Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mieli prawo mnie zbanować ?

GoodMotiv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka . Ostatnio na PL dostałem bana za rzekome " używanie zewnętrznych programów " najprawdopodobniej FB . Sprawa wyglądała następująco . Łowiłem sobie rybki , ale musiałem odejsc od kompa . Mój 4 letni brat nie miał co robić i chciał usiąść na kompa ( oczywiście nie wiedział co robi ) . Wytłumaczyłem mu że ma ciskać spacje gdy pojawi się chmurka a później " 1 " z przynętą . W tym czasie gdy mój brat łowił rybki przyszedł GM aby sprawdzić czy nie mam FB . Zadawał mu jakieś pytania ale jak to 4 latek nic nie ogarniał . Zawołał mnie że ktoś koło niego stoi . Przyszedłem po jakiś 30 sekundach a zacząłem gadać z GM . Zadał mi pytanie ile to jest 10 + 3 . odpowiedziałem z małą zwiechą . Zapytał sie dlaczego tak późnie odpowiedziałem . Wyjaśniłem mu sytuację później pogadałem z nim jeszcze na PW ( nie pisał nic o banie ) . Później poszedłem do M1 a tu bach . Wywaliło mnie , shopka i zostały mi zbanowane wszystkie postacie na meilu . Nie miałem żadnych botów hacków modów itd . Mieli prawo mnie zbanować ? Oczywiście pisałem odwołanie na support :

Twoja odpowiedź: 2013-03-06 14:59:16 Czekam już dwa dni na odpowiedź ... Odbanujcie moje konto !
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 19:56:39 NIkt ze mną nie handlował . Płci GM'a nie widziałem . A mój brat niezbyt się zna na płciach u sur w grach takich jak metin ( ma 4 lata ) . Przyzywać chyba nic nie przyzywał .
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 19:21:49 Jeśli nie macie przepuszczenia a nie dowody o jakimś " oprogramowaniu " proszę odbanować moje konto ...
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 19:11:01 Jeśli nie macie przepuszczenia a nie dowody o jakimś " oprogramowaniu " proszę odbanować moje konto ...
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 17:24:02 Jeśli nie macie przepuszczenia a nie dowody o jakimś " oprogramowaniu " proszę odbanować moje konto ...
Odpowiedź od: Hypno 2013-03-04 17:01:04 Uprzejmie informujemy, że uległ zmianie poziom obsługi Twojego zgłoszenia.
Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość.
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 16:50:54 NIkt ze mną nie handlował . Płci GM'a nie widziałem . A mój brat niezbyt się zna na płciach u sur w grach takich jak metin ( ma 4 lata ) . Przyzywać chyba nic nie przyzywał .
Odpowiedź od: Hypno 2013-03-04 16:47:30 Witaj krx111,

Proszę podać płeć GMa (czy to był on czy ona).
Proszę zapytać brata i podać w co był GM przemieniony wcześniej (przed wspomnianym drzewkiem).
Proszę także odpowiedzieć na pytanie czwarte i piąte z listy poniżej.

Z poważaniem,

GM Hypno
Serwery: S19 (Deimos) oraz S24 (Phantos).

Gra: http://metin2.pl
Support: http://support.metin2.pl
Forum: http://board.metin2.pl
IRC: OnlineGamesNet, kanał: #metin2.pl

Bezpieczeństwo konta Ogólne Warunki Umowy Zasady Gry
Twoja odpowiedź: 2013-03-04 16:42:58 Był to Urithra czy jakoś tak . Przemieniał się w te drzewko z lasu ( te co nie może się poruszać ) . zapytał mnie ile to jest 10 +3 . Odpowiedziałem . Napiszę jeszcze raz że przez chwilę to nie ja siedziałem przy kompie tylko mój młodszy brat ( powiedziałem mu że jak będzie chmurka ma naciskać spacje ) . Nie umie jeszcze pisać na kompie więc zawołał mnie dlatego też z lekkim opóźnieniem odpisałem . GM był przez większosc czasu nie widoczny lecz była to sura BM . Wokół mnie biegał jeszcze jeden typek z rangą okrutny i bił mnie gdy rozmawiałem z GM'em a ten go omdlił i raz zabił . Jeszcze jakieś pytanka ?
Odpowiedź od: Hypno Oceń odpowiedź 2013-03-04 16:19:38 Witaj krx111,

Skoro twierdzisz, że nie używałeś niedozwolonego oprogramowania, to odpowiedz na poniższe pytania:

1. Który GM znajdował się przy Twojej postaci? Podaj: dokładny nick, płeć oraz klasę postaci.
2. Czy ktoś jeszcze oprócz GMa znajdował się koło Ciebie (jeśli tak to kto)?
3. Czy GM przemieniał się w coś (jeśli tak to ile razy i w co)?
4. Czy GM przywoływał jakieś metiny lub moby (jeśli tak to wymień jakie)?
5. Czy jakieś postaci handlowały lub próbowały handlować z Tobą w obecności GMa (jeśli tak, to wymień nicki i levele tych postaci).
6. Czy GM o coś pytał (zarówno na czacie lokalnym jak i szepcie) i jakie były Twoje odpowiedzi, a jeśli nie odpowiadałeś to dlaczego?
7. Co jeszcze działo się wokół Ciebie podczas obecności GMa?

Z poważaniem,

GM Hypno
Serwery: S19 (Deimos) oraz S24 (Phantos).

