Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zacząć grę wojem Body na PL

MojePoleOjBoze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym tutku napisze jak zacząć grę wojem body na Pl'u

Od razu dodam, że nie napiszę tu jak bonować EQ, ponieważ tylko 1/4 graczy kupuje miesięcznie ze 300 SM(Smoczych Monet), by tylko wybonować jak najlepiej swoje itemki. tongue.png

Zaczniemy od rozstawienia swoich statystyk. wink.png

2:1

Witalność:Siła

Czemu tak? Otóż body posiada Aurę Miecza i Berserk, a właśnie te skille dodają mu wartość ataku

Teraz zabierzemy się za skille. tongue.png

-Aura Miecza

-Berserk

-Wir Miecza

-Szarża

-Trzystronne Cięcie

Teraz dowiemy się nieco więcej o naszych umiejętnościach.

-Aura Miecza zwiększa nam wartość ataku, dzięki czemu szybciej zabijemy naszego przeciwnika. Ważne jest, aby skill wszedł na 17, jeżeli do tego nie nastąpi idziemy do staruszki zresetować umiejętności i wtedy na 22 poziomie kosztuje to 54,000 Yang(54k)

-Berserk, to taki skill, który ma swoje wady i zalety, a zacznijmy od ten gorszej strony.Berek(potoczna nazwa umiejętności) zwiększa otrzymywane obrażenia lecz to nie zmienia faktu, że Berserk jest jedna z najlepszych umiejętności dla wojownika wliczając też mentala, a jego dobrymi cechami jest to, że zwiększa na szybkość ataku, a obrażenia, które otrzymujemy są niewiele większe niż bez włączonej umiejętności.

-Wir Miecza pozwala nam położyć na łopatki przeciwników, którzy są przy nas, dlatego najlepiej używać tego skilla, gdy jest przy nas jak najwięcej potworów.

-Szarża, ten skill pozwala nam omdlić przeciwnika na, którym użyliśmy umiejętności, a zarazem wszystkie potwory obok niego też dostają obrażenia.

-Trzystronne Cięcie skill, który kierowany jest w kilka celów.

Teraz rzecz, która jest niepokojąca dla bodego, a mianowicie EQ, które musimy posiadać jak najlepiej +9, a w tych czasach za jedną tygrysią zbroję(18 lvl) musimy wydać aż 20,000,000 Yang(20kk). Lecz ja mam na to sposób, ponieważ też gram wojem body to ja posiadam obecnie 27 poziom lecz o EQ ja się już martwić nie muszę, ponieważ grać zacząłem 27.10.2011 roku i właśnie od tego dnia zaczęły dropić upiorne dynie, lecz nie o to chodzi, lecz o to, że mi się poszczęściło i znalazłem Czarodziejską Różdżkę i zamieniłem dynie w upiorną skrzynię i wyleciała mi z niej biała perła. Pieniądze wydałem na FMS'a, KOSĘ i ŻELKA, dlatego teraz chodzę na małpy, by podropić trochę medali konnych za, które możemy dostać nawet 1,500,000 Yang(1,5kk) i wtedy gdy sprzedamy cały drop załóżmy, że mamy ich jedną stronę(45 medali konnych) wystawiając je za 1,000,000 Yang(1kk) możemy uzbierać aż 45,000,000 Yang(45kk)

Gdzie expić? Oto jest pytanie.

-1lvl-5lvl psy wilki i następnie idziemy zrobić misję.

-6lvl-11lvl dziki, a nawet szare wilki jeśli tylko się nam poszczęściło i dropło coś na zwierzęta.

-12lvl-15/16lvl niedźwiadki z, których może nam wylecieć żółć, a on jest warty na dzisiejszym rynku

-17lvl-21lvl trzeba mieć wykonane wszystkie misje, może poza wyjątkiem z metkiem bitwy i w tym przedziale poziomów bijemy zaprysy,a jeżeli mamy dość dobre EQ idziemy na małpki wydropić kilka medali i sprzedajemy je za 1,200,000(1,2kk) to jest taka przystępna cena i najlepiej sklep wystawić tam:

-Jinno- obok mostu na, którym rozpoczłeś/aś swoją przygodę z Metin2, lub przy kowalu, ponieważ tam jest najwięcej osób.

