Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DLL][MOD]Modpack na Minecraft 1.4.7 - aqariRPG

Aqari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym przedstawić mojego modpacka typu RPG/Adventure. Jeśli chcesz pomóc w ulepszaniu tej paczki, to pisz propozycje modów jakie mają pojawić się w następnej odsłonie w komentarzach.

Lista modów (możliwe, że pare pominąłem):

1.Optifine - dodaje parę nowych opcji "graficznych", podnosi FPSy.

2.Forge - niezbędny do działania innych modów.

3.NEI - szybki sposób na sprawdzenie receptury przedmiotu.

4.More Health - po wbiciu paru lvli dostajemy na zawsze dodatkowe serduszko życia (do 30 poziomu).

5.TreeCapitator - realistyczne ścinanie drzew.

6.DynamicLights z wszystkimi dodatkami - realistyczne oświetlenie.

7.WorldStateCheckpoint - możliwość zapisu naszego świata, a potem odczytania tego zapisu. Mod typowo RPG.

8.ReiMinimap - dodaje do naszej gry minimapkę.

9.AdvancedHud - świetny mod, pozwalający na edycję pasków życia, głodu, zbroi itd.

10.Arcane Ascension - nowe czarodziejskie przedmioty.

11.AtmosMobs - bardzo dużo nowych mobów.

12.Audiotori - własna ścieżka dźwiękowa w Minecraft.

13.Backpack - po prostu plecaki.

14.BiblioCraft - masa nowych mebli.

15.Damage Indicators - widzimy, ile zadajemy obrażeń.

16.DivineRPG - wielki mod, dodający 8 nowych światów, masę broni, bloków i mobów.

17.Dungeon Mobs - nowe moby.

18.Dungeon Pack - wielka paczka dungeonów generujących się losowo na naszej mapie.

19.Dungeons&Loot - po zniszczeniu spawnera dostajemy głowę moba, do którego ten spawner należał.

20.EasyCrafting - dodaje jeden item (Easy Crafting Table) który pokazuje co możemy zcraftować z rzeczy, które mamy w ekwipunku.

21.ElnchantingPlus - ulepszone enchantowanie.

22.ExtrabiomesXL - mod dodaje nowe biomy, często zbudowane z nowych bloczków.

23.FarmFactory - nowe rzeczy do uprawiania.

24.Legendary Beasts - Losowo generowane dungeony z potężnymi bossami w środku.

25.GoldenEgg - złote kury, złote jajka - po prostu bajka (a tak mi się zrymowało).

26.SwordPedestal - magiczny piedestał na nasz miecz.

27.InventoryTweaks - łatwa segregacja ekwipunku.

28.MAtmos - nowe dźwięki.

29.MoreBows - nowe łuki.

30.MutantCreatures - jak nazwa wskazuje, mod dodaje do gry zmutowane stwory.

31.PetBat - możliwość oswajania nietoperzy.

32.PortalGun - mod kompletnie nie pasujący do paczki, jak komuś przeszkadza to wystarczy usunąć z folderu mods. Dodaje do naszej gry akcesoria z gry Portal.

33.PrimitiveMobs - nowi wieśniacy.

34.Subarakis InventoryRPG - dodaje nowy ekwpiunek, z miejscami na pierścienie i amulety.

35.Ruins - nowe dungeony.

36.SecretRoooms - ukryte skrzynie, dźwignie.

37.SkyrimMod - świetny mod, dodający bronie, zbroje, rudy i potwory z gry T.E.S V: Skyrim (bronie wcale nie wyglądają "Minecraftowo"!)

38.TooManyPlants - parę nowych seedów.

39.TrailMix - mod dodający do gry 2 armaty i cudowny proszek pozwalający szybciej biegać, wyżej skakać, mocniej bić.

40.Balkon's Weapon Mod - noże do rzucania, strzelby, bumerangi - teraz to możliwe.

41.Witches and More... - świetny mod, dodaje nowy wiedźmowy biom, parę nowych dungeonów, i dość dużo nowych przedmiotów.

Download:

Skan:

Od autora:

W paczce znajduje się textura faithful. Z paczki można nagrywać, nie wolno jej kopiować na inne fora.

ROBIĘ NOWEGO MODPACKA NA 1.4.7 - TERAZ BĘDZIE TO PRAWDZIWE RPG (:

JESTEM OTWARTY NA WSZYSTKIE PROPOZYCJE MODÓW.

MODPACK BĘDZIE ZNACZNIE LŻEJSZY OD TEGO (MI Z 20 FPSów SKOCZYŁO

NA 200). :D

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Dodaj skan.

Jak umiesz dodaj tego ModPack'a na MultiPlayer.

Skan dodany. Niestety nie umiem na Multiplayer ale postaram się to ogarnąć.

Fajnie sie prezentuje i uruchamia ale szkoda ze nie idzie nic robic oprocz zbierania i biegania.

