Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Opłaca się grać w tą grę?

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka opłaca sie w to grać? Jaki jest główny cel gry? Słyszałem że tylko liczy sie pvp? Czy jak sie laduje w is to jest sie OP? Opłaca sie ładować w is?

Opublikowano

Pvp jest liczącym sie elementem tej gry. Można się dobrze bawić grając Tankiem albo Wyrocznią. Ja miałem Barbarzyńcą 33lvl i Pvp nie robiłem, tylko expiłem, potem z grupą w RA itd.

Opublikowano
Zawsze sobie znajdziesz jakieś pt (grupe), a jeśli chodzi o mapy pvp zawsze znajdziesz jakiegoś wroga, a jeśli chodzi o Sojusz Światła to na pvp 1-15 jest aż nadmiar ludzi.

Polecam tą grę bo nie jest aż tak ciężka do zrozumienia.
Opublikowano

Co do kolegi wyżej się nie zgodzę :) Grałem w Shaiya gdy było jeszcze EP 4.0 miałem 60 lvl i dość dobre eq :) Jeżeli ma już się większy lvl to głównym priorytetem tej gry są bossy i pvp oraz zdobywanie Goddesów (itemów 6-scio slotowych) oraz wylapisowaniem i wylapizjowaniem postaci tak żeby była naprawdę dobra :)

Co do mniejszych pvp to 1-15 oraz 20-30 :)

Opublikowano

O, coś dla mnie - aż się zalogowałem. Odpowiadając po kolei:

1. Chodzi o PvP między frakcjami i farmienie endgame bossów, ew. pozostanie na niższej strefie lvlowej i farmienie killi na PvP 1-15 lub 20-30.

2. Nie liczy się tylko PvP... Przecież awsze możesz zostać tardem farmiącym lapisy z friendsami farmerami i narzekać na ludzi biegających po PvP, że nie wbijają Ci blessa - jak 3/4 frakcji, a zwłaszcza Apokalipsa gdy jeszcze grałem na oficjalnym.

3 i 4. Zależy. Możesz załadować w IS po czym kupić sobie miliard movek i nie będziesz OP... Albo ogarnać co ludzie chcą kupować, jak dobrze sprzedawać i na upartego zrobić sobie eq oraz postać na full lvl logując się tylko raz - żeby stworzyć postać. Tak, jest to możliwe - wymaga tylko dużej ilości pieniędzy. A czy się opłaca ładować w IS? Zadaj sobie pytanie czy chcesz wsadzać pieniądze w kieszeń złodzieja...czy wolisz poczekać, aż sam Cię okradnie. Grając na serwerach AeriaGames nie ma więcej możliwości, tak jak GMowie są jeszcze w porządku bo oni tylko robią swoją pracę i jeśli nie chcą wylecieć to muszą robić co im każe góra, tak sama "góra" jest pijawką, która by sprzedała wszystko byle zarobić. Możesz mi wierzyć lub nie, ja wiem to akurat bardzo dobrze. Po prostu Aeria. :)

A teraz najważniejsze pytanie i ogółem podsumowując - czy się opłaca grać w tą grę. Grałem w parę gier, na wielu privach Shaiyi i bardzo długo na oficjalnym (gdzie nawet się dorobiłem ładnego tytułu przed nickiem). Powiem to tak... Nie grałem co prawda w WoWa, ale nie spotkałem się jeszcze z grą mającą takie PvP. Fakt, że wszystko zależy od ludzi (ja miałem bardzo dobrą, zorganizowaną i prowadzącą w PvP ekipę, która farmiła lajtów pod portalem, nie jak FarmerSi wszystkie moby byle by nie dawać killi). Jeśli trafisz na dobrych ludzi, nauczysz się jak grać postacią i zrobisz dobre eq to będzie to bardzo przyjemnie spędzony czas. No i oczywiście jeśli nie będziesz grał na oficjalnym bo tam już ludzie na hita potrafią zabijać.

Opublikowano

A czemu ma się nie opłacać, w każdą grę się opłaca jak Ci się podoba.

Ludzi jest sporo, ciekawe pvp między frakcjami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

2 tygodnie gry, 50 lvl, i mi się znudziło :)

gram teraz w black shota

Opublikowano

Nie powiem fajnie się gra w shaiye lecz ma one kilka minusów .

Pierwszy strasznie podstawiony pod IS

Zróżnicowanie klas .

Misje , które poza "EPIC" reszta jest bezsensowna .

Lecz plusem na pewno jest PvP , które jest bardzo dobrze rozbudowane tzn.

1-15

20-30

1-60

Więc powiem tyle jest co robić .

837371446280124127260.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

w każdą gre opłaca sie zagrać. zależy później od tego czy Ci sie spodoba czy niee. :] mi shayia sie bardzo podoba. grafika jak dla mnie fajna. świetne jest to że możesz wybierać na jakiej trudności chcesz grać , i to jest właśnie fajne. osobiście lubie grać tankiem lub wyrocznia. :] gra jest świetna , cały czas musisz coś robić więc w ogóle sie nie nudzi. grałem sobie ostatnio, nie pamiętam już kiedy to wbiłem 30lvl wyrocznią na łatwym i zrobiłem sobie małą przerwe. teraz mnie nabrała straszna ochota i zacznee grać. ;] to tylko moja opinia alee tak to bardzo polecam tą gre. :] jest wciągająca.

EthanaEU2.png

Opublikowano

Okej , to może tak IS zniszyczył tą gre , grąłem w nia ok 2 lat i na pocztaku było wszystko git.. dopiero potem Aeria zaczeła przesadzac i żeby byc dobrym w pvp musiałes wydawac kolosalne sumy w AP( aeriapoints). Gdy to zauwazyłem sprzedałem cały set i przeniosłem sie na 1-15 gdzie nie ma tak duzej przewagi nad graczmi wydajacymi realna kase.. Teraz nie wiem co się tam dzieje ale jest ponoc coraz gorzej także nie polecam grac na PL ale mozna sprobowac na jakims privie bo gra sama w sobie jest dobra ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem na TAK !

/Proszę patrzeć na daty i nie odkopywać tematu, w którym od ostatniego postu upłynęło więcej niż 30 dni.
/Proszę też nie spamować.
/peter711

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

Według mnie to fajna gra bardzo dużo ludzi na pvp, dużo mobów, itemków itp. :P

/Nie odpowiadamy na odkopane tematy.

/Zamykam

/peter711

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...