są jakieś adaptery, ale ich działanie pozostawia wiele do życzenia.

Opublikowano

Kiepska jest strasznie - daruj sobie raczej ;).

Nie, nie będzie pasować, z tego co wiem są jakieś adaptery, ale ich działanie pozostawia wiele do życzenia.

Aha rozumiem, czyli najlepiej brać wszystko z listy ? Trochę mi ten procek nie pasuje ;/ Ale jeszcze sie zastanowie, chyba że macie jeszcze jakies inne propozycje .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Aha rozumiem, czyli najlepiej brać wszystko z listy ? Trochę mi ten procek nie pasuje ;/ Ale jeszcze sie zastanowie, chyba że macie jeszcze jakies inne propozycje .

A co Ci w nim nie pasuje ? :P

Lepszego w tej cenie nie dostaniesz i tak.

Nie da się kupić dobrej karty graficznej i proca jednocześnie...

Poza tym ten Pentiumek daje radę, głupotą będzie inwestycja w słabe 4 jaja i kijowe MOBO bez możliwości sensownego O/C ani zakup i3 + 4850.

Opublikowano

Masz najlepszy zestaw w tej cenie, nie chcesz brac to nie bierz, kup sobie gotowca z i3 z allegro, albo pozbieraj troche kasy i wtedy przyjdz, dostaniesz lepszy procek

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie . Czy procek, mobo itd pasują do każdej obudowy ? Bo jeżeli chiałbym sobie zostawić obudowe a reszte sprzedać to wtedy mógłbym ten troszke lepszy procek brać .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie . Czy procek, mobo itd pasują do każdej obudowy ? Bo jeżeli chiałbym sobie zostawić obudowe a reszte sprzedać to wtedy mógłbym ten troszke lepszy procek brać .

MOBO nie pasuje do każdej, podaj model i firmę budy.

Opublikowano

To jest po prostu obudowa nazwy 'Harry' wpiszesz w google to zobaczysz ;) I jeszcze jedno.. ;d Mój zasilacz to 350ATX 350W , czy taki wystarczy do komputera podanego w linku ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

To jest po prostu obudowa nazwy 'Harry' wpiszesz w google to zobaczysz ;) I jeszcze jedno.. ;d Mój zasilacz to 350ATX 350W , czy taki wystarczy do komputera podanego w linku ?

Zależy jaka firma i model. Raczej by starczył, ale warto zainwestować już w coś przyszłościowego na ew. wymianę.

Opublikowano

Zasilacz to ' Feel III 350ATX, 350 W ' . A jak z tą obudową pasuje do mobo ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...