Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe mapy - nie widać obrażeń

Mcihalec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pewne pytanie: Co spowodowało to, że na nowych mapach wszystko widać (nowe moby itd.), lecz nie widzę ich stanu HP oraz zadawanych obrażeń przeze mnie (te które dostaje widać). Da się je zabić i wgl., lecz nie widać HP i zadawanych obrażeń. Co trzeba zrobić, żeby to działało?

Z góry dzięki. Pozdrawiam.

newsygnaramka.png
Opublikowano

uitarget.py podmien z innego clienta znajduje sie on w root i bd smigac..

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Na np. jaki mam podmienić ?

/Edit. Zauważyłem, że HP i hity są, ale gdy moby są na normalnej mapie (np. Pustyni). Jeśli są na nowej mapie, to nie widać tam wgl. obrażeń, nawet zadawanych innemu graczowi.

newsygnaramka.png
Opublikowano

Hm, czy udajecie tylko za przeproszeniem głupich ?

Jakie znowu uitarget.py ?
Ehm, są 2-3 max 4 wyjścia co do tego ; d

Wpierw podmieniłbym zapytanie serwerowe od innego moba ;d

Potem zgrałbym z serwa mob_proto do klienta ;d

Jeśli nadalby nie działało to sprawdzilbym rooty, inaczej wpisy do npc.txt czy jest tam gdzie powinno być wpisane (nie na końcu i początku ^^) i czy wgl jest dobrze wpisane, wiem że to od widoczności nie jestem debilem jakby co ;)

Sprawdzić wgl czy może jest za dużo hp?

Nad innym sposobem przemyślę ;)

Teraz prosiłbym Ciebie Dawidzie abyś mi podał te zapytania mob_proto które wgrałeś :P

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

odświeżam. mam identyczny problem na zamku listhmos i milgaard oraz dendera nie widzę zadawanych obrażeń czy to w gracza lub moba , znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu ?

Opublikowano

DelightS, dnia 03 Paź 2013 - 14:32, napisał:

odświeżam. mam identyczny problem na zamku listhmos i milgaard oraz dendera nie widzę zadawanych obrażeń czy to w gracza lub moba , znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu ?

Hm a zobacz na mój wpis nad Tobą i zrób tak jak ja tam opisałem ;) i like proszę, ewentualnie proszę daj mi mob_proto z klienta oraz przez navicata zgraj tabelke mob_proto i też mi daj :) bo pwnie nie zgrałeś świeżego mob_proto z navi do klienta i jeszcze poproszę syserr.txt, syserr.txt daj tutaj w code ;p 

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...