Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która obudowa z tych dwóch

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy nich to już kwestia gustu. Zalman jest polecany bo firma "Zalman" wszedzie wysylal te budy aby je testowali

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ten TT jakiś graciany się wydaje. Z11 jest na szkielecie Z9 więc jak już to dużo tańszego Z9 PLUS weź, ale i tak polecam SPC Gladius/Regnum

Opublikowano

Obydwie są dobre, weź która ci się bardziej podoba, jednak ja bym był za thermalakiem bo ma zaślepki przepuszczające powietrze (chyba :p)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zalman jest bardziej podziurawiony a zaślepki z siatki mają obydwa. W Z11/Z9 masz taki plus że nie ma filtrów = większy CFM = wentylatory nie robią takiego szumu a'la odkurzacz

Jak mówiłem Z11 jest na szkielecie Z9 z lepszym designem, Z9 za to ma miejsce na wentylator z boku które usprawni chłodzenie GPU

Opublikowano

biorę z11 ze względu na to, że w domu mam 2 wentylatorki 80 które na 12 wolt są naprawde niesłyszalne (i to jakaś chińska firma!) a w z11 są 2 głośne więc se wymienie. a w thermaltake jest tylko 1 wentyl, chociaż jest ładniejsza od z11 i pytanie czy z9 ma usb 3.0 na kabel do płyty czy to wejścia z tyłu obudowy?

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Z9 dopiero w którejś tam droższej odmianie ma USB 3.0, ale zawsze masz z tyłu na płycie. 80 mm to ma takie CFM że daj spokój, a ten od Zalmana aż tak głośne nie są. Jak już bierzesz to Z11/Z9 PLUS z 4 wentylatorami w zestawie bodajże, inaczej nie ma sensu brać takiej obudowy

Chcesz dobrą budę to tak naprawdę Regnum L50 się nadaje, SPC robi ciche wentylatory, dokupisz do tego jeszcze Zephyry 120/140mm i będzie perfekt

Opublikowano

Wybieram z9 i proszę, abyście mi podali jakiś link najlepiej z techplanet na jakiś kontroler na zatoke 5.25 z usb 3.0

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

... to miało być śmieszne? chodziło mi o takie gówno co sie wkłada w zatoke podłącza się to do jakiegoś usb z tyłu czy tam sata i jest w tym złącze usb 3.0

25hmxok.png

Opublikowano

Ja bym ci polecił SilentiumPC Regnum L50, choć ten Zalman Z11 PLUS nie jest złym wyborem :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...