Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] do 6300IP

tohLOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Szukam postaci do 6300 IP

Zależy mi na : Dobrze ogarniam Akali i mam również Fizz'a, którego prawdopodobnie sprzedam/ Malphite. Fajnie by było, gdyby postać była podobna do Akali, lub była fajna ;p Proszę o propozycję postaci i ich opis :) Tzn. + i -

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Polecam ci diane jak pykasz na rankedach : (Jeżeli chcesz więcej propozycji pisz):

Plusy:
- rzadko spotykany Carry bazujący na mocy umiejętności zamiast na obrażeniach fizycznych
- dobry jungler
- skill E - obszarowe przyciągnięcie do Diany w połączeniu ze spowolnieniem wszystkich trafionych przeciwników
- znakomity pasyw zwiększający szybkość ataku oraz zadający obrażenia obszarowe (co trzeci cios), który dodatkowo skaluje się z AP
- 3 umiejętności zadające obrażenia obszarowe
- ultimate (warunkowo nie mający cooldownu) umożliwiający doskok do przeciwnika zapewnia Dianie znakomitą mobilność
Minusy:
- brak umiejętności ułatwiających ucieczkę
- słaby ganker przed 6 levelem (brak możliwości szybkiego zbliżenia się do przeciwnika)
- dosyć "papierowa" jak na postać która walczy w zwarciu
Styl gry:
W większości rozgrywek Diana startuje w dżungli. Jej ścieżka nie odbiega od większości junglerów (wilki --> golem --> duchy --> lizard --> golemy --> duchy). Przed 6tym levelem dosyć ciężko jest gankować przeciwników z racji tego iż nie posiadamy żadnej umiejętności pozwalającej nam na szybkie zbliżenie się do oponentów. Po 6tym levelu gankowanie staje się dużo łatwiejsze. W późniejszej fazie rozgrywki (teamfighty) powinniśmy skupić się na trafieniu jak największej ilości przeciwników naszym Q skillem (w szczególności wrogich AD Carry oraz Casterów), po czym - po włączeniu tarczy absorbującej obrażenia (skill W) - skupić się na zabiciu słabo opancerzonych celów wykorzystując do tego mobilność jaką zapewnia nam ultimate (użyty na celach trafionych z umiejętności Q nie uaktywnia cooldownu co pozwala używać go dowolną ilość razy pod warunkiem, że atakujemy cele trafione przez naszą zdolność Q).
Opublikowano

Vi:

Plusy:
- wysoka mobilność
- tarcza absorbująca obrażenia
- dobra w walce 1v1
- potrafi zwiększyć swoją szybkość ataku jak również obniżyć pancerz wrogim bohaterom
Minusy:
- skill Q wymaga krótkiego ładowania przez co przeciwnik jest w stanie przygotować się na atak
- knockbacki (odepchnięcia) bardzo utrudniają życie Vi
- słaba w początkowej fazie rozgrywki (level 1-5)
Styl gry:
W początkowej fazie rozgrywki powinniśmy skupić się raczej na zabijaniu minionów niż na harassowaniu przeciwnika. Vi niezbyt dobrze sprawuje się w początkowej fazie rozgrywki jako agresywna postać. Po otrzymaniu ultimate'a oraz zmniejszeniu cooldownu na tarczy z 18tu do 13tu sekund możemy zacząć grać dużo bardziej agresywnie. Dzięki umiejętności E, Vi jest w stanie bardzo szybko zlikwidować całą falę wrogich minionów przez co w początkowej fazie gry dosyć dobrze nadaje się do obrony wieży pozostając jednocześnie w miarę bezpieczna pod jej obszarem rażenia. W teamfightach należy wejść do walki jak najpóźniej, aby do minimum zredukować szansę "zburstowania" naszej postaci zanim zdąży wykonać jakąś akcję. Nasza uwaga powinna skupić się na wrogich AP/AD Carry. Wybierając cel dla naszego ultimate'a postarajmy się, aby był jak najbardziej odległy, tak, aby doskakując do niego trafić jak największą liczbę adwersarzy "w locie" do celu.
Opublikowano

Sorki za spam, ale jeszcze podoba mi się postać Tresh oraz Zed, więc jeśli masz czas, to wypisz mi +,- oraz którą postać ty byś wybrał;p PS: Quin odpada, bo kolega ją kupuje dzisiaj/jutro a jednak nawet często ze sobą gramy, więc równie fajnie bd, jeśli moja postać bd git na lini z nią :) Widziałem na yt filmiki co byli na bocie Quin + Tresh, także proszę o info. Lubię być na midzie, ew top/bot ( to juz obojętne, chociaż mida to dlatego lubię, bo akali tam gram i zawsze jak się wbije 6lv to potem pompa :D )

by  @czarnaaa

Opublikowano

Tresh:

