Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę wejść na serwer.

DomT2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pewien problem,ponieważ gdy próbuję wejść na mój serwer. Pokazuje can't reach server chociaż inni grają i jest włączony.Dodam jeszcze ,że inne serwery działają.

Proszę o pomoc.

Mam serwer dedykowany na craftserve.pl

Opublikowano

Ja też mam czasem ten problem, po prostu serwer może być chwilowo (lub cały czas) nieco przeciążony i ma problem z wysłaniem żądania.

Łącz się mimo tego napisu, ewentualni łącz się bezpośrednio.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

dobrze przepisałeś IP? Często najprostsze problemy mogą stać się największymi :O

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@up wyłączyłem zaporę,antyvirusa i nic... Tut nie pomógł.

Przy okazji:to jest dedyk i na maszynie.

Opublikowano

1) AntyWirus ---> najlepiej calego dezaktywować.

:O Nie wierze -.- Najpierw zastanów się, a potem pisz. Wyłączyć antywirusa? Wiesz czym to grozi? Była to najgłupsza odpowiedź jaką KIEDYKOLWIEK przeczytałem. Nigdy nie wyłączaj antywirusa! Chyba, że chcesz sprawdzić czy to pomoże, i wyłączyć go na zaledwie 30 sekund. Nawet po tym krótkim wyłączeniu antywira, zalecane jest szybkie skanowanie komputera w szczególności, gdy masz programy typu: uTorrent, Skype itd. Jedyne co może pomóc, to wyłączenie firewalla, ale żeby antywirusa?!.. Brak słów.

@topic

Ciężko określić błąd... Może wystarczy reinstalować MC? Następnie wyczyścić rejest pierwszym lepszym programem do tego np. CCleaner, lub WinUntilities.

Czy tylko TY masz taki problem z wejściem na tego serwa? Jeżeli nie - wina serwera, pluginów itd, jeżeli tak - czyt. dalej ;)

Pierwszą rzeczą co robisz - skan komputera antywirusem. (Nie szybki, lecz PEŁNY. W moim przypadku skan Kaspersky'm zajmuje zaledwie 18 godzin :P)

Oczywiście, aktualizacja Javy itd, to podstawa o której nie muszę mówić.

Zrób reset:

1. Modemu,

2. Switcha, (jeżli posiadasz)

3. Routera (jeżeli posiadasz)

4. Repeaterów (jeżeli posiadasz)

Zrobić reset tzn. nie odłączyć i podłączyć do zasilania, lecz albo wcisnąc magiczny przycisk z tyłu obudowy RESET, albo wyłączyć z zasilania, poczekać ok. 45-60 sekund, aby cały prąd z kondensatorów zszedł, a następnie ponownie podłączyć do prądu ;)

Jeżeli nadal nie będzie rezultatów:

Ściągnij program typu Winuntilities, i oczyść nim zarówno dysk, jak i REJESTR!

Jak będą jakiekolwiek problemy z tym, lub jeżeli nie będzie rezultatów - PISZ PW, a dostaniesz ode mnie zdalną pomoc, a na dodatek kilka pełnych wersji programów typu: WinOptimalizer 9 itd ;)

--

Pozdrawiam

(: .ćyż usnes am eiN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...