Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Morele.net] Gwarancja

Fatal1ty™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż 21 stycznia wyslałem do nich procesor i7 który mi się spalił wraz z płytą :(.

Płyte mi odesłali wymienioną po 2 tyg od wyslania.

Natomiast na procesor oczekuje już ponad miesiąc o.O

Status jest Wysłany do serwisu. Pisałem do nich ale napisali, ze jak coś bedą wiedzieć to dadzą znać..

Mogę coś jeszcze zrobić w tej sprawie?

Gdyż ponad miesiąc czekania to trochę za dużo... Pisze, że do 2 tyg oczekiwania :/

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

Morele net próbują oszukiwać i okłamywać klientów. Pisz/dzwoń do nich jeszcze raz lub zgłoś sprawę na policję (nie dotrzymywanie umowy, działanie na niekorzyść klienta)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Jak kolejne telefony nie dadzą skutku to możesz spokojnie to zgłosić, bo masz dowody.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

tylko jest małe "ale" oni ją wysłali do PRODUCENTA, nie naprawiaja go u siebie. Pokaz gdzie masz napisane do 2tygodni. Bo jezeli wyslali do producenta spytaj sie ich czy dadza Ci jakies podtwierdzenie od nich kiedy oni zglosili i kiedy maja niby oddac.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Gdzieś czytałem, że do 14 dni oczekiwania. W przeciwnym razie zostają zwrócone pieniądze lub wymienienie towaru.

Ale nie mogę tego znaleść.

Napiszę w poniedziałek bo przez weekend i tak jest nie czynna firma.

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

Morele net próbują oszukiwać i okłamywać klientów. Pisz/dzwoń do nich jeszcze raz lub zgłoś sprawę na policję (nie dotrzymywanie umowy, działanie na niekorzyść klienta)

Pokaż mi geniuszu, w którym miejscu masz napisane, że towar ma wrócić z gwarancji po 14 dniach.

Cholera ludzie Wy się serio nauczcie czytać. Zobaczycie pierwszą lepszą datę-14 dni i od razu dociera do mózgu a potem płacz. 14 dni ROBOCZYCH (jeśli w warunkach gwarancji nie jest zawarte inaczej, bo niektóre firmy mają 21 dni wpisane lub jeszcze więcej, Intel ma chyba 21 właśnie) to okres przez jaki PRODUCENT produktu ma czas na wykonanie naprawy pod warunkiem, że dany SERWIS PRODUCENTA znajduje się na terytorium kraju, w którym usterka została zgłoszona. Jeśli produkt wymaga wysłania za granicę w celu naprawy to ten czas jest przedłużony do minimum 28 DNI ROBOCZYCH (w przypadku zapisu o 14 dniach realizacji w warunkach gwarancji producenta). Zapewne tak jest w Twoim przypadku, gdyż Intel nie posiada punktu serwisowego w naszym kraju i naprawa musi zostać wykonana za granicą. Do tego jeśli sklep jest pośrednikiem to dochodzi do tego jeszcze czas przewożenia w jedną i drugą stronę przez kuriera czyli czas zanim procesor wróci do Ciebie może się przedłużyć do ponad 30 dni ROBOCZYCH. Z tego co policzyłem na szybko nie minęło jeszcze 28 dni roboczych, także obecnie nie masz żadnych podstaw prawnych, aby latać z tym na Policję czy do innych urzędów. Pozostaje czekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...