Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja GRO

qba0408

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Jak widać jestem nowy i odrazu podepnę się pod temat. Mianowicie mam podobny próbłem co kolega, przu prubie instalacjii(ściągnięcia) Ghost Recon Online włancza się Internet Explorer po czym ładuję się strona "ubi.com" ale po chwili przelancza się na "ieframe.dll" i Internet Explorer się wyłancza.

Po chwili wyskakuje komunikat taki jak na screenie. Próbowałem już na wyłączonym antywirusie "Avast" ale nic to nie dało, mam też zainstalowany "McAfee AntiVirus Plus" który mam wyłączony od momentu pierwszego włączenia lapka bo za dużo rzeczy mi blokował bez powodu.

Przy pierwszej prubie instalacjii GRO wszystko było dobrze, program instalacyjny zaczą sciągać pliki potrzebne do instalacjii ale na 3% proces się zatrzymał i zawiesił komputer nie wiedzieć dlaczego.

bladinstalacighostrecon.png

Mam Windows 7 Home Premium, Service pack 1, Net Framework 4.0 Client Profile i Internet Explorer 9 więc teoretycznie powinno grać gdyż braciak u siebie na kompie ma tego samego Frameworka i Explorera tylko System ma windows 7 Professional i u niego bez problemu gra zaskoczyła.

Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Najpierw musisz pobrać

-Najnowsza wersje Exploreksa

-Framework 3.5 SP 1

A dalej masz :

Program startowy do poprawnego działania potrzebuje Microsoft .NET Framework 3.5 SP1. Kliknij tutaj, żeby pobrać wersję Microsoft .NET Framework:

Windows Vista i 7:
a) Wejdź w 'Panel sterowania'.
B) Wybierz 'Programy'.
Control%20Paneltcm4649940.JPG
c) Wybierz 'Włącz/wyłącz funkcje Windows'.
Turn%20Windows%20features%20Atcm4649941.
d) Otworzy się nowe okno. Sprawdź, czy zaznaczono Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 i foldery w środku.
Turn%20Windows%20features%20Btcm4649945.
Windows XP:
W Windows XP aktywacja nastąpi automatycznie.
2. DirectX: Jeżeli masz zainstalowany DirectX11, często konieczna będzie instalacja DirectX End-User Runtime. Możesz pobrać ten element, klikając tutaj.
3. Internet Explorer: Nawet jeżeli nie używasz Internet Explorer jako przeglądarki domyślnej, i tak musisz posiadać jego aktualną wersję, aby grać w Ghost Recon Online. Sprawdź, czy masz zainstalowaną przeglądarkę Internet Explorer.
4. Zapora i oprogramowanie antywirusowe: Podczas uruchomienia gry twoja zapora lub program antywirusowy może zablokować program startowy. Wyłącz zaporę i antywirus, zanim uruchomisz grę.
1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Na stronie microsofta pisze że problem dotyczy mn twojego komputera musisz trochę poczekać pewnie niedługo to naprawią ;)

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Na stronie microsofta pisze że problem dotyczy mn twojego komputera musisz trochę poczekać pewnie niedługo to naprawią ;)

Bez urazy ale tyle sam zdążyłem zauważyć :P:P Trudno trzeba bylo innego sprzęta kupić :):P

Opublikowano

Bez urazy ale tyle sam zdążyłem zauważyć :P:P Trudno trzeba bylo innego sprzęta kupić :) :P

Po prostu zła karta graficzna i powiem ci więcej nie ty jedyny i nie tylko w tej grze masz problem ja mam problem z Crysis 3 :P

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Zainstaluj .NET frameworka, i jeżeli z Explorer nie działa sprawdź aktualizacje sterowników karty graficznej (W Wyszukaj wpisz Sterowniki i masz tam "Aktualizuj sterowniki Urządzeń" wybierz tam do kart graficznych i sprawdź czy są aktualizacje, bo zazwyczaj to jest powodem karty)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

a wogole serwer ON? ktoś gra aktualnie?

bo ja zpaczowałem do polowy i dalej nie idzie a na www jest napisane ze server off

(jaki spam?? lol wtf ?? Things ?? )

100/100

Opublikowano

HALO HALO PANOWIE NIE POMAGAJCIE NA SILE CZYTAJCIE CO NAPISAŁEM ;]

OBECNIE NIE ZAINSTALUJE FRAMEWORKA BO NIE DA SIĘ ;]

@INFACTOR Nie powielaj odpowiedzi ;-) zanim odpowiesz czytaj uważnie wszystkie posty

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Tyle że Frameworka mam nie moge Explorera bo nie ma aktualizacjii pod moją hybryde. A wogle poco gra łączy się z Internet Explorerem, pierwszy raz coś takiego widze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,mam coś takiego podobnego,otóż tak ściągnąłem ten Dodatek Service Pack 1 do programu Microsoft .NET Framework 3.5 , próbuję uruchomić i nic,co się dzieję. ? A mam win. 7 . A i też mam pytanie do tej gry na win.7 to jaki jest potrzebny Service Pack . ?

Opublikowano

Witam,mam coś takiego podobnego,otóż tak ściągnąłem ten Dodatek Service Pack 1 do programu Microsoft .NET Framework 3.5 , próbuję uruchomić i nic,co się dzieję. ? A mam win. 7 . A i też mam pytanie do tej gry na win.7 to jaki jest potrzebny Service Pack . ?

Nie pisz w innych tematach tylko napisz nowy temat.

1391961391-U712132.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...