Plusy:
- unikalna mechanika pozwalająca na zbieranie dusz zabitych wrogów dająca stały bonus do pancerza oraz mocy umiejętności
- niesamowity potencjał umiejętności W - teleportacja sojusznika do Thresha w połączniu z założeniem tarczy absorbującej obrażenia (dzięki tej umiejętności drastycznie zwiększają się możliwości drużyny, w której jest Thresh)
- posiada dużo umiejętności typu CC (podwójne przyciąnięcie, odepchnięcie, spowolnienie ruchu o 99%!)
Minusy:
- wymaga znacznego opanowania gry tą postacią, aby w pełni wykorzystać jej potencjał
- ultimate jest łatwy do uniknięcia (np poprzez użycie flasha lub jakiejś innej zdolności pozwalającej zniwelować "efekt ściany")
- dosyć długie czasy ładowania umiejętności
- Thresh będzie bardzo słaby w dalszej części rozgrywki jeżeli przeciwnik uniemożliwi lub w znacznej mierze utrudni zebranie dusz Threshowi w początkowej fazie gry
Styl gry:
Thresh doskonale sprawdza się jako Support na dolnej linii i tam właśnie z reguły go spotkamy. W poczatkowej fazie rozgrywki powinniśmy skupić się na zebraniu jak największej ilości dusz co sprawi, że będziemy silniejsi w późniejszym etapie gry. Nie powinniśmy jednak zbierać duszy jeżeli narazi nas to na zbytni harass ze strony drużyny przeciwnej. Dzięki swoim umiejętnościom CC Thresh jest w stanie dopasować się niemal do każdej sytuacji (przyciągnięcia i odepchnięcia mogą uratować kompanów lub sprawić, że niczego niespodziewający się wrogi bohater zostanie złapany w nasze sidła i zabity przez drużynę). Na osobną wzmiankę zasługuje umiejętność W (Mroczne Przejście). Długo możnaby wymieniać potencjał jaki daje ta zdolność dla drużyny, w której przebywa Thresh. Wymienię więc tylko dwie przykładowe możliwości: drastyczne ułatwienie ganka naszemu junglerowi poprzez rzucenie latarni i przyciągnięcie go do Thresha co pozwoli junglerowi zaoszczędzić wszystkie umiejętności zmniejszające zasięg do przeciwnika, które normalnie wykorzystałby wychodząc z dżungli; uratowanie kompana z beznadziejnej sytuacji (np poprzez "teleportowanie" go przez skałę lub drzewa). W teamfightach powinniśmy skupić się na oddzieleniu wrogich tanków od AD/AP Carry wykorzystując wszystkie nasze umiejętności. Jest to najtrudniesza do opanowania część gry Threshem. Ale wykonana po mistrzowsku znacząco zwiększa szansę naszej drużyny na wygraną potyczkę.
Zed:
Plusy:
- energia zamiast many
- potrafi zadać bardzo duże obrażenia w krótkim czasie
- posiada escape skill
- umiejętność Q umożliwia harassowanie przeciwnika na odległość "za darmo" (zużywa się tylko szybko odnawialną energię)
- dobry pusher
- ciekawy system umiejętności umożliwiający Zedowi na klonowanie się
Minusy:
- dosyć trudny do opanowania
- "energożerny"
- ultimate stanowi główne źródło obrażeń zadawanych przez Zed'a
Styl gry:
W początkowej fazie rozgrywki powinniśmy skupić się na farmieniu minionów, w miarę możliwości harassując przeciwnika swoim Q skillem kiedy tylko nadarzy się okazja. W chwili kiedy zdobędziemy nasz ultimate możemy spróbować zabić naszego adwersarza. Na 6 poziomie Zed jest w stanie zabrać około 60-70% życia większości słabszych przeciwników. W teamfightach należy skupić się na odizolowanych AD/AP Carry, a jeżeli to niemożliwe, wejść do walki w momencie kiedy przeciwnicy będą możliwie ciasno zgrupowani co pozwoli nam na zadanie maksymalnych obrażeń obszarowych.
A polecam ci na mida Ryze jeżeli go ogarniesz to wymiatasz:
Plusy:
- krótki cooldown na Q skill'u zapewnia możliwość ciągłego harrassowania przeciwnika
- potrafi unieruchomić przeciwnika
- obrażenia od umiejętności zależą od Ap oraz od maksymalnej many (im większa pula many tym więcej obrażeń zadają umiejętności)
- ultimate zmieniający każdą umiejętność na umiejętność obszarową (każda umiejętnośc poza zwykłym efektem zadaje jeszcze 50% obrażeń obszarowych)
- jeden z najbardziej wytrzymałych Casterów w grze (po zbudowaniu odpowiednich przedmiotów)
Minusy:
- typowe wady Casterów
Styl gry:
Typowy styl gry dla klasy Caster. Zalecany dla początkujących graczy.
Opublikowano

Dobra, z tego co oglądałem filmiki najbardziej przypadła mi do gustu Vi i jej stylu gry i wgl. Jeśli znasz na nią fajny build, to napisz mi w moim, zaraz napisanym temacie o build i rozkładanie skilli. Dziekuję Tobie za pomoc. Ryze kupię po zakupie Vi być może :)

by  @czarnaaa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...