Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Gram po polsku. Jestem noobem?

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To czy grasz na angielskim czy polskim nie ma znaczenia , poprostu grupa ludzi uznała , że ' Jeśli grasz na angielskiej wersji , lepiej Ci idzie ' ^^ .

Jak dla mnie to nie ma znaczenia , czerpie przyjemność z gry a nie jak to ktoś napisał ' pjenć trupuf ' , to nie ma znaczenia .

Opublikowano

Ja gram na angielskim, lepszy dubbing i nic poza tym

Opublikowano

Dla przykładu ja z kolegami grałem na NA, mój znajomy grał na EUNE (około rok temu) pyta się nas co składać na chamiona to my mu mówimy (dla przykładu oczywiście): Warmog, last whisper, sunfire, WotA itp., a on nie wie o co nam chodzi ... angielski jest językiem uniwersalnym, NIE TYLKO ZAGRANICĄ ALE TAKŻE W GRACH -_- dlatego, żeby się dogadać z ludźmi trzeba wiedzieć jak to wygląda z ich perspektywy.

Czy wielcy patrioci z MPC za granicą (np. Anglia, Francja) też będą się dogadywać po polsku bo to jest ich język ojczysty ?

heh

Opublikowano

Nie zeby cos ale ja jestem 2 gimbazjum i moge ogarnac bez problemu "dzialanie skilli" nawet jezeli musze sie troche domyslic :D

No ale te "pjenć trupuf" rozpierdala system xD

To posłuchaj tekstów brolafa na pl języku :)

Opublikowano

polski dubbing ma pare fajnych spraw jak naprzykład mundo <3 ale nikt dla tego powodu nie bedzie grał z polska wersja ale co kto lubi ja sie przyzwyczaiłem do inglisza bo w większości spraw mi się przyda i można się wiele nauczyć ;D

Opublikowano

@TOPIC tak jesteś noobem :(
Ja od kiedy przerzuciłem się na angielski w tydzień wybiłem się ze srebra na challengera i teraz czekam 30 minut aż mi dobierze przeciwników, ale przynajmniej jestem zajebisty :)

A tak na serio to bez różnicy, jeden woli po polsku drugi po angielsku.

Opublikowano

co wy sasmiecacie forum.... czy po polsku czy po angielsku i tak grasz tak samo... tylko jak ktos nie umie angielskiego zbyt dobrze to sobie nie poradzi :)

Opublikowano

"Czas pędzi jak strzała, a mój dziadek pędzi bimber!"

Generalnie gram na angielskiej wersji, lecz po każdym większym Patchu zmieniam na polski aby lepiej zrozumieć nazwy przedmiotów.

Nie szufladkuję graczy/znajomych pod kątem wersji językowej. Każdy może sobie wybrać co mu się żywnie podoba...

Troszkę bez sensu byłoby myśleć, że mój kolega jest noobem/frajerem tylko dlatego ,że podoba mu się bardziej polska wersja...

Diss_Stream.png

Opublikowano

Gram na angielskim i mi to nie robi. Moi koledzy, którzy nie oganiają angielskiego grają na polskim, ale w czym tu różnica?

Opublikowano

Polski lektor jest spoko ;p Tylko jednak Pięć trupów? nie dziękuje ;_;

@NeraVo

Tez tak mam :D wgl na ang. myślałem ze Q ziggsa podpala O_o a tu joke tylko DMG robi xD

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Dla mnie rażący jest lektro: "Przeciwnik pokonany" vs. "An enemy has been slain" (chodzi mi o głos) robi ogromną różnicę. To samo "x trrrupów!" vs. "x kill" bez porównania. Dodatkowo niektóre postacie w polskiej wersji językowej mają tak ohydnego lektora, że machinalnie lecę do opcji dźwięku.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ja osobiście jestem przyzwyczajony do polskojęzycznej wersji.

M.in. bardziej odpowiada mi czcionka, głosy, Polskie nazwy itemów.

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Ja gram na polskiej wersji bo ten jezyk najlepiej rozumiem ale pamietam nazwy angielskich przemiotow wiec to mi w niczym nie przeszkadza.

A co do polakow grajacych na angielskiej wersji jezykowej to powiem tak jezeli znaja dobrze angielski i wybrali ten jezyk bo poprostu lepiej go rozumieja to jest ok ale jezeli jakis polaczek znajacy tylko podstawy angielskiego i tak naprawde prawie nic nie bedzie rozumial i wybierz ta wersje bo chce byc fajny to juz bedzie zalosne.

Opublikowano

Noobem nie jesteś, bo jak można to ocenić po wersji językowej twojej Ligi Legend, ale uwierz mi, że warto grać po angielsku ( diametralna różnica, nazwy itemków brzmią lepiej, pentakill to jednak jest coś więcej niż " Pięć trupów! " i okrzyki postaci. W angielskiej wersji cudo! :)

lolzed.jpg

Opublikowano

Noo i nauczysz się trochę więcej z języka, który rzekomo jest rozumiany na większej części globu.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Język gry =/= Skill tak samo jak skin =/= skill. Bezsensowne gadanie. Język gry to tylko język, każdy ma własne preferencje.

11.jpg

Opublikowano

Polski :) zacząłem z Polskim gram z polskim , jestem polakiem i tyle...

czasami lektor wkur... ale co zrobić przywyczaiłem się i nie jestem noobem :).

Myślałem nad zmianą , ale stwierdziłem że po takim czasie to nie potrzebne.

I znam chyba wszystkie itemy po angielsku :P , serio itemy mają takie nazwy że raczej nie trudno w głowie ( sobie dać nazwy jak to jest po polsku ).

jedynie polak powinien mieć problem z opisami skilli , itemów itd.

Ale bez przesady nazwy itemów to 2-3 zdania.

edit: nie ważne czy gracie na PL , ENG , DE itd... ważne żeby się dogadać z graczem , to nie aż takie trudne nawet jak nie znacie Angielskiego.

Warto napisać że się jest Polakiem wtedy , osoba z innego kraju będzie starała się używać łatwiejszych słów , chociaż wiem że dużo osób uważa wszystkich Polaków za Polaczków :P no ale to nie nasza wina tylko reszty.

I upominajcie Rusków :D - jak to wkurza , jak taki napier.. spamem i nikt nic nie kuma ^^.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

@UP

Polacy są uważani za najgorszą rasę w grze, więc raczej radzę nie obnosić się ze swoją narodowością.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Miec gre po Polsku, to żadna hańba.. Jest ten język stworzony z myślą dla Polaków, i mamy pełne prawo z tego korzystać (:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...