Gra: http://metin2.pl
Support: http://support.metin2.pl
Forum: http://board.metin2.pl
IRC: OnlineGamesNet, kanał: #metin2.pl

Bezpieczeństwo konta Ogólne Warunki Umowy Zasady Gry
Twoja wiadomość: 2013-03-04 16:18:42 Konto, którego dotyczy blokada:
krx111
.

Powód odwołania: Niesłuszny ban .

Dodatkowe informacje, które uważasz, że mogą być pomocne: Dostałem bana za " używanie zewnętrznych programów " . Gdy mój młodszy brat łowił rybki podszedł do niego GM i zaczął wypisywać jakieś rzeczy . Mój brat mnie zawołał a ja porozmawiałem z GM'em i wyjaśniłem mu o co chodzi . Szanowny GM nic nawet nie pisał a po kilku minutach wyrzuciło mnie z konta i bach ... ban . O co chodzi ?! Proszę o natychmiastowe odblokowanie mojego konta !

Czekam na wasze wypowiedzi !

Opublikowano

Zadali ci konkretne pytania, na niektóre nie odpowiedziałes, ich to nie obchodzi że grał brat, UB nie będzie.

Opublikowano

Nie dostaniesz UB. Być może mówisz prawdę, może nie, ale ich nie interesuje że siedział brat. Uznali, że używałeś niedozwolonego oprogramowania, a jeśli nie odpowiesz na pytania to brak UB.

Opublikowano

4 latka trenować na podręcznego bota :D...Tak jak powiedzieli koledzy wyżej, ub nie będzie. Takie tłumaczenie to jest dla nich nie ważne....z resztą kto by sobie taką wymówką wgl zawracał głowę.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Ludzie wszystko się da ;P Ja dostałem bana za fb napisałem odwołanie ,napisałem te pytania do stałych rybaków z metka ,powiedzieli mi ,reszte sobie sam dodałem za 3 dni konto odblokowane ,może warto chociaż spróbowac?Popytaj innych ludzi ,na pw ,na wolaj ,wszystko się da tylko trzeba chcieć :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Miałeś szanse jeszcze na odbanowanie konta, ale po tych dodatkowych pytaniach wątpię, aby twój brat mógł na nie odp. :)

Opublikowano

Szanse na odbanowanie są,ale pisząc w takim chaotycznym stylu,bardzo one maleją.

Staraj się ładniej składać zdania,i odpisać na wszystkie ich pytania.

Opublikowano

Wnioskując: jeśli masz podobną sytłację, że każesz bratu łowić, lub masz włączonego fb i nie ma cię na kompie, to odpal sobie frapsa i miej wyje*abe na GM, bo gdy da ci bana, a ty będziesz się wypierał, a GM będzie ci kazał odpowiedź na pytania, odpalisz sobie filmik i ciach jesteś czysty :).

ae8pc4.jpg

Opublikowano

Po wypowiedziach na pewno straciłeś widoczną szansę na ub nie ma na co więcej liczyć.

No widzisz. GM Polskiego metina to glupcy.

Ja mialem 2 konta 30 lvl zbanowane -_-

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

jest to troche glupota, bo skoro odpisales mu tam powiedzmy po 30 sekundach to nie powinni ci dac bana. chodz tak jak up powiedzieli. oni moga wszystko. ostatnio dostalem bana w war2 bo gralem z bratem, on na swoim kompie i na zwoim koncie a ja na swoim ;d i uznali ze to jedna osoba i ban na 30lat za multikonto, odwolania niestety nic nie daly hehe to jest tylko przyklad.. wracajac do tematu, jak koledzy up pisali, nie pisz tak chaotycznie, postaraj sie odpowiedziec jak najdokladniej na wszystkie pytania. bo skoro zadaja ci takie pytania to na bank masz szanse na UB. pozdrawiam i zycze powodzenia

Opublikowano

Odpowiedziałem chyba na wszystkie ich pytania . Nie mogłem ich niestety tylko sprecyzować . Winny czy nie winny powinni odpisać mi na supporcie a czekam już 3 dzień . Będę ich męczył tymi odwołaniami do znudzenia :]

Opublikowano

Nie dostaniesz UB równiedobrze mogą pomyśleć ,że poprostu się wykręcasz.Miałem podobną sytuację z tym(praktycznie identyczną)wskazałem 3 moby z 4 w,które zmieniał się GM i nie dostałem UB.Stracisz tylko czas pisząc do supportu.

Moja twórczość:

FishBot:

http://www.speedyshare.com/p8S3X/FishBot.rar

Uczeń
Opublikowano

Przecież nawet na tym forum istnieją gotowce do takich odwołań od fb: "na moim komputerze siedział 4-letni niepiśmienny, niewidomy i głuchy brat i to on łowił". Jeśli ktoś się na takie gadki łapie to chyba tylko totalna lama :D

GoodMotivy walisz taką ściemę, że aż temat ocieka (i to jeszcze na forum o cheatach).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Męczyli Cie pytaniami jakie zawsze zadają podejżanej osobie. Mieli pełne prawo, ponieważ byłeś pojderzany. I tak teraz Gm z Pl-a się zmieniają więc mam nadzieje, że nie bd takich problemów ^^

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Próbuj wymyślać czy coś, mi też wydaje się to wymówką.

Ale tak czy siak, próbuj.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...