Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Tiger vs. Tiger P

SebaProx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Mam problem. Otóż mam już PzIV i teraz nie wiem kogo wybrać, a raczej co najpierw zbadać. Mam do wyboru te 2 linie do Tigera P i do zwykłego Tigera. Piszcie który lepszy i którego wybrać.

Opublikowano

A może zastanów się czy wolisz Mausa czy E-100 ? Bo oceniając drzewko po 7 tierze ( nie krytykujcie z powodu, że tez mam tylko 7 ) to troszkę dziwnie. Ogólnie:

Działa :

Obaj takie samo.

Kadłub :

Tiger P ma "twardszy" z przodu.
+ Tiger P jest mniejszy od Tigera

Opublikowano

Zbadaj Tygrysa P a potem z niego zbadaj Tygrysa I, o wiele lepiej wyjdziesz na tym a będziesz miał dwie linie za jednym zamachem.

76561198001815076.png
Opublikowano

Zbadaj Tygrysa P a potem z niego zbadaj Tygrysa I, o wiele lepiej wyjdziesz na tym a będziesz miał dwie linie za jednym zamachem.

Też prawda tylko się nie zdziw jeżeli Tygrys Porsche bd tak wolno jeździł :)

Sig.png

Opublikowano

To zależy czy wolisz iść w Mausa czy E100.

Maus ma grubszy pancerz ale jest mniej mobliny niż E100.

Sam wybrałem drogę przez Tigera i nie narzekam.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Tiger jest mobilniejszy i ma praktycznie nie zauważalnie lepszy ROF i prowadzi do E-100.

Tiger P jest mułowaty, ale ma lepszy pancerz i prowadzi do Mausa.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Czyli najlepiej wyjdę jak na początku zbadam Tigera P i z niego ciachnę do Tigera zwykłego?

Opublikowano

Czyli najlepiej wyjdę jak na początku zbadam Tigera P i z niego ciachnę do Tigera zwykłego?

Mniej kasy wydasz i mniej expa potrzeba. Kupujesz i badasz tylko jeden 6 tier a masz odblokowane 2 linie.

76561198001815076.png
Opublikowano

Nie, słaby pancerz, słaba mobilność, najmniej HP na tierze, wygląda jak trumna, ma słabe działa. Powinno wystarczyć do opisu tego czołgu, ale ja ją przeżyłem i jej ukoronowaniem jest genialny Tiger P.

Opublikowano

up ja grając bez premki starczyło mi 100 bitew na odblokowanie silników itp.

Nie, słaby pancerz, słaba mobilność, najmniej HP na tierze, wygląda jak trumna, ma słabe działa. Powinno wystarczyć do opisu tego czołgu, ale ja ją przeżyłem i jej ukoronowaniem jest genialny Tiger P.

sam jestes słaby, działko ma to samo co wszystkie czolgi niemiecki 6 tieru, co do ilości hp to wcale nie tak mało biorąc pod uwagę td, arty, lighty... 6 tiery to nie tylko ht które mają po 800 hp poza tym vk z najlepszym slnikiem jest mobilna i te 60km/h osiąga na spokojnie lecz łuk skrętu troszkę za duży no i traci duzo na zakrętach. ogólnie fajny czolg :P
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...