Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening na ręce sposobem domowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , chciałbym przybrać trochę mięśni w rękach . Mam 15 lat 172 cm ( wiem niski jestem ) lecz chciałbym to zrobić sposobem domowym ponieważ nie mam dostępu do siłowni . Co radzicie ? pompki czy coś takiego ? jak tak to jaka dzienna ilość ? proszę o porady

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

podciąganie się na drążku, pompki i sobie plecak załaduj jakimiś gównami żeby był cięzki i niech Ci robi za hantle xD

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega.

Plecak załaduj książkami i rób bicka, 4 serie po 12-15 powtórzeń.

Takim plecakiem możesz robić przedramienia, triceps, biceps, barki itp.

skpUo.png

Opublikowano

no łąpiesz za te takie ucho i na jedną rękę, chyba że wy ważył jakieś 15kg to byś mógłbyś na leżąco, jak na klate xD

Ale jak , plecak mam podnosić :D ? tak na łape jak hantle ? :D

A co o tym sądzicię ? > http://www.miesniebrzucha.pl/ , http://www.100pompek.pl/ ?

ja tego nigdy nie testowałem, to z pompkami interesujące, ale brzyszki nie za bardzo, lepsze a6w, czy też ABS

Opublikowano

Ale jak , plecak mam podnosić :D ? tak na łape jak hantle ? :D

A co o tym sądzicię ? > http://www.miesniebrzucha.pl/ , http://www.100pompek.pl/ ?

Jest spoko, sam to ćwiczę, a z plecakiem nie polecam, ciężar nie będzie równomiernie rozłożony

@dół

Panie chodzi mi o to że w plecaku będzie Ci się to przemieszczał i to coś Ci się rozłoży że będzie niewygodnie :)

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jest spoko, sam to ćwiczę, a z plecakiem nie polecam, ciężar nie będzie równomiernie rozłożony

jak ćwiczysz pierw jedną, potem drugą rękę to jak może być nierównomierny? ;x

Opublikowano

Ok , dzięki wielkie wam :)

A przy intensywnym treningu po jakim czasie mogę się spodziewać jakiś efektów :) ?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Ok , dzięki wielkie wam :)

A przy intensywnym treningu po jakim czasie mogę się spodziewać jakiś efektów :) ?

zależy jak chęsto będziesz ćwiczył i ile razy dziennie.

Opublikowano

jestem w stanie ćwiczyć codziennie 2 razy dziennie po 6 serii . I jeszcze pytanie czy przy mojej masie 50 kg jestem w ogóle wstanie rozwinąć moją tkankę mięśniową ?

1 seria 10 razy podnosze .

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

jestem w stanie ćwiczyć codziennie 2 razy dziennie po 6 serii . I jeszcze pytanie czy przy mojej masie 50 kg jestem w ogóle wstanie rozwinąć moją tkankę mięśniową ?

1 seria 10 razy podnosze .

przy takiej masie to chyba raczej nie, ja przy takim wzroście jak Ty może troche większym mam ~70kg masy, ćwiczenia dobrze, 2 razy dziennie, ale za mało ważysz, nie będą z czego się miały mięśnie budować.

Opublikowano

W jaki sposób mogę przybrać na wadzę ? Tylko nie chcę być gruby :> A troszkę mięśni przybrać

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

W jaki sposób mogę przybrać na wadzę ? Tylko nie chcę być gruby :> A troszkę mięśni przybrać

jedz dużo rzeczy które mają w sobie dużo białka, będzie Ci masa mięśniowa przybywała. Białko to budulec mięśniowy.

Opublikowano

Czytałem w necie że , twarogi jajka kefiry jogurty szynki mają dużo białka , czy jeśli będę to spożywał jest szansa , że przybiorę na masie ? i w jakich ilościach to muszę spożywac ?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

na każdy KG 1.5G białka dziennie najlepiej jak trenujesz, jak jesz dużo to szybko możesz wezbrać na masie.

Opublikowano

Ja tam bym zainwestował już w głupią sztangielkę, przecież to tylko jakieś 20-30 zł ( a ciężary możesz dorwać tańsze, betonówki bo żeliwne drogie) i w tedy porządnie można zacząć tyrać na przedramiona ;D

Masz 15 lat, niski poziom testosteronu, dopiero zaczynasz dojrzewać, a więc program 100-pompek będzie nieskuteczny, zamęczysz się tylko przy ch*jowych efektach. Idź łatwiejszą drogą ;)

Zaplanuj sobie trening, dietę (na masę jeżeli chcesz przybrać mięśni), wylicz porządnie dzienną dawkę kaloryczną (na + = tyjesz, na - = tracisz) i ćwicz.

A jeżeli chcesz naprawdę wyłącznie skupić się na przedramionach, staraj się wykonywać ćwiczenia głównie na tą partię mięśniową, nie wiem...np. nawalanie w worek treningowy

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...