-Shinsso-obok kowala, tam zawsze ktoś jest.

-Chujno-niedaleko Octavio w stronę centrum tam gdzie sklepy, lub przy kowalu.

-22lvl-26lvl warto już mieć TYGRĘ +8/9 oraz SZEROKI +7/8/9, a jeżeli taka broń jest dla nas za droga to kupujemy, albo robimy miecz stożkowy +8/9 i idziemy do m2 na dzikusy i te inne potworki.

-27lvl-29lvl warto zaopatrzyć się w tygre +9 i jakąś kosę lub srebny miecz +7 i to powinno wystarczyć.

-30lvl i więcej tu już musimy mieć RIB'A/FMS'A +8/9 i TYGRYSIĄ +9, albo LWIĄ ZRBOJĘ +7/8/9, lecz szkoda, że to już niestety kosztuje, a jeżeli tego nie mamy radze iść połowić i sprzedawać świeże rybki za jakieś 200,000 Yang(200k) i wtedy za całą stronkę dostaniemy 9,000,000 Yang(9kk) i jak zrobimy tak 10 razy mamy FMS'A +7/8 :P lub możemy kupić +4 ale za to z sr25%+ i jeżeli tak zrobimy radze jeszcze łowić, aby zbierać na bodzio, ponieważ jakie cudo żal dać kowalowi by spalił. I wiadomo trzeba mieć już zwykłego konia, aby szybko dojeżdżać na expowiska, a jeżeli będziemy mieli wymienione powyżej EQ możemy śmiało iść na czarne orki(BO- BlackOrk)

100% By ME :)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Chaotycznie napisane, przy końcu czytania poradnika ledwo mogłem rozpoznać ten ciemno niebieski kolor który ledwo co widnieje w tym tle.

Popraw kolor pracy i będzie okej.

z tego co przeczytałem poradnik w sumie też jest okej lecz popracuj nad estetyką

Opublikowano

Dużo już tego było,popraw kolorystke no i zmniejsz czcionke troszkę chaotycznie napisane postaraj się rozpisać to w punktach.Jak tak zrobisz nie będę miał żadnych zastrzeżeń zostawiam + na zachętę

Moja twórczość:

FishBot:

http://www.speedyshare.com/p8S3X/FishBot.rar

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten poradnik jest bez sensu wystarczy że wpisze w google "tut woj body i wyjdzie to samo"

http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=tut+woj+body&oq=tut+woj+body&gs_l=hp.3..0.2510.4485.0.4599.12.10.0.1.1.2.1655.4684.2-2j3j0j1j1j0j1.8.0...0.0...1c.1.7.psy-ab.7mlmWk4q0CI&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.ZWU&fp=3b747e74b12f588a&biw=1920&bih=914

To wyniki wyszukiwania jakie mi znalazło google.

A gdzie expić to już lepszy jest ten poradnik.

http://www.mpcforum.pl/topic/608828-tutorial-nurtujce-pytanie-gdzie-expi-na-x-poziomie/

I wydaje mi się że tygra 20kk to chyba tylko na jakimś jednym serwerze bo zauważ że wszędzie takich cen nie ma.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Strasznie słaby poradnik. Grałem wojem bodym, i z eq +7 dawałem radę spokojnie na dzikusach, ba, zbierałem całe spoty. Potem na Lvl 30 przeniosłem się na silne orki i tak do 32lvl. Znalazłem FMS +4 śr 31% sellnąłem za 100KK i reszta z głowy :)

PS. też byłem na evencie w 2011 z dyniami i mi dropły 3 perły :)

Opublikowano

Wygląda ładnie no ale chaotyczny ''zbieramy na bodzio, ponieważ jakie cudo żal dać kowalowi spalic'' co?..

Bodzie mamy ze skrzyni ucznia na 30 lvl ;P

ogółem chaotyczny poradnik i mało ogarnięty ;x

1375198444-U163133.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...