Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS'ami !

JakeNoluv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z Minecraftem. Kiedy wbijam na jakis server np survival games ostatnio, to po jakims czasie fps sapdaja mi do 0 i musze gre wylaczyc. Czy ktos wie czemu tak sie dzieje ? Probowalem na minimalnych ustawieniach grac, optifine , reinstal i nic.. Prosze o pomoc

Opublikowano

Spróbuj jeszcze może dodać trochę ram-u do gry i nie przeciążaj pc :D a neta szybkiego masz :P ?

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Ram : 8GB, Procesor: i7 3770k 4.2Ghz, Gtx 660ti, Net: 30 MB, MB: Asus P8Z77-v Pro,Win 7 Ultimate, watpie ze tutaj o czesci do kompa chodzi. Sterowniki do karty graficznej najnowsze bo tam zawsze wyskakuje info jak sa jakies nowe. Java tez najnowsza bo nawet dzisiaj rano jakis update byl. a btw, jak dac wiecej ramu na minecraft ? Bo moze oto chodzi chociaz watpie bo ramu mam duzo, programow nainstalowanych duzo niemam jedynie gry i tam podstawowe rzeczy bo wiecej mi nie trzeba, dysk pusty jest no i komputer sie nie zacina i niema problemu.. jedynie ten minecraft cos niedorobiony jest chyba :D .

@EDIT

W biosie na plycie glownej pamietam ze jest taka opcja ze plyta sama wybiera skad ma isc grafika tzn, jesli gram w " pasjansa " to grafika idzie z iGPU a jesli wlacze takiego BF3 to sie wtedy wlacza karta graficzna i idze z karty. Sprawdzalem to i tam mam ustawione ze caly czas z karty graficznej idzie. Sproboje przestawic na Automatyczny bo moze poprostu karta graficzna nie wyrabia do tak slabej gry.. sam juz niewiem .

Opublikowano

Laptop... Nie jest do gry... Możesz mieć petardę, ale i tak będzie się grzał. A optymalizacja minecraft'a jest ch*jowa, więc to tylko sprawę utrudnia. Pobaw się może programem Speed Fan.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

To nie wina kompa.. Zrób formata, on zawsze pomaga ;s. Ściągnij CCleaner, przeinstaluj minecrafta itd itp ;)

qwjHB.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...