Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał fps na takim lapku w np: Minecraftcie.

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupuję laptop i teraz o to moje pytanie ile będę miał Fps na minecrafcie na wysokich detalach oraz najmniejszych okoo na takim lapku:

Liczba rdzeni procesora: Cztery

Pamięć Ram: 8 GB DDR 3

Matryca: 15,6"-calowy wyświetlacz HD LED 1366 x 768

System: Windows 7 Home Premium 64bit PL

Marka: Asus

Procesor: Intel™ Core™ i7-2670QM 2,2 GHz (3,1 GHz z Turbo Boost) 6MB Cache

Karta Graficzna: Intel HD 3000 NVIDIA GeForce GT550M 2GB

Jeśli bd jakieś jeszcze informacje co do lapka pytajcie.. ;p [Oczywiście pytania związane z pomocą dla mnie ;p]

image.png

Opublikowano

nie wiem dokładnie ,ale powiem Ci gdy nowy komputer to będziesz miał wiecej fps niż gdy będziesz go używał już kilka miesięcy...

Chodzi mi oto , że nieodczujesz za jakiś czas lepszej gry niż w latach nowości komputerach

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja mam laptopa:

proc: intel® core i5-3210m cpu @ 2.50ghz (3,1ghz w tubro boost) 2 rdzenie

ram: 8gb ddr3

gpu: intel hd graphics 3000 i nividia geforce gt630m 1gb albo 2gb nie pamietam

marka: samsung np550

Najwyzsze detale: 50 + (jak go kupiłem miałem więcej 70/80 +) nie wiem czemu się tak dzieje być może zaśmiecony

Najnizsze detale: 110 + jak go kupilem mialem 160 + takze nie wiem co jest grane ale chodzi płynnie :>

Mam nadzieje ze pomoglem

02758850976702993171.png
Opublikowano

----- Reszta Tekstu w tym miejscu znikła MpcForum się psuje ;/ znów lub tylko mi łeee ----- Kawałek tego tekstu ukradli kosmici !!

@Edit Patryk

Hehe właśnie troszeczkę z tymi najniższymi się zastanawiałem że coś źle napisałeś ale dobrze że się poprawiłeś ;D

image.png

Opublikowano

@refresh

Potrzebuję więcej opinii na temat "Fps" w Minecraft na tym lapku

Ps: Jeśli za wczas Refresh to bardzo przepraszam. :)

image.png

Opublikowano

gdy nowy komputer to będziesz miał wiecej fps niż gdy będziesz go używał już kilka miesięcy...

Większej głupoty nie słyszałem. Chyba normalne, że jak zasyfisz system to może Ci zwalniać. Wystarczy format czy jakieś inne czyszczenie komputera.
Opublikowano

Myślę, że z 50 Ci będzie klepać w porywach o 5 w dół bądź w górę...

Tak ogólnie rzecz jasna wszystko powinno być okej

W zależności od tego czy go sasyfisz może być jeszcze inaczej.

Wiesz, można sobie gdybać... Ale jeśli samemu się nie sprawdzi to nic sie nie dowiesz

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

@Refresh

Nadal chcę usłyszeć kilka opinii.

Ps: Jeśli za wczas refresh to przepraszam [Śpieszę się z odpowiedzią.]

image.png

Opublikowano

100-200 fpsów napewno :*

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Liczba rdzeni procesora: Cztery

Pamięć Ram: 12 GB DDR 3

Matryca: 17,3"-calowy wyświetlacz HD LED 1600x900

System: Windows 8 Pro

Marka: Lenovo

Procesor: Intel™ Core™ i7-3632QM 2,2 GHz (3,2 GHz z Turbo Boost) 6MB Cache

Karta Graficzna: Intel HD 4000 / NVIDIA GeForce GT635M

na najwyzszych mam zawsze ponad 110 z nagrywaniem okolo 90

na najnizszych 200+

kupilem lapka w styczniu

Opublikowano

Obstawiam ok. 90 na najwyższych z optifine nawet do 500 na full niskich ;). Jeżeli chcesz na tym coś nagrywać to na pewno nie będziesz miał problemu.

Zły dział ogółem.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Kurde.. szkoda słów.

Będziesz miał powyżej 100fps, poza tym ludzkie oko i tak nie rozróżnia więcej niż 60fps więc co Ty chcesz.

Przeczytaj sobie ten temat i zobaczysz, czy potrzebne jest 189371290370127631273612039 fps.

http://www.mpcforum.pl/topic/489166-ile-fps-moze-maksymalnie-zarejestrowac-ludzkie-oko/

Co 2-4 miesiące polecam oczyścić radiator i wszystkie wyjścia chłodzące (te z których wypierdala ciepłe powietrze). Jeżeli boisz się rozkręcić lapka to chociaż odkurzaczem go przeczyść tam gdzie masz wyjście ciepłego powietrza z radiatora i pod spodem tam gdzie znajduje się wiatraczek.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Dobrraaaaaa.......... Chcem jeszcze kilka Opinii na temat Fps w Minecrafcie !!

Mam już lapka tylko muszę zainstalować mc antyvirusa... a tooooo za dużo na takiego pracującego człowieka jak jaaa !!

Jest Slitasnyyy kolorek :)

@Pieknyyy biały Edytttt

Maly siusiaczek pisze podemna !!

Wlacy jesteś lulusiem.

image.png

Opublikowano

Oj niestety jest 40-50 fps ale za to stabilne ;) i nic nie laguje ^^ a lapek otwiera się bardzo szybko dzięki all za odp Temat można Zamknąć ! ;)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...