Nie zgadzam się z Tobą! Modpack dodaje bardzo dużo nowych złóż, bloków, więc zamiast biegania możesz się osiedlić i kopać (:

A do tego możesz podsunąć jakieś propozycje modyfikacje, które Twoim zdaniem urozmaiciłyby paczkę.

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Po prostu nie moge nic dropic (KOPAC), mod jest naprawde super- nie podwazam tego, ale co mam zrobic aby mi dzalalo. Dolne ikony podobne jak w gamemode lub czesciowo brak.

Funkcjonuje tak jakby lewy przycisk myszy nie dzialal w tym minecrafcie

Mam win7-64 8gb-ram java najnowsza.

Dwa razy download i nic nie moge dropic-reszta dziala.

Battle towers powoduje crasch na multi-zawsze go usuwam (mala dygresja do tego moda)

Szkoda ze nikt inny nic nie pisze.

ROZWIAZANIE

Po prostu zminiles ustawienia coltrols- teraz funkcjonuje.

Opublikowano

Po prostu nie moge nic dropic (KOPAC), mod jest naprawde super- nie podwazam tego, ale co mam zrobic aby mi dzalalo. Dolne ikony podobne jak w gamemode lub czesciowo brak.

Funkcjonuje tak jakby lewy przycisk myszy nie dzialal w tym minecrafcie

Mam win7-64 8gb-ram java najnowsza.

Dwa razy download i nic nie moge dropic-reszta dziala.

Battle towers powoduje crasch na multi-zawsze go usuwam (mala dygresja do tego moda)

Szkoda ze nikt inny nic nie pisze.

ROZWIAZANIE

Po prostu zminiles ustawienia coltrols- teraz funkcjonuje.

Tak! Przepraszam Cię za to bardzo i ostrzegam Wszystkich, którzy pobiorą paczkę - niszczenie i bicie jest przypisane pod Q, jest to spowodowane moimi bugami z myszką. Wystarczy zmienić sobie w Controls na inny przycisk (:

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Przy próbie pobrania wyskakuje takie coś:

The resource you are trying access belongs to an account that has not yet been validated

Opublikowano

Przy próbie pobrania wyskakuje takie coś:

Sprawdź teraz, po prostu nie potwierdziłem rejestracji na MediaFire. Jeśli jeszcze będą jakieś kłopoty, to pisz.

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Dodałem 2 mody: BetterDungeons i Palaria. Chcecie Millenaire lub Tale of Kingdoms? I czy w klimacie RPG nie przeszkadza Wam NEI? Bo mogę wgrać CraftingGuide (:

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Nie dodawaj tylko Millenaire. On prawie zawsze z czymś się crashuje. A co do modpack'a, zaraz przetestuję. ;p

@edit

ModPack zrobił na mnie duże wrażenie, ale za dużo w nim modów i trochę za bardzo zżera u mnie fpsy :D

Ale lajk jest

Opublikowano

Nie dodawaj tylko Millenaire. On prawie zawsze z czymś się crashuje. A co do modpack'a, zaraz przetestuję. ;p

@edit

ModPack zrobił na mnie duże wrażenie, ale za dużo w nim modów i trochę za bardzo zżera u mnie fpsy :D

Ale lajk jest

Millenaire nie dodam. Robię zupełnie nowego modpacka z modami czysto RPG. Będzie zabierać o wiele mniej FPSów, a przy tym będzie o wiele lepszy. Dzięki za lajka (:

Modpack pojawi się prawdopodobnie w niedziele-poniedziałek.

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Problem z uploadem na mediafire podczas kliknięcia w link wyskakuje Permission Denied

Już jest ogarnięte, zapraszam do pobrania (:

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Nie mogę pobrać ;c

Już się uploaduje na nowy hosting (:

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Możesz zapodać na multiupload albo na speedyshare ?
Bo z Twojego hostingu nie mogę pobrać, taki sam błąd jak poprzednicy .

1312900268-U239154.jpg

Opublikowano

Możesz zapodać na multiupload albo na speedyshare ?

Bo z Twojego hostingu nie mogę pobrać, taki sam błąd jak poprzednicy .

Już się uploaduje na Speedyshare. Mam do Was pytanie - czy chcecie 2 paczkę, która zżerałaby mniej FPSów? Bo nie każdy ma dobrego kompa :(

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Jasne, czemu nie :3

OK, to w tygodniu ogarnę i prawdopodobnie będzie to paczka lepsza od tej :D (bardziej w klimacie PRG)

1367307407-U365744.jpg

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale paczka mi nie działa, pojawia się logo, i później brak odpowiedzi.

I nie sądzę że jest to wina sprzętowa, mojego komputera.

@@@@@

Działa, dopiero po 2 minutach zadziałało xD, więc czekam na optymalizacyjną paczkę

1312900268-U239154.jpg

Opublikowano

Bys Mogl dodac Moda InventoryRPG ?

Ten mod jest w tej paczce :)

1367307407-U365744.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...