Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który lepszy Tiger czy Tiger P?

Dada117

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

Jezusie ! Ile jeszcze będzie tematów typu "Lepszy x czy y ?". Każdy czołg jest dobry na swój sposób, wszystko jest zależne od skilla gracza, bo równie dobrze można wymiatać Loltankiem, co być szmatą na Mausie.

Tiger P ma lepszy kadłub, przez co można się narazić na większe "wystawianie" tej części czołgu, natomiast Tiger ma gorszy kadłub, oba mają takie same działa, ale i tak nie wybiera się drogi rozwoju po 7 Tierze, proponuję rozwijać tą i tą ścieżkę, i przekonać się czym Ci się lepiej gra.

Pozdrawiam, Axl.

Opublikowano

@Up nie opłaca się rozwijać obydwu ścieżek od początku, bo można nabić na Tiger P i z niego przeskoczyć na Tigera :)

Lepszy jest oczywiście Tiger P z tego powodu że ma dużo lepszy pancerz od zwykłego Tigera,lecz trzeba patrzeć też na późniejsze czołgi.

2815676267.png

Opublikowano

@Up nie opłaca się rozwijać obydwu ścieżek od początku, bo można nabić na Tiger P i z niego przeskoczyć na Tigera :)

Lepszy jest oczywiście Tiger P z tego powodu że ma dużo lepszy pancerz od zwykłego Tigera,lecz trzeba patrzeć też na późniejsze czołgi.

Linia Tiger P > Maus jest rewelacyjna. Vki są niedoceniane pomimo że są czołgami bardzo dobrymi.

76561198001815076.png
Opublikowano

Różnica między nimi jest taka, że ...

Tiger P - jeżeli chcesz iść w Mausa (powolny czołg z grubym pancerzem i 3k hp)

Tiger - jeżeli chcesz iść w E-100 (mobilniejszy od Mausa, ze słabszym pancerzem oraz mniejszą ilością hp)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

@Xanter

Nie powiedziałem że VK są słabe, lecz nie lubię Mausa - działko które ma się już na MiniMausie i E75, oraz pancerz po bokach płaski, więc ja bym i tak wybrał ścieżkę e100.

2815676267.png

Opublikowano

Mam te dwa czołgi i prawde mówią E-100 jest duzo lepszy jak walnie to z 1000 dmg pójdzie po za tym Maus jest dobrym celem dla arty.

Opublikowano

I e100 ma chyba lepsze kąty, moim t71 mausa bez problemu przebijam w bok a w e100 wchodzi mi tylko w weakspot na tyle wieży.

Opublikowano

E-100 ma cienko dolną płytę i boki z przodu wieży i nic więcej .. wątpie aby gdzieś indziej na 100% go przebił ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...